Bayburt’ta uluslararası öğrenci sayısını artırma toplantısı

Bayburt’ta düzenlenen toplantıda, kentin uluslararası öğrenciler için cazibesinin artırılması ve tanıtım faaliyetlerinin güçlendirilmesi ele alındı.
Bayburt’ta uluslararası öğrenci sayısını artırma toplantısı

Bayburt’ta uluslararası öğrenci sayısının artırılması ve kentin bu alandaki imkânlarının daha etkin tanıtılması amacıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Eldivan başkanlığında yapılan toplantıya, Mülkiye Müfettişi Hayati Taşdan ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

KENTİN İMKÂNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda Bayburt’un güvenli şehir yapısı, barınma imkânları ve eğitim altyapısı ele alındı.

Kentin uluslararası öğrenciler için sunduğu fırsatların daha görünür hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

İŞ BİRLİĞİ VE TANITIM GÜNDEMDE

Yabancı öğrencilerin Bayburt’a yönlendirilmesine yönelik iş birliği imkânları görüşüldü.

Bu kapsamda tanıtım faaliyetlerinin artırılması ve planlanan çalışmalar değerlendirildi.

KOORDİNASYON VURGUSU

Toplantıda kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Bayburt’un uluslararası öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmesi için atılacak adımlar üzerinde duruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.