Milli boksörler Bayburt dağlarında madalya için hazırlanıyor
Hatice Akbaş ile Esra Yıldız Kahraman, İtalya’da düzenlenecek Akdeniz Oyunları ve ardından gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlıklarını Bayburt’ta sürdürüyor. Milli sporcular, yüksek irtifada gerçekleştirdikleri kamp kapsamında dağlık ve ormanlık alanlarda güç antrenmanları yapıyor.
Zorlu parkurlarda çalışıyorlar
Olimpiyat ikincisi, dünya ve Avrupa şampiyonu Hatice Akbaş ile olimpiyat üçüncüsü Esra Yıldız Kahraman, 21 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek Akdeniz Oyunları ile Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.
Milli sporcular, antrenörler Seyfullah Dumlupınar, Kerem Akbaş ve Elif Şekercioğlu eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.
Salon antrenmanlarının yanı sıra ormanlık ve dağlık arazilerde de çalışan sporcular, soğuk hava, yağmur ve çamurlu zeminde zorlu antrenman programları uyguluyor.

“Çok yoruluyoruz ama değeceğine inanıyoruz”
Hatice Akbaş, Bayburt’un artık kendileri için bir kamp merkezi haline geldiğini belirterek hedeflerinin Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya olduğunu söyledi.
Hatice Akbaş, “Avrupa'da 22 yaş altında şampiyonluğum var ama büyüklerde mevcut değil. O yüzden oradaki altın madalyayı istiyorum. Heyecanlıyız, çalışıyoruz. Esra ablamla birlikte burada çok güzel antrenmanlar yapıyoruz. Ona da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hem bana ablalık yapıyor hem de birbirimize çok güzel eldiven veriyoruz. Ağırlıklarla birlikte Aslandağı mevkisine çıktık. Gerçekten çok zor bir koşuydu. Çok yoruluyoruz, zorlanıyoruz ama değeceğine inanıyoruz.” dedi.
Babasına teşekkür etti
Aynı zamanda antrenörü olan babası Kerem Akbaş ile çalışmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu ifade eden milli sporcu, şu ifadeleri kullandı:
“Beni Hatice Akbaş yapan ve benim bu başarılarımın mimarı olan babam Kerem Akbaş'a çok duacıyım, kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni bugünlere getirdiği için ve bayrağımızı göndere çekme fırsatını bana verdiği için. Olimpiyatlarda bana madalya kazanmamı sağladığı için. Yine inşallah Akdeniz Oyunları ile Avrupa Şampiyonası'nda babamla birlikte yol yürüyeceğim için çok mutluyum. İnşallah hep birlikte yine altın madalya getirmeyi hedefliyoruz. Hocalarımızın çok güzel bir uyumu oldu, hepsine çok teşekkür ediyorum.”

“Ülkemize altın madalya getirmeyi umut ediyoruz”
Esra Yıldız Kahraman da Bayburt’taki ikinci kamplarını yaptıklarını belirterek yoğun ve disiplinli bir çalışma süreci geçirdiklerini anlattı.
Milli sporcu, “Seyfullah hocam, Kerem ve Elif hocam bizlere hem motivasyon kaynağı hem de fiziksel ve mental anlamda çok destek oluyor. Hatice'yle elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hatice gibi başarılı bir sporcuyla antrenman yapmak çok büyük motivasyon veriyor. Ekip olarak çok iyiyiz, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve ülkemize altın madalya getirmeyi umut ediyoruz.” diye konuştu.
Bayburt’taki tesislere dikkat çekildi
Antrenmanları takip eden Adem Köse, milli sporcuların hazırlıklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılan 4 bin kişilik spor salonunda sürdürmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Milli takım antrenörü Seyfullah Dumlupınar ise Bayburt’un yüksek irtifa ve tesis imkanlarıyla sporcular için önemli avantajlar sunduğunu ifade etti.
Dumlupınar, “Aslandağı dediğimiz mevkimiz var ve bu parkurun rakımı 1995. Dolayısıyla aynı zamanda yüksek irtifa kampımızı da burada gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu çalışmaların karşılığında istediğimiz başarıyı alacağız. Bayburt antrenman için her şeye müsait, her türlü imkanımız var.” dedi.
Kaynak:

