Aslı Enver Kimdir?

Güzel oyuncu Aslı Enver kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Aslı Enver Kimdir?

ASLI ENVER KİMDİR?

Aslı Enver, 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra'da dünyaya gelmiştir. Anıl Hıybeti Enve ve Akın Enver adında erkek kardeşleri vardır.

Kıbrıs Türkü bir baba ile, eğitim için Türkiye'den Londra'ya giden bir annenin ikinci çocuğu olan Aslı Enver, 12 yaşına dek Londra'da yaşamış daha sonra ailesiyle Türkiye'ye taşınmıştır.

Aslı Enver Kimdir?

KARİYERİ:

Tiyatroya ülke değişimi nedeniyle bocalama geçirdiği dönemde annesinin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde başlamıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden ve Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinin başında TRT'de yayınlanan bir sit-com'da iki dakikalık bir rol almış ardından Ayna adlı kısa filmde oynamıştır. Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine Ergun karakterine hayat vermiştir. Daha önce Hayat Bilgisi adlı dizide de rol alan Enver, Suskunlar dizisinde Ahu karakterini canlandırmıştır. Ardından D Yapım'ın Kanal D 2013 sezonu için hazırladığı Kayıp Dizisinde Özlem Albayrak karakterini canlandırmıştır.  Ardından Bana Artık Hicran De dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılında Mutlu Ol Yeter dizisinde de başrol oynayan güzel oyuncu, 2015 yılında Dolunay Soysert'le oynadığı Personel oyununda Emma'yı canlandırmıştır. 2016'da vizyona giren Kardeşim Benim adlı filmde Zeynep karakterini oynayan Enver, Şubat 2016'daki Kış Güneşi isimli dizide Nisan karakteriyle yer almıştır. Ayrıca O Ses Türkiye Yılbaşı Özel 2016'da Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı isimli şarkısını seslendirerek büyük beğeni toplamıştır. İstanbullu Gelin dizisindeki başrol karakterlerinden olan Süreyya ile hafızalara kazınmıştır.

ÖZEL HAYATI:

13 Temmuz 2012 tarihinde kendisi gibi oyuncu Birkan Sokullu ile dünyaevine girmiştir. Çift,  27 Ağustos 2015 tarihinde boşanmıştır.

2015 yılında çekilen Kardeşim Benim filmindeki rol arkadaşı ünlü şarkıcı Murat Boz ile 2016 yılında ilişkiye başalmıştır. Çift, bir süre ayrı kaldıktan sonra Kasım 2018'de barışmıştır. Ardından tekrar yollarını ayırmışlardır.

Güzel oyuncu şimdilerde ise Önder Öztarhan ile birliktedir.

Aslı Enver Kimdir?
ROL ALDIĞI FİLMLER:

Ayna, Tamam mıyız?, Kardeşim Benim, Öteki Taraf, Sen Yaşamaya Bak

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Uzay Sitcomu, Hayat Bilgisi, Kavak Yelleri, Suskunlar, Kayıp, Bana Artık Hicran De, Mutlu Ol Yeter, Kış Güneşi, İstanbullu Gelin   

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Personel    

Aslı Enver Kimdir?
OYNADIĞI REKLAMLAR:

Yapı Kredi, Lescon, Molped, Mavi Yeşil, Loreal Paris, Penti, Defacto

ROL ALDIĞI KLİPLER: 

"Ne Güzel Güldün", "Sevmekten Usanmam" , "A Be Kaynana", "Güneye Giderken"   

Aslı Enver Kimdir?

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

2016    Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü    2015 Yılının En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu    Personel (oyun)    Kazandı
2017    3.Elele Avon Kadın Ödülleri    Yılın Oyuncusu    Kış Güneşi    Adaylık
Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü    2016 Yılının En Beğenilen Kadın Cinema Oyuncusu    Kardeşim Benim    Kazandı
44.Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu    İstanbullu Gelin    Kazandı
6.Bilkent Tv Ödülleri    En İyi Drama Kadın Oyuncu    Kazandı
2018    Marketing Türkiye The One Ödülleri    Kadın Marka Yüzü Ödülü    Kazandı
45.Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu    Adaylık

Aslı Enver Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler