Anahtar Deliği -31.01.2018

Anahtar Deliği -31.01.2018

Anahtar Deliği -31.01.2018
BURAK YILMAZ BAŞKANLA TARTIŞTI MI?

Şu sıralar köşelerde ve her yerde konuşulan bir iddia var.  Yenilir yutulur cinsten değil. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Teknik direktör Rıza Çalımbay ve Burak Yılmaz arasında geçen bir diyalog bu. Burak Rıza hocaya, ‘ 3 aydır maaşımızı alamıyoruz’ diyor. Rıza hoca bunu başkana iletiyor. Başkan Burak’ı yalanlıyor. Sonra Burak çıldırıyor. Konya maçından önce de Burak Başkan Usta’ya fena sallamış. Hatta ağır kelimeler kullanmış. Bu iddia inşallah doğru değildir. 
Ayrıca Trabzonspor’da son aylarda yapılan doğru hamlelerde Ali Rıza Egemen ve Ahmet Çubukçu’nun imzası var. Bu doğru hamleler sürer diye umuyoruz. Çubukçu ve Egemen böyle krizlerin önüne geçmelidir. Bu konuda da devreye girmeliler. Böyle krizler büyümeden önlenmelidir. 

CAMİA İLE İSTİŞARE EDİYOR

Şükrü Kuleyn derbi için Trabzon’a geldi.
Bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Trabzonspor divan başkanlık seçiminde adaylığı söz konusu.
Hala net kararını vermedi ama bu ziyaretlerinden aday olabileceği söyleniyor.
Yani bu ziyaretleri aslında bunun için.
Camia ile istişare ediyor.
Kuleyn dün bu ziyaretlerini Şehir Kulübü’nde sonlandırdı.
Yanında Yavuz Aydın vardı.
Yavuz Aydın’ın misafirleri her saat değişti.
Biri kalktı diğeri geldi öbürü uğradı çıktı.
Medyadanda bir çok isim vardı.
Konuşulan konular aşağı yukarı aynı.
Bu hafta değilde önümüzdeki hafta Kuleyn Trabzonspor Divan Başkanlığına adaylığını açıklayabilir.

AVNİ AKER’İN YERİNE İKİ BİNA!

Hasan Kurt Avni Aker’in yerine “iki bina yapılabilir” diye yazdı.
Şaşırdık tabi.
Şimdi sizde ‘nerden çıktı bina!’ diyebilirsiniz.
Hemen detayını yazalım ki ne demek istediğini anlayın.
Kurt şöyle bir önerde bulunuyor;
“Avni Aker’in bulunduğu yere çok katlı iki bina yapılabilir. İki bina, arazi tabanının ancak yüzde 3 veya 4’üne tekabül eder. Geri kalan alanda, meydan, iki katlı mağazalar gezinti yolları, park, bahçe, futbol ve basketbol-voleybol sahası, Atatürk alanında yıkılan opera binasının bir benzeri rahatlıkla yapılabilir. Numune Hastanesinin önündeki  yol alta alınabilir. Hastane ile Yavuz Selim Sahası bütünleşebilir. Yarın Numune Hastanesi beş yıldızlı otel olabilir. İleride otel olacak binanın doğusundaki alana opera binası yapılabilir.
Avni Aker ve çevresinin, orman ve park olma düşüncesine, söylemine katılmıyoruz. O bölgenin ikinci bir meydan olabilmesi için üst paragrafta yazdıklarımızı içermelidir.”
Bu arada isim tartışması başladı demiştik devam ediyor. Oraya yapılacak parka Avni Aker denilsin diyenler oldukça fazla. Mutlaka o isim orada bir yerde yaşatılır diye düşünüyoruz

CEPHANELİKTEKİ İNŞAAT DURDU MU DURMADI MI?

Trabzon’da, restorasyon çalışmaları sonrasında yaklaşık 8 yıldır restoran olarak kullanılan ve Trabzon’un Rus işgali sırasında mühimmat deposu olarak kullanıldığı için halk arasında ’Cephanelik’ olarak adlandırılan tarihi kulenin yanına yapılmakta olan inşaatın durdurulduğu açıklandı.
Ortahisar Belediyesi, Cephanelik’te yapılan otel inşaatıyla ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, inşaatın Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun ilgili yazısı gereğince durdurulduğu belirtilerek, "Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Ortahisar Belediyesine gönderilen yazı gereğince Cephanelik mevkiinde yapılan otel inşaatının Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğünce onaylanan proje ile yapılan imalat arasında farklılık tespit edilmiştir. Ortahisar Belediyesi olarak ortaya çıkan yeni durumun kurul tarafından değerlendirilmesine kadar inşaat durdurulmuştur. Belediyemiz de bu karara istinaden inşaatın sahibi ve yapı denetim firmasına inşaatın durdurulmasıyla ilgili gerekli tebligatı yapmıştır" ifadelerine yer verildi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Koruma Kurulu neyi koruyor. Bu projeyi nasıl onayladı anlayabilmiş değilim” dedi.
İnşaat sahibi Ahmet Sarı da, “Dağın eğimine uymak için inşaatı 2 metre küçülttük. Bu nedenle uygulamada bazı hatalar oldu. Hataları telafi edip, projeyi yeniden Ortahisar Belediyesi’ne suncağız” dedi.
Yani inşaat durdu devam etmeyecek değil. Sadece inşaat küçültülecek. Ama buna belediye karar verecek. Ardından koruma kurulu son nihai kararı yeniden verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler