Bayburt’un da yer aldığı bölgede konut fiyat artışı zirve yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, Bayburt’un da içinde bulunduğu Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır bölgesi, nisanda yıllık yüzde 33,6 ile Türkiye’de konut fiyatlarının en fazla arttığı bölge oldu.
Bayburt’un da yer aldığı bölgede konut fiyat artışı zirve yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2026 yılı nisan ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) ile Yeni Kiracı Kira Endeksi (YKKE) verilerini açıkladı.

Verilere göre Türkiye genelinde Konut Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 1,8 artarak 223,4 seviyesine yükseldi. Endeks, geçen yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 26,6 artış gösterirken, reel bazda ise yüzde 4,3 geriledi.

Bayburt’un bulunduğu bölgede dikkat çeken yükseliş

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre yapılan değerlendirmede, yıllık bazda en yüksek konut fiyat artışı yüzde 33,6 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır bölgesinde kaydedildi.

En düşük yıllık artışın ise yüzde 16,7 ile Aydın, Denizli ve Muğla bölgesinde gerçekleştiği bildirildi.

Nisan ayında konut fiyat endeksi İstanbul’da yüzde 1,6, Ankara’da yüzde 2,6 ve İzmir’de yüzde 2,1 yükseldi. Yıllık bazda ise İstanbul’da yüzde 26,2, Ankara’da yüzde 29,9 ve İzmir’de yüzde 26,7 artış yaşandı.

Yeni kiracı kira endeksi de yükseldi

Yeni Kiracı Kira Endeksi (YKKE) ise nisanda aylık bazda yüzde 1,7 arttı. Endeks, yıllık bazda nominal olarak yüzde 31,7 yükselirken, reel olarak yüzde 0,5 geriledi.

İstanbul’da YKKE aylık yüzde 1,4, Ankara’da yüzde 2,8 ve İzmir’de yüzde 1,2 artış gösterdi. Yıllık bazda ise İstanbul’da yüzde 36,2, Ankara’da yüzde 36,7 ve İzmir’de yüzde 29,4 yükseliş kaydedildi.

Yıllık yeni kiracı kira artışında en yüksek oran yüzde 36,7 ile Ankara bölgesinde görülürken, en düşük artış yüzde 21,5 ile Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölgesinde yaşandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.