| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Bayburt Yayın tarihi: 21 Mayıs 2026 09:45

Bayburt’ta dere taştı! "Ne çalışma var, ne denetim"

Bayburt merkeze bağlı Kırkpınar köyünde kuvvetli yağış ve eriyen kar sularının etkisiyle dere taştı. Köyde bazı yollar ve açık alanlar su altında kalırken, vatandaşlar yetkililere dere ıslahı çağrısında bulundu.

Bayburt merkeze bağlı Kırkpınar köyünde kuvvetli yağışların ve kar sularının etkisiyle dere taştı. Köyde taşkın meydana gelirken, bazı alanlar su altında kaldı.

Köyde etkili olan kuvvetli yağış, yüksek kesimlerden gelen kar sularıyla birleşince dere yatağında su seviyesi yükseldi. Kısa sürede debisi artan dere, yatağından taşarak köy içine doğru ilerledi.
Taşkın nedeniyle köy içerisindeki bazı yollar ve açık alanlarda su birikintileri oluştu. Suyun yerleşim alanlarına yaklaşması, vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu.

Bölgede geçen yıl mayıs ayında da benzer bir taşkın yaşanmıştı. Aynı noktada derenin yeniden taşması, dere yatağının taşkın riskine karşı düzenlenmesi yönündeki talepleri artırdı.

Köyde yaşanan taşkını cep telefonuyla kayda alan bir vatandaş, yetkililere çağrıda bulunarak, "Ne çalışma var, ne denetim. Dere çalışması yapılmıyor, çalışma adına hiçbir şey yok. Köyümüzü tekrar su bastı" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!