Ahmet Çakar Kimdir?

Eski Hakem, Spor Yorumcusu Ahmet Çakar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Ahmet Çakar Kimdir?

AHMET ÇAKAR KİMDİR?

Ahmet Murat Çakar, 3 Ağustos 1962 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

1980 yılında İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Ahmet Çakar, meslek hayatına doktor olarak başlamıştır. Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100'ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetmiştir. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. Ayrıca Şampiyonlar Liginde görev yapan üç Türk hakeminden birisidir (diğerleri Oğuz Sarvan ve Cüneyt Çakır'dır). 1997'de hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra, gazete köşe yazarlığı ile radyo ve TV'de yorumculuk yapmıştır. 2001 ile 2004 yılları arasında Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 25 Şubat 2004'te Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'nin arkasında bulunan hekimlik yaptığı sağlık ocağından çıkarken, vücuduna isabet eden beş kurşunla vurulmuştur. Vurulma sebebi ve vuran kişiler belirlenememiştir fakat spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Taburcu olduktan sonra spor yorumculuğuna tekrar dönmüştür. Şu anda Sabah gazetesinde spor yazarlığı yapmıştır.Beyaz TV'de futbol yorumculuğu yapmıştır. Atv'de yayınlanan Ahmet Çakar'la Zor Karar yarışmasında da sunuculuk yapmıştır. Daha önce ise FOX'ta yayınlanan Ahmet Çakar'la Şansa Bak adlı yarışma programını sunmuştur. Show Tv'de Var Mısın Yok Musun? adlı yarışmayı sunmuştur. Ayrıca 2009 yılında gösterime giren Kanal-İ-Zasyon isimli sinema filminde oynamıştır. 

ÖZEL HAYATI:

Ahmet Çakar, 1993 yılında Arzu Çakar ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin bu evliliğinden Aslı ve Aylin adında 2 kızı olmuştur.

SUNDUĞU PROGRAMLAR:

Ahmet Çakar'la Zor Karar, Ahmet Çakar'la Şansa Bak, Var Mısın Yok Musun?

ÜST DÜZEY MAÇLARI:

19 Mart 1996 - Bordeaux - AC Milan (3-2) UEFA Kupası çeyrek final rövanş mücadelesi
18 Haziran 1996 - Romanya - İspanya (1-2) 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası 1. Tur karşılaşması
1 Mart 1995 - AC Milan - Benfica (2-0) Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşması
5 Nisan 1995 - Bayern Münih - AFC Ajax (0-0) Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk karşılaşması
20 Mart 1993 - Gana - Brezilya (1-2) Gençler Dünya Futbol Şampiyonası Final karşılaşması
Ahmet Çakar, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'na göre dünyanın son çeyrek yüzyıldaki en yüksek skorlu 108. hakemidir.

OYNADIĞI FİLMLER:

Kanal-İ-Zasyon, No Ofsayt, Adam Mısın   


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi