İhraçatçılar Artvin'de buluştu

DKİB Sarp Sınır Kapısında incelemelerde bulunarak, Artvin ili ihracatçıları ile bir araya geldi.

İhraçatçılar Artvin'de buluştu

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Artvin ve ilçelerinde faaliyet gösteren ihracatçılarla geniş katılımlı toplantıda bir araya gelerek ihracatçıların sorunlarını dinledi, daha fazla ihracat için ortak eylem planı belirlendi ve kurumların desteğini aldı. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Hamdi Gürdoğan ile Şaban Turgut ve Yönetim kurulu üyelerinden Atila Kesim, Ali Biberoğlu ve Mustafa Okutan; 14 Ağustos 2018 tarihinde Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Güllüce’yi makamında ziyaret ederek, Bölge Müdürü ile birlikte inşaat çalışması hızla devam eden Sarp Sınır Kapısında incelemelerde bulundu ve Gürcü tarafındaki Sarpi Gürcü Gümrük yetkilileri ile görüştü.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan; Ülkemizin en yoğun kapısı olan ve günde ortalama 420 taşıtın çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı inşaatının 3 ay sonra bitecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını, 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle teslimi yapılacak kapının son derece modern ve işlevsel bir halde inşa edilmesi nedeniyle, ihracatçılarımızın ve giriş çıkış yapan yolcuların yaşamış olduğu sıkıntıların ortadan kalkacağını, kapının çok seri ve hızlı işlemesi açısından gerek gümrük ve gerekse emniyetin yeterli düzeyde personel tahsisi yapmaları için konuyu ilgili Bakanlarımıza arz edeceklerini ifade etti. Sarp Sınır kapısında yapılan çalışmalarla ilgili olarak Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Güllüce tarafından inşaat ve yapılmakta olan bölümler hakkında heyete bilgilendirmelerde bulundu. DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan; kapının inşaat çalışmaları esnasında aksama yaşanmadan kapının çalıştığını, personelin özverili bir şekilde çalışma yaptığını ve bu konuda da Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürünün çok büyük desteklerini gördüklerini ifade ederek, Bölge Müdürüne ihracatçılar adına teşekkür etti. Gürcistan tarafından Sarpi Gümrük yetkilileri ile bir araya gelen heyet Türk TIR sürücüleri ve ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunları Gürcistan gümrük yetkililerine ileterek, işbirliği ve desteklerini talep etti. 

İhraçatçılar Artvin'de buluştu

Sarp Sınır Kapısı incelemelerini tamamlayan DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberinde Yönetim Kurulu; Hopa İlçesinde Artvin ili ihracatçıları ile bir araya geldi. Artvin ve Hopa ilçesinde faaliyet gösteren ihracatçılarla yapılan müşavere toplantısına; Hopa Kaymakamı Sayın Abdurrezzak Canpolat, Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Güllüce, Batum Başkonsolosumuz Sayın Makbule Koçak, Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mikail Develioğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Hopa ve Arhavi Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları katıldı. 

Hopa Kaymakamı Sayın Abdurrezzak Canpolat ihracatçılara hitaben yaptığı konuşmada, Ülkemiz için ihracatın çok çok önemli olduğunu Artvin ili ve ilçelerinden ihracatın daha da arttırılması için her türlü desteğe hazır olduklarını, ihracatçılarımızın karşılaştığı her sorunda yanlarında olduklarını ifade ederek, toplantıda gündeme getirilecek sorun ve çözüm önerileri konusunda her türlü destek ve çalışmaları yapacaklarını ifade etti. 
 
Toplantıda ihracatçılar özellikle son günlerde Gürcistan tarafından Türk menşeli çimentoya getirilen kısıtlamaya yönelik sorunlarını dile getirerek, Gürcistan’a ihracatta Türk taşıtlarının Gürcistan içlerinde çeşitli parklarda bekletilmeleri gündeme getirilerek Batum Başkonsolosluğumuzun yardımları talep edilmiştir. Batum Başkonsolosumuz Sayın Makbule Koçak ihracatçılara yaptığı açıklamada Gürcistan ile ticari ilişkilerimizin daha üst noktalara ulaştırılması amacıyla ihracatçılarımıza ve Türk iş adamlarımıza her türlü desteği vermek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını, iş adamlarımızın yaşadıkları her sorunda 24 saat Başkonsolosluğumuzun hizmet vermek için hazır olduğunu belirterek desteklerinin her daim devam edeceğini ifade etti. 

DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan; Artvin ilinde faaliyet gösteren 84 aktif ihracatçımız tarafından 2017 yılı ilk 7 ayında 31 Milyon 596 Bin dolarlı ihracat gerçekleştirildiğini, yaşanan sorunların çözümü ile ihracatçılarımızın bu rakamı yıl bazında 100 Milyon Dolar seviyesine ulaştırmalarının çok kolay olacağını belirterek, özellikle Sarp Sınır kapısından giriş-çıkış yapan ihracatçılara pozitif ayrımcılık yapılarak kapıdan ihracatçımızın kuyrukta bekletilmeksizin çıkış yapmasını sağlayacak uygulamanın tesis edilmesini, Gürcistan’da parklarda bekletilen Türk plakalı taşıtlarının bekletilmeksizin hızlı bir şekilde kapıya yönlendirilmesi ve Gürcistan tarafından Türk çimentosuna getirilen kısıtlamanın acilen kaldırılması konusunda yoğun girişimlerinin devam ettiğini ve bu sorunların çözüm müjdesini kısa sürede ihracatçılarımıza vereceklerini söyledi. 

Gürdoğan; son günlerde emperyalist odaklara tarafından Ülke ekonomimize yönelik başlatılan manipülasyon ve hain oyunlara değinerek, bu hain oyunların daha fazla ihracat yaparak Ülkemize döviz kazandırma ile aşacağımızı ve bunun içinde her türlü desteğe ve çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, ihracatçılar tarafından dile getirilen sorun ve çözüm önerileri konusundaki çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını ifade ederek, ihracatımızın arttırılması için ihracatçılarla sık sık bir araya gelerek müşaverelerde bulunacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel