Araklı'da felaket bölgesinde vatandaş isyan etti

Felaketin yaşandığı Araklı’da vatandaş isyan etti: HES’ten sonra her yıl sel oldu!

Trabzon’un Araklı yaşanan sel felaketi sonrası vatandaşlar isyan etti.

Trabzon’da aşırı yağmur hayatı olumsuz etkilerken, Araklı ilçesinde sel felaketi yaşandı. 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Sel felaketinin yaşandığı köy sakinlerinden Embiya Yakupoğlu yaşananlara isyan ederek “Buralara HES yapıldıktan sonra 3-4 yıldır sel olayları oluyor fakat hiç önlem alınmadı” dedi.

Yakupoğlu “Bu köyde doğdum büyüdüm. Haberi alınca gurbetten geldik. Bu sel sadece bugün olmadı. Geçen Cuma günü de oldu hatta karne bu okulda verilmedi. Onun temizliği yapılıyordu hatta. 3-4 yıldır bu sel felaketi oluyor burada. Ama yetkililer herhangi bir önlem almadı. Bugünde bu noktaya gelindi.  Bugün bakıyorum bütün siyasiler burada. Neden? Çünkü 10 tane canımızı verdik. Can kaybettikten sonra herkes buraya geliyor.  Bugüne kadar neden gelinmedi? Böyle bir köy yok muydu? Birkaç kez başvuru yapıldı. Geçen yıl bayramdan önce bu köyden yukarı hiç kimse arabasıyla geçemedi. Bayramdan önce aynı sel felaketi yine geldi. Hiçbir önlem alınmadı. Sadece geçen sefer yaşanan ufak çaplı sel baskınından sonra gelip “Can kaybı var mı? Yoksa sıkıntı yok” denildi. Şimdi bugün can kaybı var. Sıkıntı mı var? 10 kişi öldükten sonra mı sıkıntı olacak?

Böyle bir sel felaketi bu köy görmedi. Buralara HES yapılalı 4 yıl oldu ve o zamandan beri her yıl sel olayı yaşandı ama 4 yıl boyunca buna bir önlem alınmadı. Ama bugün önlem almaya çalışıyor devlet yetkililerimiz. Neden? 10 kişi öldü diye… “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar