Anahtar Deliği 31.12.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 31.12.2020

METİN KAYA NE MESAJ VERDİ NEREYE NEŞTER VURDU?

AK Parti Trabzon İl Kongresi olursa şayet Metin Kaya il başkanlığına aday olacağını açıklamıştı. Kaya’nın AK Parti’nin kurulduğu günden sonra 7-8 yıl içinde olmasa da aktif şekilde destek olduğunu biliyoruz.
Dün Değirmendere’deki iş yerine uğradık. Çayını içtik. Adaylıktan vazgeçip geçmediğini sorduk.
Asla vazgeçmediğini söyledi. 
Bir de şunu söyledi; “Aday olduğum partimin bir seçim kültürü oluşmuştur. Şu an Türkiye’nin içinde bulunduğu COVID-19 sürecinde insanlar can derdinde iken seçimin doğru olmayacağını Liderimizin Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştır. Bize de düşen sükûnetle seçim startını beklemektir. Biz (yönetim kadromuzla )sonuna kadar aday olduğumuzu ilan ettik. ALLAH’ın izniyle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Bu konuda Metin Kaya mutlaka bir şey biliyordur. 
Yoksa böyle boşuna konuşmaz, söylemez.
Bir de İpek Yolu iş merkezinin yöneticiliğini yapan Kaya’ya, İpek Yolu’nda olan biteni, yapılan yoğun tadilatı sorduğumuzda, “Pasajla ilgilide çok büyük yolsuzluklar vardı. Bir kaç tane mülk sahibi ortak alanları kendi adlarına 20 yıldır kiraya verip diğer 110 masum insanın haklarını utanmadan gasp ediyorlardı. Bu yaraya da neşter vurup düzelttik ALLAH’ın izniyle” diyerek mesaj verdi.


MURAT ZORLUOĞLU CHP’Yİ NEDEN ZİYARET ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve yönetimini ziyaret etti.  
Burada ki ziyarette şehrini sorunları gündeme geldi. 
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Biz daha önce kendilerini ziyaret etmiştik. O da iadeyi ziyaret gerçekleştirdik. Trabzon’u konuştuk. Şehirli ilgili konuları konuştuk” dedi. 
 Ziyaretin yaklaşık yarım saat sürdüğünü kaydeden Hacısalihoğlu, “Şehir bizim ortak paydamız. Bizler doğru olan şeylere destek veririz, daha iyi olması adına eleştirilerimiz olursa da çekinmeden söyleyeceğiz. Benim yapımda muhalefetim, her şeyi eleştirme anlayışı yok. Doğru olan şeylerde başkana grup olarak da destek veririz” diye konuştu. 

 
LAZELİ’NEN SONRA ŞİŞMAN DA KAPANDI

Trabzon’un uzun yıllar turizm sektörüne hizmet veren, kentte marka yokken önemli markası olan, şehrin tanıtımına katkıda bulunan marka restoranları bir bir kapanıyor. 
Kimi pandemiden dolayı maddi sorunlardan kimi de durduğu bina yıkılacağından.. 
Lazeli daha önce kapanmıştı.
Güloğlu Döner vardı meydanın en eski marka tadı. O durduğu bina satıldığından mecburen kapandı. 
Ama meydanda başka bir yere açacak. Şimdi de Şişman Restoran artık tamamen kapandı.
Uzun süredir konuşuluyordu. 
Şişman restoranın olduğu alan yeni sahibi tarafından yıkılıp yeniden yapılacak.
3 ayrı projeyi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne sundu. Yakında birine onay alırsa başlayacak projesine. Ama bu bir yıl daha süredir. 

DİPSİZ GÖLE ENGEL İSTENDİ SANSÜRÜ İSTEYEN DE VALİLİK

Engelli web sitesinde yer alan habere göre, Gümüşhane Valiliği mahkemeye baş vurarak Ekşi Sözlük’teki “Dipsiz Göl’ün valilik izniyle yok edilmesi”, “Dipsiz Göl’ün eski haline gelmesi”, “Dipsiz Göl’e tankerlerle su doldurulması”, “Dipsiz Göl’ün sit alanı ilan edilmesi” gibi başlıkların içeriğine ulaşılmasını engelledi.
Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği, Gümüşhane Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün onayı ile yapılan define kazısı sonucu yok olan Dipsiz Göl’le ilgili Ekşi Sözlük‘te açılan başlıkları, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle erişime engellendi.
İfade özgürlüğü Derneği’nin projesi olan EngellWeb’te yer alan bilgiye göre Ekşi Sözlük’te “Dipsiz Göl’ün valilik izniyle yok edilmesi”, Dipsiz Göl’ün eski haline gelmesi”, “Dipsiz Göl’e tankerlerle su doldurulması”, “Dipsiz Göl’ün sit alanı ilan edilmesi” gibi başlıkları okumak isteyenler içeriklere erişemiyor, mahkemenin erişim yasağı kararıyla karşılaşıyor.
Gümüşhane Valiliği neden böyle bir şey yaptı merak ediliyor.
Bir açıklama yapılırsa bizde merakımızı gidermiş oluruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler