Anahtar Deliği 7.1.2016

İHRACATÇILARIN FERYADI   Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, dün akşam Zorlu Grand Hotel’de geniş kapsamlı basın toplantısı düzenledi.   Toplantının amacı, angajman kurallarına uymadığı için Türk jetleri tarafından düşürülen

Anahtar Deliği 7.1.2016
İHRACATÇILARIN FERYADI
 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, dün akşam Zorlu Grand Hotel’de geniş kapsamlı basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantının amacı, angajman kurallarına uymadığı için Türk jetleri tarafından düşürülen Rus askeri uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya’nın uyguladığı yaptırımların ardından bölgemizdeki ihracatçıların durumunu kamuoyuyla paylaşmak.
 
Elbette ki bu süreç ilimiz ve bölgemiz ihracatçıları için zor süreç olacak.
 
Bu zorlu sürecin bir an önce ihracatçılar lehine gelişmesi ve Rusya piyasasında kaybedilen pazarın başka yerlerde bulunarak, ihracatın eski seviyesinin üzerine çıkması en büyük dileğimizdir.
 
Trabzon’dan Rusya ihracatı sıfır noktasına geriledi.
 
Daha düne kadar ihracat rakamıyla Türkiye’nin sayılı illeri arasına giren Trabzon bir milyarlık ihracat rakamını geride bırakalı çok olmuştu.
 
Rusya yaptırım uygulamaya başladıktan sonra bölgemizdeki ihracatçı firmaların malları Rus gümrüğünde kaldı, bundan doğan zararları ne olacak, bu aşamadan sonra bulunacak başka piyasalarda ihracatçıyı teşvik nasıl gerçekleşecek?
 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Gürdoğan ihracatçılar adına ne kadar feryat etse azdı.
 
Bu ses mutlaka Ankara’dan duyulmalıdır.
 
 
“İKTİDAR TIRPANI VURUYOR” 2. SAYFADA
İKTİDAR TIRPANI VURUYOR
 
AK Parti, partinin ağır toplarının da içinde olduğu bir grubu ihraç kararı istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.
 
Eski Dış İşleri Bakanı Yaşar Yakış’ın da aralarında bulunduğu diğer isimler büyük çaplı ilçenin üç belediye başkanı,
 
Parti tüzüğüne uygun davranış ve yönetim şekli göstermedikleri için haklarında ihraç kararı verilmesi için parti disiplin kuruluna gönderilen bu dört isme ihraç cezası çıkmasına parti içinde kesin gözle bakılıyor.
 
Eski dışişleri bakanı Yaşar Yakış, halen dahi paralel yapıyı savunduğu için partide kötü örnek olduğu düşünülerek ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilirken diğer üç ismi oluşturan belediye başkanları da parti disiplin suçu işledikleri kanaatine varılarak, ihraçları isteniyor.
 
 
“KAR TEMİZLİĞİNE GEÇER NOT” 3. SAYFADA
 
 KAR TEMİZLİĞİNE GEÇER NOT
 
Son yıllarda kar yağışı yılbaşına yakın günlerde ve ani bastırıyor, mücadelesi de biraz zor oluyor.
 
Geçtiğimiz yılbaşından birkaç gün sonra Trabzon’a kar aniden bastırdığında, Büyükşehir ile ilçe belediyeleri adeta hazırlıksız yakalanmış; özellikle şehir merkezi dediğimiz Ortahisar İlçesi’nde karla mücadelede sınıfta kalmıştı.
 
Bu yıl kar yağışı arife gününden başladı ve iki gün devem etti.
 
Yağan bu karı temizlemek için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri birliti kar temizliği yaparak, vatandaştan geçer not aldı.
 
Geçen yıla göre belediyeler birlikte kar temizliğine daha hazırlıklı idi daha iyi organize oldular, vatandaş da bunu gördü ve bu yıl ki kar temizliğine geçer not verdi.
 
 
“TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI” 4. SAYFADA
 
TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve yönetimi 2016 yılı içinde şehre yapılacak yatırımları tamamen milletvekilleri ve bakana havale ederek, kendileri geri duruyor, ilgisiz kalıyor değil.
 
İl teşkilatı olarak tüm yerel teşkilatlarla birlikte yatırım projelerini bugün partide yapacakları üç toplantıda ele alıp değerlendirme yapacaklar.
 
Belediye başkanları ve ilçe başkanları ile bugün ayrı ayrı toplantı yapacak olan Haydar Revi ve ekibi bu iki toplantının ardından da il teşkilatının yürütme organıyla bir toplantı yapılarak, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıda gündeme gelen konular üzerinde durulacak ve üç toplantıya göre rapor hazırlanıp girişimler yapılacak.
 
 
“KOYUN CAN KASAP YAĞ DERDİNDE!” 5. SAYFADA
KOYUN CAN KASAP YAĞ DERDİNDE!
 
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın yeni sezon için teknik direktör adayı daha önce Galatasaray ve Beşiktaş’ı çalıştırdığı yıllarda şampiyon yapan Rumen hoca Lucesku.
 
Başkan Usta Lucesku ile Romanya’ya bir görüşme yaptı.
 
Görüşmenin içeriği kamuoyuna fazla yansımasa da Lucesku’nun Başkan Usta’ya ve dolayısıyla Trabzonspor Kulübü’ne dayatma yaptığı anlaşılıyor.
 
Trabzonspor Lucesku’yu takımın başında görmek ve onunla birlikte şampiyonluğu yaşamak isterken, Lucesku daha yolun başında olan ve hiçbir başarısı olmayan oğluna iş garantisi sağlamayı Trabzonspor’a dayatıyor.
 
Ben iki yıl takımı çalıştırırım, ondan sonra teknik direktörlük görevine oğlum gelir; ben menajer olurum dayatması, kabul edilir gibi değil.
 
Koyun can kasap yağ derdinde diye atasözümüz vardır, Lucaesku’nun Trabzonspor Kulübü’nün teklifine yaklaşımı atasözünü andırıyor!
 
Başkan Usta-Lucesku görüşmesinden anlaşılan o ki, Lucesku Trabzonspor’un niyetini anlamamış, ya da Trabzonspor Başkanı Usta’nın sazan balığı gibi eline düştüğünü ve kendisine mahkum olduğuna inanmış.
 
Bundan tam bir ay önce kongreden kulübü yönetme görevini devralan Başkan Usta ve ekibinin özellikle futbolcu ve hoca transferleri konusunda kimsenin elinde oyuncak olmayacağı biliniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler