Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Artvin Yayın tarihi: 10 Ekim 2026 17:13

Karate Yıldızlar Ligi’nin 3. etabı Artvin’de yapıldı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Spor Toto Türkiye Karate Yıldızlar Ligi 3. etap müsabakalarına 10 ilden 375 sporcu katıldı. Trabzon’un da aralarında bulunduğu illerden gelen sporcular, farklı kategorilerde dereceye girmek için mücadele etti.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yusufeli Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Spor Toto Türkiye Karate Yıldızlar Ligi 3. etap müsabakaları, Yusufeli Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Organizasyona Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Muş, Bingöl, Erzincan ve Kars’tan toplam 375 sporcu katıldı. Minikler, yıldızlar ve ümitler kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular dereceye girebilmek için mücadele etti.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

“KARDEŞLİK VE ARKADAŞLIK BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEK”

Yusufeli Kaymakamı Ahmet Tan, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İyi bir nesil yetiştirmek için gayret gösterdiklerini belirten Tan, müsabakaların farklı illerden gelen sporcular arasında kardeşlik ve arkadaşlık bağlarının kurulmasına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

YUSUFELİ’NDEN 3 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci ise baraj projesi nedeniyle yeniden kurulan ilçede yaşanan zorluklara rağmen gençlere sportif imkânlar sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Yusufeli Belediyespor Kulübü karate takımında 60 lisanslı sporcu bulunduğunu, bunlardan 39’unun organizasyona katıldığını belirten Demirci, kısa sürede 3 Türkiye şampiyonu yetiştirdiklerini kaydetti.

Demirci, Yusufeli’nden Elif Nida Atalay ile Borçka’dan Eslem Asya Çamur’un İtalya’da düzenlenecek dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandığını belirterek sporcuları ve antrenörlerini kutladı.

“SPOR, GELECEĞE YAPILAN DEĞERLİ BİR YATIRIM”

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kara da çocukların ve gençlerin sporla büyümesine önem verdiklerini vurguladı.

Spor organizasyonlarını yalnızca yarışma olarak görmediklerini belirten Kara, bu etkinliklerin geleceğe yapılan değerli bir yatırım olduğunu ifade etti. Kara, organizasyona katkı sunanlara teşekkür ederek müsabakalara katılan sporculara başarılar diledi.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!