Anahtar Deliği - CHP Teşkilatının fendi!. 6.3.2015

Genel merkezden gelen olumlu haber partilileri o kadar mutlu etti ki, sanki genel seçimi şimdiden kazanmış olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Anahtar Deliği - CHP Teşkilatının fendi!. 6.3.2015

CHP TEŞKİLATININ FENDİ!

CHP Trabzon teşkilatları bayram yapıyor.

Genel merkezden gelen olumlu haber partilileri o kadar mutlu etti ki, sanki genel seçimi şimdiden kazanmış olmanın mutluluğunu yaşadılar.

CHP Merkez Yürütme Kurulu, daha önce parti meclisinde alınan önseçim yapılacak, birinci sıraya kontenjandan Volkan Canalioğlu gelecek kararını, temayül yoklamasına çevirdi.

İşte CHP’lilere bayram coşkusu yaşatan haber de bu oldu.

Milletvekili adaylarını tüm teşkilat mensuplarının kullanacağı oylar, yani temayül yoklaması belirleyecek.

Genel merkez tarafından Trabzon teşkilatlarına duyurulan habere göre temayül sonucu nasıl çıkarsa milletvekili sıralaması bu şekilde olacak.

Teşkilatların fendi parti meclisini yendi.

CANALİOĞLU NE YAPACAK?

CHP teşkilatları Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan önseçim kararını, PM’de Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun birinci sıraya kontenjandan gelecek kararı karşısında tüm teşkilatlar istifa resti çekerek, genel merkeze geri adım attırdı.

Temayül yoklamasına dönüştürülen kararın ardından Volkan Canalioğlu’nun Trabzon’a gelip teşkilatların temayül yoklamasına girip yarışmaya katılıp katılmayacağı gizemini koruyor.

Konuştuğumuz teşkilat mensupları, Milletvekili Canalioğlu’na öfke kusarken, kendisi yeniden kontenjandan milletvekili olma sevdasından bize günlerce ızdırap çektirdi, temayül yoklamasına hangi yüzle gelip girecek, tepkilerini anlamak için çaba harcamaya bile gerek kalmıyor.

CHP teşkilatlarında yaşanan bunca sıkıntıya rağmen, Canalioğlu temayül yoklamasına girdikten sonra genel merkezin kendisini birinci sıradan aday göstermesi halinde teşkilatlar genel seçim çalışmalarına katılıp katılmayacağı da büyük bir soru işareti!

BASININ TEMAYÜL SONUCU TARTIŞILMAYA DEVAM EDİYOR

AK Parti Trabzon il yönetimi temayül yoklaması sonuçlarının açıklanmayacağına dair daha önce açıklama yapmıştı.

Dün ise sürpriz gelişme yaşandı ve temayül sonucunda milletvekili aday adaylarının aldıkları oylar ile sıralama, bazı gazetelerde yayınlandı.

İlk aşamada gazetecilik başarısıdır dedik ancak daha sonra İl Başkanı Haydar Revi bir açıklama yaparak, temayül yoklaması sonuçlarının açıklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, yayınlanan temayül sonuçlarının ise belli merkezlerin üretimi olarak açıkladı.

Seçim ortamında olur böyle şeyler.

Gazeteciler gazetecilik yapmak isterken, siyasi partilerde kendi içlerinde sır olan gelişmeleri basından ve kamuoyundan uzak tutmaya çalışırlar.

Her şeye rağmen, bazı gazetelerin açıklamış olduğu temayül sonucu büyük bir heyecan yaratırken, kamuoyundan bayağı da ilgi gördü.

ZİGANA TUNELİ İHALEYE ÇIKIYOR

İçinde bulunduğumuz Mart ayı içinde bölgemize önemli bir yatırımın ihalesi Ankara’da yapılacak.

Proje Zigana Tuneli ve 500 milyon TL muammen bedelle ihaleye çıkacak.

13 kilometrelik iki tünel geçişi olarak ihaleye çıkacak olan Zigana tunelenin ihalesinin hangi müteahhit firmaya verileceği de Trabzon kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı.

Trabzon’u Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi illerine taşıyacak olan Zigana tuneli yapım işini, iddiaya göre Rizeli hemşerimiz olan ve Türkiye’nin sayılı müteahhitleri arasında yer alan Cengiz kardeşlerin sahibi olduğu Cengiz İnşaat firması üstlenecek.

AK PARTİ ADAY ADAYLARI BASINLA BULUŞUYOR

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi haftalardır arazide seçim çalışması yapan partisinin tüm aday adayları ile Trabzon basınını bu sabah saat 10.00’da Zorlu Grand Otel’de kahvaltıda buluşturacak.

Tüm aday adaylarının katılacağı buluşmaya Trabzon basınından da en üst düzeyde katılım bekleyen Revi, biz teşkilat olarak görevimizi yapıyoruz. Seçim ortamında basından uzak durmamız mümkün değil. Buluşmada isteyen gazeteci aday adaylarıyla özel haber yapabileceği gibi, aday adayları da basın mensuplarından kendilerine daha objektif yaklaşım isteyeceği gelen bilgeler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler