Anahtar Deliği - 30.09.2016

Anahtar Deliği - 30.09.2016

Anahtar Deliği - 30.09.2016
BUNU FETÖCULAR BİLE YAPMAMIŞTI!

FETÖ operasyonları Trabzon’da enteresan bir hal aldı. 
Nasıl olur?
Burası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kenti değil mi?
Evet öyle ama elden birşey gelmiyor.
Arkadaşlarımızın yaşadığı son olaylar bunu gösteriyor.
Mesela Şükrü Üçüncü..
En son adli serbestlikle serbest bırakılanlar adliyeye çıkarken, ‘Sizi yakacağız. Yazdıklarınızın hesabını vereceksiniz’ gibi sözlü tehditler savurmuştu.
Ordan burdan bir de haber göndermişlerdi!
Sanki suçsuzlarmış gibi..
Suçsuz olanlara sözümüz yok ama ya kendini adli kontrolden serbest kaldığı halde suçsuz ilan edip oraya buraya tehdit savuranlar!
Dün de Levent Ustabaşı sosyal medya hesabından Ortahisar ile ilgili gelişmeleri paylaşırken bir tepki aldı.
Ama bu defa tam tersi.
Ortahisar Belediye Başkanı avukat Ahmet Metin Genç’in özel kalem müdürü Hasan Selim telefonla arayarak, “Terbiyesiz. Yalancı, sen göreceksin nerdesin?” gibi sözlerle telefonla ağza alınmayacak kelimelerle tehditler savurdu. Konunun telefonla konuşma detayına girmiyoruz zira Levent Ustabaşı mutlaka konuyu detaylıca aktarır.
Olayın Ortahisar Belediyesi’nde sözleşmeli olan bir avukatın sözleşmesinin FETÖ operasyonlarından adli kontrolle serbest bırakıldığı gerekçesiyle fesih edildiğiyle ilgili olduğunu biliyoruz.
Tamam da bunda sinirlenecek ne var?
Gelişmeler sıcaklığında sehven hatalı bazı cümleler kullanılabilir. Yanlış algılanmış olabilir. Sizin basın danışmanınız yok mu? Medyayı bilgilendirmek için orada görev yapmıyorlar mı? Bir yerde eksiklik varsa düzelttirirsin. Yada basına bilgilendirme metni geçersin. Olabilir. Her gün polis onlarca gözaltı ve tutuklama yaparken siz neyin telaşına düştünüz?
Bu şekilde sorumsuz nasıl davranabiliyorsunuz?
Sizin yaptığınızı FETÖ’cular bile yapmadı!
Özür dileyeceksiniz.
Yalnız şunu belirtelim biz böyle gelen tahrik cümlelerinden etkilenip kesinlikle durmayacağız. Yazmaya devam edeceğiz. Perdeleme, saklama, alttan geçme, üstten kapatma, ‘o benim adamım’ ‘bu onun adamı’ gibi şeylere pabuç bırakmadık bırakmayacağız Haber61 ailesi olarak bunu bilin.
Son olarak Hasan beye önerimiz Ortahisar Belediyesi personele maaş öderken neden zorlanıyor, Ortahisar’ın kasası her ay neden açık veriyor, öncelikle bunu irdelesin. Vatandaşa verilen hizmetler neden ağır, yavaş ve hantal ilerliyor önce bunun bir araştırmasını yapsın. Basın danışmanları ve Ortahisar Basın bürosu kimlere hizmet ediyor? Bunu sorgulasın.

ABİŞ HOPİKOĞLU NEREDEYDİ?

Trabzonspor MP Basketbol Takımı yeni Rus koçuyla bu sezon toparlanma ve yükselme dönemi yaşamak istiyor.  Kulüp Başkanı Abiş Hopikoğlu’nun basketbola çöreklenmiş bazı menajerlerle nasıl uğraştığını geçen sezondan biliyoruz. Hatta bazılarına kapıyı gösterdi. Ama kendi kulüp içerisinde bir revizyona gittimi bilmiyoruz. Yakında detayları kendisi paylaşacaktır. Çünkü hafta sonu Trabzon’da olacak. Bu arada Abiş Hopikoğlu bir süredir Türkiye’de değildi. Amerika’da idi. Nedeni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Orada yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eskiye dayalı bir dostluğu olduğu zaten biliniyor. 

İSMAİL YÜKSEK NE YAPACAK?

FETÖ operasyonları kapsamında milyonlarca yapılan yanlışlardan biri de İsmail Yüksek’e yapılandır.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan ismail Yüksek, soruşturmaya dahil edilmişti.
Halbuki üniversitede 10 yıldır o yapıya karşı mücadele eden kendisidir.
Bazı akademisyenler bu nedenle kendisine tavır bile almıştır.
Neyseki hocamız aklandı.
Dosyası temiz çıktı.
Şimdi ne olacak?
İtibarı ve makamı elinden alındı.
Geri verilmeyecek mi?
Tabiki şimdi iade-i itibar istiyor. 
Haklı da..
Rektör Yüksek aynı zamanda Trabzonspor yöneticisi…

BABA İŞLER’İN ARDINDAN
 
Trabzon’un sevilen abilerinden, Yomra eşrafından Harun İşler vefat etti.  Kendisine rahmet acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Yomra’nın Oymalı Tepe Belde Belediyesi eski Başkanı oğlu Mustafa İşler de aynı babası gibi…Çok sevdiğimiz bir isim.
Değerli bir isim. Aradık acısını paylaştık. Neşem Kolejlerin’de yıllarca koordinatörlük yapan Mustafa İşler, cenazeye gelen, taziye mesajı yayınlayan, acılarını paylaşan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Burdan mesajını paylaşıyoruz.
Baba Harun İşler’i ve değerlerini Trabzon asla unutmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler