Anahtar Deliği - Özak ne yapacak? 6.2.2015

Trabzon’da merak edilen konu Özak’ın milletvekilliği görevinin sona ermesinin ardından nerede yaşayacağı ve toplum adanı fahri olarak ne tür işlerle uğraşacağı.

Anahtar Deliği - Özak ne yapacak? 6.2.2015

ÖZAK NE YAPACAK?

Aktif siyasetle AK Parti’de tanışan, 2002 genel seçiliyle birlikte milletvekili seçilen, üst üste üç dönem milletvekilliği görevinin yanı sıra Bayındırlık ve Spor bakanlığı görevlerinde bulunan Faruk Özak’ın milletvekilliği 7 Haziran’da sona erecek.

Trabzon’da merak edilen konu Özak’ın milletvekilliği görevinin sona ermesinin ardından nerede yaşayacağı ve toplum adanı fahri olarak ne tür işlerle uğraşacağı.

Kamuoyu tarafından Özak’ın yaşamı ve işinin merak edilmesi doğal.

Özak kamuoyuna mal olmuş bir isim.

Milletvekilliğe sona ermesinin ardından kamuoyu kendisini nerede görmek isteyecekse, Özak’ın bu kamuoyunda oluşan bu beklentiyi elinin tersiyle iteceğini sanmıyoruz.

Özak için en önemli görev Trabzonspor Kulüp Başkanlığı, gelecek, kırılan ve dökülenleri toparlayıp, kulübü yeniden rayına sokmak olmalı, beklenti böyle.

Trabzonspor camiası büyük bir çoğunlukla, 2015 yılı Aralık ayı içinde, yani yapılacak olağan genel kurulda Özak’ın kulüp başkanı olmasını isteyecektir.

Bordo mavili camia bu arzusunu seslendirmeye başladı bile.

KTÜ’DE KIPIRDANMA BAŞLADI

Son üç dönemdir KTÜ Rektörü Tıp Fakültesi’nden çıkıyor.

İkin dönem Prof. Dr. İbrahim Özen rektörlük görevini yürüttü.

Özen, görev süresi bittikten sonra da Tıp Fakültesi geleneğini devam ettirmek için Prof. Baykal’ı destekledi, onun rektör olmasına büyük katkı yaptı.

Diğer fakültelerde daha şimdilerden sesler çıkmaya başlamış durumda.

Tıp Fakültesi’ne üç dönem üst üste rektörlük yeter, bundan sonra aşağıdaki fakültelerden rektör çıkmalı diyorlarmış.

Önümüzdeki dönem yeniden rektör adayı olabilmek için Prof. Özen’in nabız yoklamaya başladığını duyuyoruz.

Belli ki, desteklediği Baykal’dan Özen’de umudunu kesmiş, son rektörlük seçiminde oy verenlerin umut kestiği gibi.

Rektör adaylığı için Özen’in karşısına muhtemelen yine Prof. Dr. Orhan Aydın çıkacak.

Kıyasıya rektörlük yarışı heyecan verici olacak.

ERDOĞAN TERSKÖŞE YAPABİLİR

7 Haziran’da yapılacak genel seçim start almak üzere.

Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıkladı, tüm partiler açıklanan seçim takvimine göre seçim propaganda dönemi programlarını yapacak.

İktidar partisinin milletvekili listesini belirlenirken inisiyatifini sonuna kadar kullanacağı iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm illerde araştırma yaptırdığı söyleniyor.

Yapılan araştırmalar milletvekili aday adayı olarak ismi geçenler ya da ismi aday adayı olarak geçmediği halde perde arkasından lanse edilenlerle ilgili.

AK Parti milletvekili listelerinde kesinlikle paralel yapıyla uzaktan yakından ilişkisi olanlar, bu örgütle geçmişte bağı olanlar, yapılan araştırma sonunda ortaya çıkacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ortaya çıkacak tabloya göre, 7 Haziran milletvekili listesini hazırlayacak.

Trabzon’da ismi AK Parti’den milletvekili aday adayı geçen isimler arasından da paralel yapıyla bağlantısı olduğu için kırmızıçizgi yiyecek olanların varlığı konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon listesini yeni ve sürpriz isimlerden oluşturup, herkesi ters köşe yapması da ihtimaller arasında.

AKÇAABAT’A BİR KONTENJAN

Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarı döneminde Karayolları Trabzon Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

Ardından Samsun’a Bölge Müdürü olarak atandı ve buradan da İzmir’e gitti.

Uraloğlu halen İzmir Bölge Müdürü olarak görev yapıyor.

Düzköy’ün eski ismi sidiksa olan Çayırbağı Mahallesi’nden olan Abdulkadir Uraloğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullan Uraloğlu’nun ağabeyinin oğlu, yani yeğenidir.

Amca Uraloğlu, yeğeni Abdulkadir Uraloğlu’nun referansı ile Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı olduğu söylenmektedir.

Siyasette sıra yeğen Abdulkadir’e geldi.

10 Şubat tarihine kadar İzmir Bölge Müdürlüğü görevinden istifa edip, Trabzon’dan milletvekili aday adaylığına soyunacak.

Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Akçaabat bölgesinin iktidar partisinden aday aday sayısı birden fazla.

Eski il başkanı Adnan Günnar’ın yanı sıra, Konya DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun’da iktidar partisinden milletvekili aday adaylığına soyunacağı konuşuluyor.

Bu üç isimden hangisi adaylık listesinde yer bulacak?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler