Anahtar Deliği 01.02.2026 Aynı cami, aynı görev, farklı maaş!

Yeni Trabzon Valisi Tahir Şahin’in duyarlı adımları gönülleri fethederken; Trabzonspor U19’daki düşüş, eğitimde sık öğretmen değişimi ve imam görevlendirmelerindeki maaş adaletsizliği “adalet” tartışmasını yeniden gündeme taşıdı.
Anahtar Deliği 01.02.2026 Aynı cami, aynı görev, farklı maaş!

YENİ VALİ GÖNÜLLERDE NEDEN VE NASIL TAHT KURDU?

Üç hafta önce yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Trabzon Valisi olarak atanan Tahir Şahin, göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Şehitlik’e gerçekleştirdi. Bu duyarlı hareketiyle şehirde büyük takdir toplayan Şahin, önemli bir mesaj verdi.

Tam da Ay-Yıldızlı bayrağımızın Nusaybin sınırında saygısızlığa ve saldırıya uğradığı bir dönemde gösterdiği bu net tavır, daha işbaşı bile yapmadan tüm Trabzon’un gönlünde taht kurmasını sağladı.

Vali Şahin’in bir sonraki programı ise şehit yakınlarıyla buluşma oldu. Vatan şehitlerinin ruhu için Kur’an-ı Kerim okutuldu, ailelerle birebir görüşmeler gerçekleştirildi, dertleri dinlendi.

Program sonunda ailelerin tüm talep, beklenti ve istekleri tek tek not alındı. Tüm şikâyetleri ve önerileri özel kalemine kaydettiren genç vali, bu konularla jet hızıyla ilgilenmeye başladı.

Sohbetlerinde Trabzon’u coğrafi olarak henüz yeterince tanımadığını açıkça ifade eden Vali Tahir Şahin, Trabzon insanını ise çok yakından tanıdığını ve sevdiğini vurguladı.

Şahin, yakın zamanda ilçelere ve köylere kadar giderek şehri bizzat tanıyacağını belirterek, Trabzon’a verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

vali-tahir

***

GERİ ÇAĞRILAN RUH VE TRABZONSPOR U19 TAKIMI

İki sezon önce Avrupa’da final oynadılar. Ülkeyi ayağa kaldırdılar. Beklentiler çok ama çok yüksekti.

Bu sezon ise ikinci turda Helsinki’ye elenerek sadece bizi değil, Avrupa futbol otoritelerini ve UEFA’yı da şoka uğrattılar. Ligde liderliği kaptırdılar. Yetmedi; “oyuncu çıkmıyor” ithamlarıyla karşı karşıya kaldılar.

Trabzonspor U19 Takımı’nın yıldızı neden ve nasıl bir anda düştü? Bu durum, başta bordo-mavili camia ve taraftarlar olmak üzere herkesi derinden üzüyor.

U19 denildiğinde, A takımda kendi altyapısından hiçbir oyuncunun bulunmaması, Trabzonspor’un bu planlamada hakikaten sancılı bir süreç yaşadığının önemli bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Avrupa’ya olaylı Helsinki maçı ile havlu atan gençler, ligde de Kasımpaşa ve Göztepe’nin ardından iÜçüncü sırada yer alıyor. Kasımpaşa’nın puanı 40, Trabzonspor’un ise 37. Üstelik Kasımpaşa’nın bir de eksik maçı bulunuyor.

İstanbul’un üç takımı ilk 10’a oynarken, sıralamada Trabzon’un ardından Samsunspor geliyor. Çaykur Rizespor ise sondan ikinci sırada yer alıyor.

Bildiğiniz gibi, Trabzon futbolunun geleceği için “Yavuz Selim ruhu” geri çağrıldı ve proje için fizibilite çalışmasının tamamlanması bekleniyor. Ancak Trabzonspor altyapısının, Yavuz Selim’den dolaylı da olsa bu derece etkilenmesini kimse beklemiyordu.

u19

***

ÖĞRETMEN DEĞİŞİYOR, ÇOCUKLAR KAYBEDİYOR!

Sizlerin de mutlaka başına gelmiştir. Çocuğunuzu okula gönderdiğinizde, onu bir öğretmene teslim edersiniz. Hatta bazen, çocuğunuzun belirli bir öğretmenin sınıfına düşebilmesi için binbir zorlukla mücadele edersiniz.

Bir süre sonra bakarsınız ki o öğretmen görevinden ayrılmıştır. Yerine ise kadrosu olmayan bir ücretli öğretmen atanmıştır. Asıl öğretmen ise yurt dışına görevli olarak gönderilmiştir.

Yeni gelen öğretmenle birlikte bir düzen oturtmaya çalışırken, bu kez beklenmedik bir durum yaşanır. Yurt dışında görevli asıl öğretmenin görev süresi dolmuş ve tekrar görev yerine dönmüştür. Böylece öğrenciler bir kez daha öğretmen değişikliğiyle karşı karşıya kalır.

Özellikle küçük yaş gruplarındaki çocuklar için öğretmen, adeta “bir anne ve bir baba gibidir.” Bu nedenle sık yaşanan öğretmen değişiklikleri, öğrencilerde ister istemez depresif durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Psikolojisi bozulan öğrencinin derslerdeki verimi düşer. Bu durum zamanla öğrencinin ailesine de yansır. Kısacası karmaşa büyüdükçe büyür ve eğitim süreci olumsuz etkilenir.

Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığının konuya kalıcı bir çözüm bulması gerekmektedir. Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin, ataması yapılmamış öğretmenler arasından seçilmesi önemli bir adım olabilir.

ogretmen-atama

***

AYNI CAMİ, AYNI GÖREV, FARKLI MAAŞ!

Başka bir konu ise yurt dışında görevlendirilen imamlar. Camiye gidiyorsunuz, bakıyorsunuz ki imam gitmiş, yerine ücretli bir imam atanmış.

Mevcut imam, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt dışında geçici süreyle görevlendirilmiş. Yerine başka bir imam ücretli olarak atanmış.

Ücretli olan ve mevcut imam ile aynı işi yapan kişi, 18 bin lira maaşa mecbur bırakılmış.

Diğer göreve giden ise hem maaşını alıyor hem de yurt dışında görev yaptığı için harcırah da kazanıyor.

Diyanet İşleri gibi hassas bir kurumda bu adaletsizlik yaşanıyorsa, devletin diğer kurumlarında neler yaşanmaz ki.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da bu konuya ivedilikle çözüm bulması gerekiyor.

Hazreti Ali’nin dediği gibi, “Devletin dini adalettir!”

din

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum