Bayburt’ta şap hastalığına karşı saha çalışması: 8 köyde numune alındı
Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde şap hastalığıyla mücadele kapsamında önemli bir çalışma gerçekleştirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 köyde yürütülen çalışmalarda büyükbaş hayvanlardan numuneler alındı.
80 HAYVANDAN NUMUNE ALINDI
Yürütülen NSP ve bağışıklık sero-sürveyans çalışmaları kapsamında, 30 gün önce şap aşısı yapılan hayvanlardan kan örnekleri toplandı. Toplam 80 büyükbaş hayvandan alınan numuneler, analiz edilmek üzere yetkili laboratuvara gönderilecek.
Akçaabat’ta ulaşım seferberliği: Kritik projelerde çalışmalar sürüyor
BAĞIŞIKLIK DÜZEYİ İNCELENECEK
Alınan numunelerle hem hayvanların hastalık etkeniyle temas durumu hem de aşı sonrası oluşan bağışıklık düzeyi değerlendirilecek.
AMAÇ: HASTALIĞIN SAHADAKİ DURUMUNU BELİRLEMEK
Yetkililer, sero-sürveyans çalışmasının, sahadaki hastalık durumunu ve sürü bağışıklığını izlemeyi amaçladığını belirtti.
NSP incelemeleriyle de hayvanlarda enfeksiyon varlığının tespit edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Kaynak:

