Anahtar Deliği 31.8.2015

 KARARGAH KAŞÜSTÜ’NDE  Trabzon Milletvekili ve AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, erken seçim startını vermek üzere.  7 Haziran seçiminde olduğu gibi yine Trabzon’da partisine öncülük yapacak olan Soylu, bu seçim karargahı Kaşüstü’ne kurmuş bile.  

Anahtar Deliği 31.8.2015

 KARARGAH KAŞÜSTÜ’NDE

 Trabzon Milletvekili ve AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, erken seçim startını vermek üzere.

 7 Haziran seçiminde olduğu gibi yine Trabzon’da partisine öncülük yapacak olan Soylu, bu seçim karargahı Kaşüstü’ne kurmuş bile.

 Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından kendisine Kaşüstü eski belediye binası seçim çalışmaları için karargah binası olarak tahsis edilen Süleyman Soylu’nun bu karargahtan seçim boyu Türkiye politikası da üretmesi bekleniyor.

 Her ne kadar Of’lular Erdoğan Bayraktar’ı bekliyor, Süleyman Soylu’ya alışamadı iddia edilse de İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu biz vekilimiz Soylu’yu bırakmayız, bizim aramızın iyi olduğunu bilenler, kıskandıkları için bizim başka arayışta olduğumuzu söylüyorlar, bu doğru değil. 

 SEÇİM PİYASASI KARIŞIK

 SEÇİM PİYASASI KARIŞIK

 Bir genel seçimin ardından erken veya acele bir seçim ne seçim tarihimizde var ne de alışılmış bir şey değil.

 Seçim piyasası nasıl işleyecek, işin içinde olanlar bunu merak ediyor.

 7 Haziran seçiminde aday olanların çoğu seçim çalışmalarına bir şekilde katkı yapan esnaf ve insanlarla dolu.

 Bu insanlar 7 Haziran’dan kalan paramızı alamadık, şimdi ki siparişlerin bedeli nasıl karşılanacak diye korku ve panik içindeler.

 Siyasi partiler seçim masraflarını karşılayabilmek için ocak 2016’da hazineden alacakları seçim yardımını kredi kullanabilir piyasayı rahatlatabilirler.

 KORAY AYDIN NEREDEN ADAY?

 KORAY AYDIN NEREDEN ADAY?

 MHP’de önemli bir kesim Milletvekili Koray Aydın’ın Trabzon dışından bir ilden aday gösterilmesini istiyor.

 Trabzon’un yeni yüzler kazanmasından yana konuşuyorlar.

 Bunu kim yapacak?

 Koray Bey’den başkasının bunu yapabilmesi mümkün değil.

 Kaldı ki, Trabzon’da hiç kimse Koray Bey’e buradan git başka yerden aday ol demez diyemez.

 Bir tek Devlet Bahçeli, Koray seni Ankara’dan aday gösteriyorum Tuğrul Türkeş’in yerine diyebilir.

 Dolayısıyla havanda su dövüp senaryo yazmaya gerek yok.

 KARİZMA ÇİZİLDİ

 KARİZMA ÇİZİLDİ

 Her gün takviye transfer yaparak takımı güçlendiren Haciosmanoğlu ve ekibi bir türlü zayıf takımları yenecek bir takım oluşturamadı.

 Dün akşam Avni Aker’de konuk ettiği Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak bu takım karşısında bir daha zaafları ortaya çıkan takımın eksikleri ne zaman giderileceği camianın merakıdır.

 Ligin ilk iki haftasında Bursa ve Beşiktaş gibi iki zorlu rakibi yenerek nam kazanan Trabzonspor Akhisar’a kendi sahasında takılarak karizmayı çizdirdi.

 ÇOK ENTERESAN İSİM!

 ÇOK ENTERESAN İSİM!

 1 Kasım’da erken seçimin yapılması kesinleşti.

 Vatandaş seçime girecek siyasi partilerin adaylarının kimlerden oluşacağı, listelerin nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

 Trabzon’da en çok AK Parti listesi merak ediliyor.

 Değişir mi?

 AK Parti’nin 6 kişilik milletvekili aday listesi 49 aday adayı arasından seçildi, çok da aşamalardan geçti.

 Bu aşamadan sonra yeni bir dalgalanmaya sebebiyet verilir mi bilinmez.

  Ancak çok enteresan aday adayı olur da Genel Başkan Davutoğlu’nu etkilerse belki...

CANALİOĞLU NE YAPACAK?  
 
Erken seçim sonrası Trabzon’da partilerin kilit isimlerinin ne yapacağı merak konusu oldu.
Son seçimlerde CHP’den Milletvekili adayı gösterilmeyen Volkan Camalioğlu’nun milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi. Bu bilgi kendisine sorulduğunda, “Milletvekilliği için aday olacağım” dedi. Milletvekili adayı olan Ahmet Kaya ise ilginç bir çıkış yaptı. Kaya, “Trabzon’da geçen seçim sonuçları hiçbirimizi mutlu etmedi. Başarısız olduk. Daha çok oy alabilecek şekilde lise yeniden yapılmalıdır” diye öz eleştiri yaptı. Bu öz eleştiriye Milletvekili Haluk Pekşen ve İl Başkanı Güzide Uzun ne diyecek merakla bekleniyor? 
 
KORAY AYDIN NE YAPACAK?
KORAY AYDIN NE YAPACAK?
 
MHP’de Milletvekili Koray Aydın’ın Ankara’dan aday olmasını bekleyenler üzülecek. Çünkü Koray Aydın’ın tekrar Trabzon’dan aday gösterileceğini MHP Trabzon il Başkanı Muammet Demeli açıkladı. Demeli, “Net olarak bir şey var. MHP Genel Başkanımızın bizzat ağzından duyduğum şu. Seçilmiş olan bütün milletvekilleri kendi şehirlerinden aday olacaklar. Bu kesin değişmeyecek. Koray Aydın, Trabzon’dan kesin olarak aday.” Diğer yandan MHP’de Hüseyin Örs ile Yavuz Aydın da aday adaylığı başvurusu yapacak.
 
AK PARTİ’DE KİMLER ADAY ADAYI OLUR
AK PARTİ’DE KİMLER ADAY ADAYI OLUR
 
Erken seçim öncesi istifalar yapılıyor. Bugün Nihat Tosun’un istifasını sunacağı öğrenildi. Ayrıca Ak Parti’nin ağır topları Şeref Malkoç, Mehmet Atalay, Abdulkadir Uraloğlu, da milletvekili aday adayı olacak. Asım Aykan’ın da aday olması beklenirken gözler Cevdet Erdöl, Faruk Özak ve Kemalettin Göktaş’a çevrildi.  Öte yandan Ak Parti genel merkezinin yayınladığı genelgeye göre il ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile belediye başkanları aday olamayacak. Zeyyat Kafkas’ın da milletvekili aday adayı olmacağı öğrenildi. 
Saadet Parti Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt da erken seçim öncesi Ak Parti çıkışı yaptı. Kulisleri hareketlendiren çıkışta, ittifak söylentilerine, “Taban bunu doğru karşılamaz inşallah böyle bir ittifak olmaz” diye tepki gösterdi. 
 
BARO BAŞKANININ MI DEDİĞİ OLACAK BAŞKANIN MI?
BARO BAŞKANININ MI DEDİĞİ OLACAK BAŞKANIN MI?
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Barosuna Kaşüstü’ndeki mülkiyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait olan arazide bir hizmet binası kazandırılması noktasında yaptığı girişimlerden sonuç alamadı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Bakanlığı’ndan Kaşüstü’ndeki yerin tekrar Milli Emlak’a veya belediyeye geçmesi için muvafakat verilmesini talep ettiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Muvafakat verilmesi halinde oradaki arsada baro için yapı inşa edilmesi mümkün hale gelecek. Bizim bu yönde bakanlık nezdinde yoğun gayretlerimiz oldu. Fakat Tarım Bakanlığı oraya Tarım İl Müdürlüğü binası inşa edeceklerini ifade etti. Dolayısıyla bu düşünce mümkün olmadı. Mülkiyeti bize ait olan mevcut baro binasının durumuyla ilgili Sayıştay’ın raporları ortada. Ben bu konuda daha önce ne söylemişsem aynı düşüncedeyim. Hukiki süreç neyi gerektiriyorsa yaparız. Baro Başkanı Av. Orhan Öngöz’ün, “Dava açmamızda bir seçenecek” açıklamasına Gümrükçüoğlu, “Sayın Baro başkanının ifadeleri kendisini bağlar” diyerek cevap verdi. Bakalım Baro yönetiminin mi dediği olacak yoksa Başkanın mı?
 
AYHAN SÜRMEN YİNE SAHNEDE!
AYHAN SÜRMEN YİNE SAHNEDE!
 
Trabzon’da daha önce spor siyaset gündeminde kalan isimlerden biri de Ayhan Sürmen. 
İşleri nedeniyle ortalarda yoktu.
En son Ak Parti Trabzon İl Danışma Meclisi’nde görüntülendi.
Şimdi ise milletvekili aday adayı olacak.
Ak Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacağını öğrendik.
Sürmen’in, “Ak Parti’nin bana ihtiyacı var” dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler