Anahtar Deliği 30.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 30.10.2018

2 YILDAN FAZLA BİR YERDE KALMAM DİYORDU

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, son 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonunu Zorlu Grand Otel’de verdi. Son valiler kararnamesinde Ankara’ya Başmüfettiş olarak atandı. Daha sonra bir ile vali olarak atanır mı? Zor gibi gözüküyor. Emniyet müdürlerinin ataması yapılacak. Dün akşam Trabzon Valisi Yücel Yavuz eşiyle birlikte, davetlilerle tek tek ilgilenmesi, onlarla sohbet etmesi görülmeye değerdi. Sanki hiç gitmeyecek gibi davranıyordu. Biraz hüznü vardı tabi. Kendi de “Ben 2 yıldan uzun biryerde kalmam” diyordu. Dediği gibi oldu. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un gidişinden büyük üzüntü duyanlardan biri de İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı oldu. Yaylalı mesajında; “Yaptığı hizmetlerle Trabzon'da ismi bundan böyle hayırla ve güzelliklerle yâd edilecekler arasında yerini alan Valimiz Sayın Yücel Yavuz'a şükranlarımızı sunuyor, bundan sonraki yaşamında sağlık, afiyet içinde yeni hizmetlerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

EROL TUNA VE AHMET METİN GENÇ'İ BİR ARADA YAKALADIK

Trabzon’da Valiliğin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl resepsiyonunda, renkli karşılaşmalarda oldu. Resepsiyona gelen gazi ve şehit yakınlarıyla ilgilenen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile iş insanı Erol Tuna, duygusal anlar yaşadılar. Tek tek davetlilerle ilgilendiler. Bizde ikisini bir arada yakaladık. Hemen bir şakayla karışık yaklaşan yerel seçimlerden soralım dedik. Erol Tuna’ya, “Büyükşehir’e adaylığınız konuşuluyor. Yoksa Ahmet Metin Genç’e rakip misiniz?” diye sorduk. Erol Tuna da, “O adaysa bizim desteğimiz Ahmet Metin Genç’e dir. Aday olmayız” diyerek gülümsedi. Bu hareketi için mütevaziliğini ve beyefendiliğini yine konuşturdu desek cuk oturur. Durur muyuz? Durmadık. Hemen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile iş insanı Akçaabat Köftesi’ni dünyaya tanıtan isimlerden Nihat Usta’yı yan yana görünce aralarına girdik. Nihat Usta uzun bir tedavi sonrası çok iyiydi. Deyim yerindeyse ‘zımba’ gibiydi. Şefik Türkmen’e “tekrar aday mısınız?” diye sorduk. “Bakalım” diyerek açık kapı bıraktı. Şu anda Şefik Türkmen en uzun süre belediye başkanlığı yapan isimlerden biri. Emekliye mi ayrılır yoksa devam eder belli değil. Akçaabat’ta devam etme yönünde bir kararlılık görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak söyleniyor. Bunu da istediğini biliyoruz.
Ama ne olur zaman gösterecek. 

O GENEL KURUL İPTAL EDİLDİ

Bir hatırlatmayla konuya girelim. 
Trabzon Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2. Genel Kurulu yoğun güvenlik önlemleri altında Uzunkum Otel’de yapılmıştı. Sonrasında inanılma gerginlikler yaşandı. Nedeni ise Trabzon Otomobilciler ve Şoförler Odası’nın çekişmesinin buraya da yansıması. Bu kooperatifi eski şoförler odası başkanı Turan Altuntaş, mevcut başkan Serkan Selim’e bıraktı. O başkanlığını Altuntaş’tan sonra sürdürdü. Yeni şoförler odası başkanı Ömer Hakan Usta da buna müsade etmem dedi yaa kalktı. İmza topladı genel kurula gitti. Seçim istedi. Genel kurula katılanlar istemedi. Genel kurul gerginlikleriyle tam bitti derken Ankara’dan bir haber geldi. Genel kurul iptal. Gerekçe seçim neden yapılmadı? Yakında bir kızılca kıyamet daha kopacak demedi demeyin.

ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN TAKTİKLERİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şu sıralar inanılmaz şehirde yerel seçim hamleleri yapıyor. Mesela Özel Avrasya Üniversitesi’ne mezbahaneyi verdi. Hekimoğlu’na spor kompleksi yapmaları için Maçka yolu üzerindeki 32 dönüm araziyi bağışladı. Kırdığı döktüğü kendine uzak olan, uyuşmayan, zıt fikirde olanları dinlemeye başladı. Eskisi gibi tavır yapmıyor artık. Çağırıyor yada yanına gidiyor dinliyor, not alıyor. Bu hallerini görenlerde, “Hayırdır ne oluyor be abi” demeye başladılar. AK Parti teşkilatları ile toplantı üstüne toplantı yapıyor. Dert dinliyor. İl Başkanı Haydar Revi rakibi. Büyükşehire aday. Rakibiyle bile sıkı bir diyalog halinde.Bir tek milletvekillerinden bir kaçıyla iyi ama. Şunu diyebiliriz. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da bir dönem daha istiyor. Net. Alabilecek mi? Orası belli değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler