Kop Geçidi’nde kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi
Bayburt’ta yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımı aksattı. Bayburt-Erzurum kara yolu üzerindeki Kop Dağı Geçidi’nde sabah saatlerinde etkisini artıran hava koşulları sürücülere zor anlar yaşattı.
Yaklaşık 2 bin 400 rakımlı geçitte kar yağışıyla birlikte fırtına etkili oldu. Tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer düşerken, özellikle ağır tonajlı araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti.
Sürücüler yolda bekledi
Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekerek beklemek zorunda kaldı. Güzergâhı kullanan diğer sürücüler de dikkatli şekilde ilerledi.
Mayıs ayında etkili olan kar yağışıyla birlikte Kop Dağı Geçidi yeniden beyaza büründü. Rüzgârın şiddetini artırması, ulaşımı zaman zaman daha da zorlaştırdı.
Karayolları ekipleri sahada
Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için Karayolları ekipleri bölgede çalışma başlattı. Ekiplerin kar küreme araçlarıyla yol üzerindeki birikintileri temizlediği belirtildi.
Yetkililer, sürücülere dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Kaynak:

