Trabzon Günleri Ankara'da başladı 1. gün - HABER61 ANKARA'DAN BİLDİRİYOR

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Günleri Ankara'da bu yıl yeniden düzenleniyor. Trabzon'un tanıtımında önemli yeri olan etkinlikleri Haber61 ekibi olarak yerinde takip ediyoruz.

Trabzon Günleri Ankara'da başladı 1. gün - HABER61 ANKARA'DAN BİLDİRİYOR

Ankara'da her yıl düzenlenen Geleneksel Trabzon Günleri bu yıl 3 - 6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Haber61 ve Haber61 tv ekibi de Trabzon Günleri'nde yerini alarak anlık gelişmeler ve canlı yayınlarla an be an yaşananları aktarıyor. 

TRABZON GÜNLERİ'NDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Trabzon Valiliği'nin organizasyonuyla düzenlenen etkinliklerin, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılımla geçeceği tahmin ediliyor. Sabah 09.00 itibariyle fuar katılımcıları stantlardaki yerlerini almaya başladı. 

FUAR AKSİLİKLERLE BAŞLIYOR

3 Mayıs Perşembe (bugün) başlayacak etkinlikler için fuara katılacak olan firmalar, basın mensupları ve yerel yönetimler hava muhalefetinin engeline takıldı. Ankara'ya havayoluyla gelmek üzere hazırlık yapan katılımcılar, Trabzon'da 2 gün boyunca etkili olan sisli hava nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşadı.

Katılımcılardan kimi karayoluyla gelmeyi tercih ederken kimi Trabzon'da hava şartlarının düzelmesini beklemeyi tercih etti.  Trabzon Valisi Yücel Yavuz da hava muhalefeti engeline takılmamak için karayoluyla gelenler arasındaydı. Vali Yavuz dün gece geç saatlerde karayoluyla Ankara'ya geldi. 

YİNE İNTERNET SORUNU!

Ankara'nın en büyük fuar alanı olan AKM, mimari yapısı itibariyle adeta bir sığınak gibi. Geçmişte sorun olan internet ve şebeke bu yıl da katılımcılar için büyük problem oldu. Özellikle canlı yayın yapan medya gruplarının çalışmaları internet sıkıntısı nedeniyle aksaklığa uğradı. Fuar organizatörleri her ne kadar internet hizmeti sunuyor olsa da altyapı uyumsuzluğu nedeniyle bu girişimler havada kaldı. 

AÇILIŞ SAATİ DEĞİŞTİ

Az önce yapılan bilgilendirmeye göre, Trabzon Günleri'nin AKM Dış Sahne'de saat 11.00'de yapılacak olan açılışı saat 12.00 olarak değişti. Bu değişikliğin sebebinin katılımcıların fuar alanına ulaşamaması olarak belirtiliyor.

KONUKLAR GELMEYE BAŞLADI

Saatin ilerlemesiyle birlikte AKM hareketlilik kazandı. Sahne önünde mehteran takımının gösterisiyle ortam hareketlenirken protokol de yerini almaya başladı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu misafirleri AKM girişinde karşılıyor.

VALİLER ANKARA'DA BULUŞTU

Trabzon eski Valisi Abdi Celil Öz de Trabzon Günleri'ne katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile kucaklaşan Vali Öz ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile bir araya geldi. Araklı Belediyesi'nin AKM girişinde kurduğu çardak şeklindeki stantta oturan Trabzon'un eski ve şimdiki valisi koyu bir sohbete daldı. 

MECLİS BAŞKANI KATILDI, AÇILIŞ BAŞLADI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katılımının ardından Trabzon Günleri'nin açılışı başladı. Protokol üyeleri yerini aldıktan sonra şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın oknumasıyla birlikte açılışa geçildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ve Akçaabat Belediyesi horon ekibi hünerlerini sergiledi. 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

Gösterilerin ardından kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açılış konuşması yaparak şunları söyledi:

"Burayı şereflendiren teşrif eden müsaadeleriyle bizim vakıf insan liderimiz olan meclis başkanımız sayın İsmail kahraman hoşgeldiniz. Onunla birlikte bakanlıklarımızı yapmış olanlar ve sürdürenler aynı zamanda buraya zamanın ayırıp gelen BBP genel başkanı sayın mustafa destici mgk genel sekreteri sayın bürokratlar müsteşarlarımız müstear yardımcılarımız genel müdürlerimiz trabzona hizmet etmiş olan tüm bürokratlarımız trabzonu seven zaman bulup teşrif etmiş olan  tüm türlkiyedeki Trabzon kökenliler adına 3-6 mayıs tarihlerindeki tabzon günlerine Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum.

Yarınlarımızın daha iyi olacağının bir adımı olacağı düşünesiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum Trabzon sizin şehriniz, gelişen büyüyen bir şehir Trabzon. İşsizliğin yüzde 3. 4 işsizliği olan inşallah onu da sona erdireceğiz.

81 milyon insanıyla bu milletin mukaddesatının çimentosu bunu her zaman taşıdı ve taşıyacak Trabzon bir cümleyle bugün en güzel yeşil endüstri adasıyla demiryolunun ihale edilecek olmasıyla birlikte erdoğanın tüm yatırımları ve en büyük futbol sevdalısı şehir, akyazı kompleksi şehir hastanesi,  kompleksi, ilçe belediyelerimizin kompleksi, insan sevgisi yüreğini taşıyan ve uygarlık taşıyan yüreklerin mensubu olan bütün Trabzon halkıyla birlikte sizleri misafir etmekten her zaman şeref duyacaktır. Medeniyetlerin ortak eseri olan bu kadim şehre hizmet eden herkesi şükranla anıyoruz. Son 15 yılımızdan beri trabzonu gecesini gündüzüne katarak donatan cumhurbaşkanımız başbakanımız meclis başkanımız bütün bürokratlarımız tüm mülki amirlerimize milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Trabzon vatanını milletini mukaddesatını korumaya devam edecektir. Hiçbir mezhep meşrep etnik köken ayırt etmeden tek bir millet devlet vatan ve bayrağımızı ortak payda kabul eden yaşayan yaşatan Trabzon birdir beraberdir. Hepinizi trabzona davet ediyor ve selamlıyorum."

MUHAMMET BALTA: TRABZON İSMİ BİR MARKA

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konuşma yaparak şunları söyledi:

"Az önce sunumlarda Trabzon bir tarih şehri, kültür şehri, spor şehri, sağlık şehri, turizm şehri diye bahsedildi. Bunları sıralayabiliriz. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethetti. Trabzon’u söylüyoruz. 1461 plakası da 61. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’un fethedilmesinden sonra Anadolu’nun fethi Trabzon fethedilmedikten sonra tamamlanmamıştır demiştir. Cumhuriyet tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ben samsuna çıktığım zaman en ön saflarda Trabzonlu insanları kalbimize yüreğimize güç vermesini unutmayacağını söylemiştir ve yine tarihi kararları Trabzon’da almıştır. Cumhurbaşkanımızın Trabzon ne zaman güleceğini ne zaman gürleyeceğini çok iyi bilen insanların olduğu şehirdir demiştir. Yeşilin maviyle birleştiği çok güzel önekleri olan kimlikli kişilikli bir şehirdir Trabzon. Bizler 16 yıldan beri bu sayılan kültür sanat spor sağlık eğitim şehri ve ulaşımın en merkezi olan şehirlerden biri olan Trabzon’a bu avantajlı durumunu daha da güçlendirmek için Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok güzel hizmetler yaptık. Trabzon ismi bir marka. Akçaabatımızda Trabzon üniversitesi komisyondan geçti inşallah bugün de TBMM’den geçecektir. Trabzonumuza hayırlı olsun. Trabzon güvenli bir şehir bu nedenle yurt içi ve yurt dışından binlerce geldiği gezdiği insanları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Trabzonumuzun 18 ilçesi var ve tüm ilçelerimiz buradalar.

Bu Trabzon günlerini ilk defa bakanımız Faruk Özak başlatmıştır. Bu ilkleri yaşatan Faruk Özak bakanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Sonra bu geleneği Erdoğan Bayraktar bakanımız sürdürmüştür. Şimdi bakanımız Süleyman soylu’nun himayesiyle devam eden bu etkinlikler inşallah ilelebet devam edecektir. Trabzon hep ilkleri yaşatmıştır anadoluda şampiyonluğu da Trabzonumuza Trabzonsporumuz getirmiştir. Vatan millet ve Trabzonspor sevgisi en üst düzeydedir."

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: FENERBAHÇELİYİM AMA TRABZONSPOR DELEGESİYİM

Ankara'da düzenlenen Trabzon Günleri etkinliğinir katılan isimlerden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de açılışta konuşma yaptı. İlginç mesajlar veren Destici şunları söyledi: 

“Her yıl tertiplenen Trabzon günlerinde bir kere daha sizlerle birlikteyiz. Bugüne kadar Trabzon günlerini hiç kaçırmamaya gayret ettim Eskişehirliyim ama bir yanım Trabzonlu gibi hissediyorum. Bu sevgi beni Trabzonspor delegesi olmaya kadar götürdü hem de bir Fenerbahçeli olarak. Bu sene de rabbim nasip ederse inşallah bir karadeniz turu yapmak istiyorum. Trabzonun fethinden bugüne Trabzon insanı gerçekten anadolunun türk ve müslüman olarak birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe var olmasını bu vatan topraklarındaa birliğini ve beraberliğini korumak adına her daim emek vermiştir ve inanıyorum ki bu katkılarını sağlamaya devam edecektir. Trabzon’da özellikle hain PKK terör örgütüne karşı mücadele edilmiş karadenize sızmalarına karşı fırsat verilmemiştir ve bundan sonra da verilmeyecektir. Karadeniz ve Trabzon kadınıa değinmeden geçmemek lazım Anadolu kadını vefakar cefakardır ama karadeniz kadının cefakarlığı cefakarlığı belki de onun biraz daha üzerindedir. Bütün Karadeniz ve Trabzon kadınlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün  3 Mayıs Türkçüler günü. Bütün Türk dünyasının 3 Mayıs Türkçülük günü kutlu olsun. Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Birliğimize göz diken hainlere ve fitne odaklarına fırsat vermesin inşallah.”

VALİ YAVUZ: ÜRÜNLERİMİZE GÜVENEBİLİRSİNİZ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: "“Trabzon Günleri şehrimizin ve ilçelerimizin tanıtımı için oldukça önemli bir etkinliktir. 18 ilçemiz burada tanıtılmaya çalışılacak ancak yöresel çadırda tamamen Trabzon ürünlerinin sergilendğiini özellikle belirtmek istiyorum yaklaşan ramazan öncesinde buradan istediklerinizi güvenle temin edebileceğinizi söylemek istiyorum. Hepinize hoşgeldiniz diyorum.”

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN: RİZE TRABZON'A BAĞLIYDI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da açılışta söz aldı. Kahraman şunları belirtti:

"Güzel bir gelenek oluşmuş. şehirlerimizi tanıyor kaynaşıyor birleşiyoruz. Birlik ve bütünlük için temas, görüşme konuşma şart. Milliyetçilik köyünden başlayarak şehrinden ülkesine tüm değerlerini sevmektir. Milliyetçilik kafatasçılık değildir. Milliyetçilik birbirimizi sevmek ve bütünleşmektir. Trabzonumuz yüzakı bir şehirdir, ben bir Rizeli olarak geçmişte Trabzon’a bağlı olduğumu kabul ediyorum. Rizeliyim ya şehrimi daha çok seveceğim ya. Tarih öyle demiyor. Tarih bizim Trabzon sancağına bağlı olduğumuzu söylüyor. Trabzon sancağı Rize kazası… Hep oralardan geldik Türkiye’mizi çevremizi sevdik. Geliştik, ülkemizi geliştirdik. Biz büyük bir medeniyetin varisiyiz. Tarihimizi bilmek, kendimizi bilmek zorundayız. Trabzonumuz aynı zamanda padişahlar şehri olmuştur. Fatih Sultan Mehmet 15 Ağustos 1461’de Trabzon’u fethetti. Rumi ve Miladi takvim arasında 13 gün fark var. 23 Ağustos Trabzonun Rizenin ve  Artvinin fethidir."

Konuşmaların ardından Trabzon Günleri etkinlikleri başlamış oldu. Öğle saati olmasıyla birlikte AKM'de yoğunluk yaşanmaya başladı. 

Trabzon Günleri Ankara'da başladı 1. gün - HABER61 ANKARA'DAN BİLDİRİYOR

Trabzon Günleri Ankara'da başladı - HABER61 ANKARA'DAN BİLDİRİYOR

Trabzon Günleri Ankara'da başladı - HABER61 ANKARA'DAN TAKİPTE

Trabzon Günleri Ankara'da başladı - HABER61 ANKARA'DAN TAKİPTE

PROGRAMDA NELER VAR?

Hem Ankaralılar'ın hem de Ankara'daki Trabzonlular'ın her yıl yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin programı son değişikliklere göre şu şekilde olacak:

3-6 MAYIS 2018 TRABZON GÜNLERİ - ANKARA AKM

3 MAYIS 2018 PERŞEMBE

AKM Dış Sahne

12.00 Açılış 

Horon ekibi ile Etkinlik Alanına Yürüyüş (Akçaabat Horon Ekibi), Trabzon Tanıtım Filmi Sunumu, Açılış Konuşmaları

20:00 Konser - Onay Şahin

AKM İç Sahne (Müze Salonu)

13:00 Halk Oyunları Gösterisi ( Kuzey'in Uşakları) 

13:30 Yöresel Kemençe Sunumu - Savaş Arslan

15:00 Araklı Belediyesi Horon Ekibi

16:00 Çocuk tiyatrosu - Bir Bavul Oyun

16:30 Yöresel Kemençe Sunumu - Savaş Arslan

17:00 Sürmene Horon Ekibi Gösterisi

17:30 Yöresel Kemençe Sanatçısı - Necmi Öksüz

4 MAYIS 2018 CUMA

AKM Dış Sahne

18:30 Konser - Cengiz Selimoğlu

20:00 Konser - Sinan Yılmaz

AKM İç Sahne

12:30 Halk Oyunları Gösterisi Kuzey'in Uşakları

13:00 Sürmene Halk Oyunları Gösterisi

14:00 Araklı Belediyesi Horon Ekibi

14:30 Akçaabat Horon Ekibi

15:30Of Horon Ekibi Gösterisi (Of Belediyesi)

16:00 Şehitleri Anma Progrmı

16:30 Konser - Osman Öztürk

AKM İçi Sahne (Müze Alt Salon)

17:00 Tiyatro - Mizah Derneği

5 MAYIS 2018 CUMARTESİ

AKM Dış Sahne

20:00 Konser - Zeynep Başkan

AKM İç Sahne (Müze Salonu)

13.00 Halk Oyunları Gösterisi - Kuzey'in Uşakları

13:30 Of Belediyesi Halk Oyunları

14:00 Yöresel Kemennçe Sanatçısı Necmi Öksüz

14:30 Halk Oyunları Sürmene Horon Ekibi

15:30 Çocuk Tiyatrosu - Bir Bavul Oyun

16:30 Halk Oyunları - Akçaabat Horon Ekibi

AKM İç Sahne (Müze Alt Salon)

17:00 Tiyatro - Mizah Derneği

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler