Anahtar Deliği 30.08.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 30.08.2020

ALİ BABACAN’I MI KASTETTİ?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, siyasete fazla bulaşmayı istemiyor. Çok siyasi mecrada görünmüyor. Taaakii.. Bir kaç güne kadar… Şu anda sanki siyasi söylemler eleştiriler getirmek için bireyler yapacak gibi duruyor. Çünkü bir mesaj yayınladı. Mesajında, “İnsafsız zalim avcı, avlanma mevsiminin dışında ceylan vurmuş....Duydun mu?  Fetö’nun, 17/25 yargı ve emniyet darbe girişiminin Başbakan Adayı Parti kurmuş... Duydun mu?” İfadelerini kullandı. Acaba kimi kastetmişti? Bu mesaj içeriğinde Deva Partisi’ni kuran Ali Babacan’ı işaret ettiği ve FETÖ’cu olmakla suçladığı görülüyor.  
Buna cevap olarak Deva Partisi’nden nasıl bir cevap gelecek merak konusu..

EKVATOR ÜZERİNDEN GÖNDERME YAPTILAR

Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçe’yi dün sosyal medyada fena tiye aldılar.  Fenerbahçe yönetiminin her yaşadığı olumsuzluk altında Trabzonspor’u arama gayretini saklayan Trabzonspor taraftarları, öyle bir yerden gönderme yaptılar ki, günün konusu oldular.
Fenerbahçe’nin yeni transferi Enner Valencia’nın 17 Ağustos 2020 tarihinde silahlı bir grup tarafından kız kardeşi Erci Valencia’nın Ekvator polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonunda kurtarıldığı bilgisini paylaşan sarı lacivertli kulübe, bordo mavililer, “Bu olayda Trabzon şehri ve Trabzonspor’u suçlu ilan etmeyen Fenerbahçe’nin tavrını takdire şayan buluyoruz”, “Fenerbahçe kaçırılma olayında Trabzonspor’u hedef almadı Allah Allah neden acaba?” gibi yorumlar attılar. 
Neyse!
Trabzonspor taraftarları geçmiş olsun mesajları da yayınlamayı ihmal etmediler.
Bizde Enner Valencia’ya ve ailesine geçmiş olsun diyoruz.

O PROJEYİ ACİL BİTİRİN DEDİ

 KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, rektör olarak ilk ziyaretini TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye gerçekleştirdi. 
TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve AR-GE ve Prototip Operasyonları Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’ü makamlarında ziyaret etti. TUSAŞ özgün ürünleri hakkında bilgiler aldı, teknolojik işbirlikleri oluşturma konusunda adımlar atıldı. Özellikle ülkemizin havacılık sanayine hizmet etmek yolunda KTÜ’nün potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Teknik görüşmelerden sonra fabrika turuna geçildi. TUSAŞ imalat kabiliyetleri yerinde görüldü. Özgün ürünlerden HÜRKUŞ, ANKA, AKSUNGUR, T129 ATAK, GÖKBEY ve T70 üretim hattı ziyaret edildi.
Rektör, ayrıca ülkemizin ve dünyanın en önemli projelerinden olan Milli Muharip Uçak (MMU) hakkında da bilgiler aldı. Bu önemli projeye KTÜ’nün nasıl katkı sağlayabileceği konusunda görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyaret, bu görüşmelerin en kısa sürede somut projelere dönüştürülmesi konusunda fikir birliğine varılarak tamamlandı.
Bu arada üniversite içinde ilk ziyaret ettiği yapılan projelerden kapalı otopark oldu.
Çuvalcı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş inşaatı devam eden 1350 araç kapasiteli kapalı otoparkta incelemelerde bulunup Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yasin Öztel'den bilgi aldı. Rektör, inşaatın biran önce bitirilmesi ve hizmete alınmasıyla ilgili çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
Hamdullah Çuvalcı çok hızlı bir başlangıç yaptı. Giresun Dereli’deki sel afetiyle alakalı rapor hazırlanması için gönderdiği akademik ekip de afetin nedenleri, nasıl oluştuğu, sonrasında yaşananlar ve yapılması gerekenlerle alakalı da raporunu sundu. Bu rapor devletin ilgili birimlerine iletildi. Bu da önemli bir adım olarak görülüyor.
Basınla da paylaşılmasını bekliyoruz.


TRABZON ÜNİVERSİTESİ YÜZDE 100’E ULAŞTI

KTÜ’den biraz detay verdik.
Şimdi Trabzon Üniversitesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
Üniversite bu konuda şu duyuruyu yaptı ve öğrencilere teşekkür etti;
“Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre lisans programlarında yüzde 100’ü aşan, ön lisans programlarında ise yüzde 97,4’lük doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.
2020 YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda Üniversitemiz lisans programlarına bin 269 öğrenci yerleşirken, ön lisans programlarına ise bin 29 öğrenci yerleşti. Bu sonuçlara göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için lisans ve ön lisans programlarında açılan 2 bin 320 kişilik kontenjana 2 bin 298 öğrencinin yerleşmesiyle Üniversitemiz lisans ve ön lisans programlarının kontenjanları yüzde 99,2 doluluk oranına ulaştı.
Üniversitemiz, Fakülte bazında Fatih Eğitim, Hukuk, İlahiyat, İletişim ve Spor Bilimleri Fakültesi’nde yüzde 100’ü aşan doluluk oranı ile önemli bir başarı elde etti. Tercih edilme başarısını Meslek Yüksekokullarında da sürdüren Üniversitemiz, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nda yüzde 84,6, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda yüzde 94,9, Şalpazarı, Tonya, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda ise yüzde 100’ü aşan doluluk oranı ile Meslek Yüksekokulları genelinde yüzde 97,4’lük doluluk oranına ulaştı.
YKS yerleştirme sonuçlarını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Üniversitemizin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen kontenjanlarda gurur verici bir doluluk oranına ulaştığını belirterek, “2020 YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda Üniversitemizin lisans programlarında yüzde 100’ü aşan, ön lisans programlarında ise yüzde 97,4’lük doluluk oranına ulaşması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. TRÜ ailesi olarak gerek bilimsel faaliyetlerimiz gerekse topluma hizmet sorumluluğumuz ve öğrenci odaklı bir üniversite olma anlayışımızla bu başarımızı gelecek yıllarda daha da yükselteceğimize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarının öğrencilerimiz, Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, Üniversitemizi tercih ederek yerleşmeye hak kazanan tüm öğrencilerimizi teşekkürlerimle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle kutluyor, Trabzon Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.”

3 İSİM ÖNE ÇIKTI ANKARA’YA GİDECEKLER 

Yomra İlçe Teşkilatı’nda nefesler tutuldu. 
Yarın büyük bir ihtimal ilçe başkanının kim olacağı genel merkezin kimi aday göstereceğini belirtecek. 
Ankara’ya çağıracağı isimler öyle 5-6 tane değil. Bahsedildiği gibi değil yani. Sadece şu 3 isim çağırılacak.
Aydoğan İskender, Eyüp Çuvalcı, Gökhan Karslıoğlu. 
Yarın 3 isim Ankara’da olur ve birine ilçe başkanlığı tebliğ edilir diye kulislerden bilgi aldık.

DÜNYA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILAN ZAFER

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 30 Ağustos Zaferi’nin 98'nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıkları söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 30 Ağustos Zaferi’nin 98'nci yıl dönümü ile Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, vatanı işgal altında bulunan Türk milletinin yokluklara rağmen azim ve inançla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini bundan 98 yıl önce tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu zaferin, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken Balta’nın mesajında, şöyle denildi: "Türk milleti canından aziz bildiği değerler uğruna her daim ‘ya istiklâl ya ölüm’ düsturunu benimsemiş; vatanı, bayrağı ve hürriyetini her şeyin üstünde tutmuştur. Aziz atalarımızın bizlere emanet bıraktığı; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini ebediyen yaşatmak ve müreffeh yarınlara taşımak ay yıldızlı bayrak altında yaşayan tüm bireyler olarak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Birlik, beraberlik ruhunu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizdendir. Vatan millet uğruna milyonlarca şehit vererek elde ettiğimiz vatanımız bize atalarımızın en büyük emanetidir. Tarihimiz, millet olarak, belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiğimiz milli mücadele destanları ile doludur. 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu mücadelelerden birisidir.
Malazgirt'le başlayan Anadolu'yu kendimize vatan kılma mücadelemiz asla bitmeyecektir. En zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile bunu ilan etmiştik. Milletimiz yakın bir zamanda da 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı omuz omuza vererek dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet bilinciyle hareket ederek vatan hainlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemini ve bilincini bir kez daha göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletimizin güveni ve duasından aldığı güçle, vatanımızın güvenliği, 82 milyon vatandaşımızın huzur ve refahı için gece, gündüz, yaz kış, demeden FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele aralıksız devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler