Anahtar Deliği - Trabzon'u yönetenler uyuyor mu? 31.10.2014

Ak Parti'de saflar netleşiyor. Sağıroğlu hastaneye el attı. Başbakana gidiyor. Teleferik projesi onaydan çıktı.

Anahtar Deliği - Trabzon'u yönetenler uyuyor mu? 31.10.2014

TRABZON’U YÖNETENLER UYUYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son olarak toplu açılış törenleri yapmak ve halka hitap ettiği gezisinden dönerken, Trabzonlu yönetici ve siyasetçilere şunu söyledi:

“Şehir hastanesi için yer aramanıza gerek yok, Çimento fabrikası ve Büyük Sanayi Sitesi dahil o alanı boşaltın, şehir hastanesini de bu alana kurun” dedi.

Bir Cumhurbaşkanı bu kadar açık krediyi bir şehre hastane yapımı için veriyorsa, o şehirdekiler ellerini çabuk tutup, sıcağı sıcağına projeyi başlatmak için bir çaba içine girerler.

Şimdi buradan soruyoruz, Cumhurbaşkanı bir yol gösterdi Trabzon’a da bu şehirde yapılması gereken yatırımlardan sorumlu olanlar aradan geçen süre içinde ne yapmıştır?

Proje hazırlayarak Sağlık Bakanı’na gidilmiş midir, istimlakler için bir çalışma başlatılmış mıdır? Büyük Sanayi Sitesi’nin taşınması gereken araziyle ilgili proje çalışmaları başlamış mıdır? Ne yapılmıştır?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz şehir hastanesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emir buyurduğu Değirmendere ile ilgili hangi toplantıları yapmış, hangi çalışmaları başlatmıştır.

Sağlık teşkilatı üzerine düşen çalışmaları ele alıp, Ankara yollarına düşmüş müdür?

Bu konuda kamuoyu bilgilendirilirse seviniriz.

Yöneticilerimiz uyuyor mu uyumuyor mu görelim.

AK PARTİ’DE SAFLAR NETLEŞİYOR

AK Parti’de ilçe kongreleriyle il kongre takvimi açıklandıktan sonra aday adayları da netleşmeye başladı.

Ortahisar İlçe Başkanlığı için en güçlü aday yine mevcut Başkan Temel Altunbaş.

Parti içi muhalefet Altunbaş’ı devirmek için var gücüyle çalışıyor ve her geçen gün güçlenerek alternatif oluşturma aşamasına geldiler.

Muhalefetin adayı büyük ihtimalle Ömer Odabaş olacak.

Diğer aday adayları da Odabaş’a destek verdiklerini açıklayarak adaylıktan çekildikleri şeklinde haberler sızmaya başladı.

Ortahisar ilçe başkanı ve yönetimi belirlendikten sonra, il başkan adayları da netleşmeye başlayacak.

Ortahisar’da iki isimden kim başkan seçilirse seçilsin, il başkanlığı için en güçlü aday olarak Ergin Aydın ismi ön plana çıkıyor.

Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş gibi Ömer Odabaş’da, Ergin Aydın’ın merkez ilçe başkanlığı döneminde AK Parti’de birlikte siyaset yaptılar, dolayısıyla Aydın’ın il başkan adaylığına karşı çıkmaları imkansız.

Geçmişte iki dönem merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten Ergin Aydın, ardından da belediye meclis üyesi seçilmiş ve Trabzon belediyesinde başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

30 mart yerel seçiminde Ergin Aydın Ortahisar Belediye başkan aday adayı oldu, ardından da kendisine meclis üyeliği teklif edilmesine rağmen bu teklifi kabul etmedi.

Aydın’ın önünde iki hedefi vardı.

Birincisi il başkanlığı, ikincisi ise milletvekili adaylığı.

Galiba Ergin Aydın il başkanlığını daha çok istiyor.

SAĞIROĞLU HASTANEYE EL ATTI

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yakından ilgileniyor.

Hastanede tedavi olan vatandaşların memnuniyetinin yüksek düzeyde seyretmesinden mutlu olan Sağıroğlu, yönetim kademesinin sık aralıklarla değişmesinden de rahatsızlık duyuyor.

Yomra Belediyesi olarak her zaman hastanenin emrinde olduklarını vurguluyor ve kendisine talep ulaşmadan bile hastane için yapacaklarını imkanları ölçüsünde yerine getirmeye gayret ediyor.

Ulaşım sorununa köklü çözüm getirmek için Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçen Sağıroğlu, özel halk otobüsleri konulmasını teklif etmiş, bu teklifin önümüzdeki günlerde Büyükşehir’in ilgili biriminde ele alınıp karara bağlanacağı inancı taşıyor.

BAŞBAKAN’A GİDİYOR

Trabzon’un şanssızlığımıdır nedir bilinmez ama Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra başta ilçe belediyeleri olmak üzere şehrimizdeki tüm belediyeler ekonomik sıkıntı çekmeye başladılar.

30 Mart yerel seçiminden sonra Gümrükçüoğlu Ankara’ya ne kadar gittiyse, Maliye Bakanı başta olmak üzere diğer yetkili bakanlarla meseleyi görüştüyse de belediyelere Ankara’dan gelen ödeneklerde bir artış olmadı.

Hâlbuki Trabzon Büyükşehir yapılmak istendiği süreçlerde, Büyükşehir olunca ödenekler artacak yerel yönetimlere para yağacak, parasal sıkıntılar tamamen ortadan kalkacağı vaat edilmişti.

Gerçeğe dönünce işin hiç de söylendiği gibi olmadığı görüldü.

7 Kasım’da Büyükşehir Belediye başkanları Bursa’ta toplanacak, toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu’da katılacak.

Gümrükçüoğlu şimdi harıl harıl dersine çalışıyor, toplantıda Başbakan Davutoğlu’nu Büyükşehir olarak kendisinin ve ilçe belediyelerinin çektiği sıkıntıları anlatacak, belediye gelirlerinde artış sağlanması için Başbakan’dan söz almaya çalışacaklar.

TELEFERİK PROJESİ ONAYDAN ÇIKTI

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, iki bakanlıkla birlikte yapmış olduğu ortak teleferik projesiyle Sumela Manastırı’na teleferiği kuracak ve ulaşımı kolaylaştıracak.

Maçka Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa yapacağı teleferik projesinin maliyeti 10 milyon civarında.

Başkan Koçhan’ın projesi imzalandı, önümüzdeki günlerde onaylanmış projenin kendisine ulaşmasını bekliyor.

Altındere Vadisi, Milli Park’ın başlangıcından itibaren üç durak yeri olacak teleferik projesinin kısa zamanda bitirilerek hizmete girmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler