Abhazya, 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti

Türkiye’de cinayet ve organize suç başta olmak üzere çeşitli suçlardan aranan 25 Türk vatandaşı, kaçak girdikleri Abhazya’da düzenlenen operasyonlarla yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.
Abhazya, 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti

Türkiye’de işledikleri çeşitli suçlardan sonra Abhazya’ya kaçak olarak giren 25 Türk vatandaşı, Abhazya polisi ve istihbaratının çalışmaları sonucunda yakalanıp Türkiye’ye iade edildi. 

 Geçmiş yıllarda Türkiye’de cinayet ve çete üyesi olmak ve çete adına suç işlemek gibi çeşitli suçlardan dolayı aranan ve kaçak yollarla Abhazya’ya giren 25 Türk vatandaşı, Abhazya Cumhuriyeti İstihbarat Servisi (SGB) ve Abhazya İçişleri Bakanlığı’na bağlı polis departmanı tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. 

Abhazya İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre 2025 yılı boyunca çok sayıda adrese operasyonlar düzenlendi. İstihbarat bilgileri doğrultusunda yapılan baskınlarda gözaltına alınan zanlılar önce sorguya çekildi ardından Rusya ve Gürcistan sınırı üzerinden sınır dışı edildi. 

Özellikle cinayet şüphelisi olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren büyük çetelerin üyelerinin İnterpol tarafından da arama listesinde olduğu öğrenildi

Kaynak:Haber Bülteni

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.