Anahtar Deliği - Uğurcan Çakır görüşme masasında - 30.08.2022

Abdülkadir meselesi nasıl çözülecek? Rektör Çuvalcı’dan Ankara çıkarması, Trabzon’daki dolmuşçulara tepki! Okullarda son hazırlıklar tamamlandı, Vehbi Koç kendini unutturmuyor!

Anahtar Deliği - Uğurcan Çakır görüşme masasında - 30.08.2022

UĞURCAN ÇAKIR GÖRÜŞME MASASINDA


Trabzonspor’un başarılı takım kaptanı ve kalecisi Uğurcan Çakır, bordo-mavili yönetimle masaya oturacak. Hem futbolu hem de karakteri ile taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Uğurcan Çakır, hafta içinde Trabzonspor ile sözleşme uzatacak. 2024 yılında sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli file bekçisinin Trabzonspor yönetimi ile bir ön görüşme yaptığı ve bu görüşmenin olumlu sonuçlandığı belirtildi. Uğurcan’ın Bordo-mavili yönetimin yıllık önerdiği para ve bonusları pazarlık konusu yapmadan kabul ettiği, kısa süren görüşmenin büyük bir uzlaşı ve olgunluk içinde geçtiği öğrenildi. Uğurcan ile önümüzdeki günlerde basın huzurunda resmi sözleşme imzalanacak.

ABDÜLKADİR MESELESİ NASIL ÇÖZÜLECEK?


Trabzonspor’un başarılı orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür, sakatlığı gerekçe gösterilerek Galatasaray maç kadrosuna alınmamıştı. Çekilen MR’da herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmamış, futbolcu ağrılarını gerekçe göstermişti. Bunun üzerine Teknik Direktör Abdullah Avcı, Abdülkadir Ömür’ü Galatasaray maçı kadrosuna almamıştı. Fakat maç sonrası gerek kulübe yakın kaynakların gerekse spor basınının yaptığı yorumlar, Abdülkadir Ömür’ün maddi nedenlerden kaynaklı olarak Galatasaray müsabakasına çıkmadığı yönünde oldu. Abdülkadir Ömür’ün yeni yapılan transferlere verilen paraları duyduktan sonra Trabzonspor yönetiminden iyileştirme adı altında tavan fiyat istediği belirtildi. Abdulkar Ömür’ün görüşme masasında, “ya istediğim parayı ya da lisansımı verin” dediği iddia edildi. Görüşme esnasında Trabzonspor Yönetimi ile ufak çaplı bir gerginlik yaşayan Abdulkadir’in sakatlığını bahane ettiği, bunun üzerine Abdullah Avcı tarafından maç kadrosundan çıkarıldığı iddia edildi. Teknik Direktör Avcı’nın çok değer verdiği ve “Messi“ olarak adlandırdığı Abdülkadir konusunda, Trabzonspor yönetiminin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

REKTÖR ÇUVALCI'DAN ANKARA ÇIKARMASI


KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Tıp Fakültesinde görev yapan doktorların Sağlık Bakanlığında çalışan doktorlar gibi ek ödeme alması için YÖK’te düzenlenen toplantıya katıldı. Bünyesinde Tıp Fakültesi bulunan 81 Üniversite Rektörü ile birlikte gerekli girişimleri yapmak için düzenlenen toplantıda olumlu sonuç alınması için gerekli olan yol haritası belirlendi. Çalışma ile birlikte KTÜ Tıp Fakültesi gibi üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramayacak şekilde özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yüksek Öğretim Kurulu bünyesinde başlatılan yasal mevzuat çalışması, ivedilikle tamamlanmaya çalışılacak. KTÜ’de çok deneyimli hekimler görev yapmakta. Bu hekimlerin üniversiteden ayrılmaması için maddi manevi iyileştirilmelerin yapılması çok önemli. Çünkü Tıp Fakülteleri her geçen gün özel hastanelere karşı kan kaybetmekte. Bu açıdan bakıldığında bölgesinde herkesin başvurabildiği bir Tıp Fakültesi olması hem Trabzon hem de KTÜ için çok önemli bir artı. Bu değeri ve burada görev yapan sağlık çalışanlarını korumak gerek.

TRABZON’DAKİ DOLMUŞÇULARA TEPKİ!


Trabzon’da yaşanan sıcaklar ve yüksek nem oranı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bunaltıcı sıcaklar yüzünden yaşam alanı olarak köylerini seçen vatandaşlar, kent merkezinden uzaklaşmayı tercih ediyorlar. Köyleri olmayan veya çalışma koşulları yüzünden şehir merkezinde kalmak zorunda kalanlar da yoğun ve bunaltıcı sıcaklarla boğuşuyor. Trabzon’daki vatandaşların son dönemde artan en büyük şikâyetleri toplu taşıma araçlarındaki soğutma sistemlerinin çalıştırılmaması. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma otobüsleri bu konuda gerekli hassasiyeti gösterirken, dolmuş esnafının büyük bir bölümü bütün uyarı ve denetimlere rağmen araçlarında klimalarını açmıyor. Vatandaşların şoförleri uyarması sonrası zoraki ve tepkili bir şekilde klimaları çalıştıran bazı şoför esnafı, zaman zaman vatandaşlarla bu konuda tartışmaya bile giriyor. Trabzon Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, konuyla ilgili olarak “Vatandaşlarımızın sağlıklı seyahat etmeleri için araçlarda klimaların açılması hususunda katı bir tutum içindeyiz. Bu konuda mağdur olan vatandaşlarımız odamızı arayarak şikâyetlerini dile getirebilirler. Oda yönetimi olarak gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

OKULLARDA SON HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI


2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlıyor. Trabzon’da 628 özel ve resmi devlet okulu bulunuyor. Bu okullarda binlerce öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Milli Eğitim Bakanlığı okulun büyüklüğü ve kapasitesine göre okullara ödenek göndererek, gerekli tadilatların yapılmasını istemişti. Trabzon’daki okul idarecileri de binalardaki son hazırlıkları tamamlayarak yeni eğitim-öğretim yılına hazırlandılar. Artık öğrenci ve veliler okulların açılmasını dört gözle bekliyor. 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek olan eğitim ve öğretim yılında yarı yıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlanıyor.

VEHBİ KOÇ KENDİNİ UNUTTURMUYOR!


AK Parti’nin son genel seçimlerde Trabzon Milletvekili adayı olan iş insanı Vehbi Koç, Trabzon’da ziyaretlerini sürdürüyor. Aylardır Trabzon’un bütün ilçelerinde gezerek halkın nabzını tutan Koç, kamuoyunda kendini unutturmuyor. Yeni dönemde de AK Parti’den milletvekili aday adayı olmayı planlayan Vehbi Koç, eski Başbakan Binali Yıldırım’a yakınlığı ile biliniyor. Koç’un dünkü durağı Yomra ilçesiydi. Vatandaşlarla buluşup sohbet eden Koç, Yomra Ziraat Odası’nı da ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler