Anahtar Deliği- Akçaabat vekilini istiyor. 30.01.2015

AK Parti Trabzon teşkilatlarında dönem dönem etkin görev alarak, başarılı çalışmalara imza atmış, Akçaabat kökenli siyasetçilerle birlikte sohbetimiz oldu.

Anahtar Deliği- Akçaabat vekilini istiyor. 30.01.2015

AKÇAABAT VEKİLİNİ İSTİYOR

AK Parti Trabzon teşkilatlarında dönem dönem etkin görev alarak, başarılı çalışmalara imza atmış, Akçaabat kökenli siyasetçilerle birlikte sohbetimiz oldu.

Kendilerine haziran genel seçiminde Akçaabat ilçesi olarak kimi milletvekili adayı görmek istiyorsunuz sorusunu sorduğumuzda, mevcut Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun yeniden aday gösterilmesine karşı olduklarını söylediler.

Bu ortak mesajdan çıkan sonuca baktığımızda Akçaabat bölgesinin Milletvekili Bıyıklıoğlu’nu tamamen sildiği karşımıza çıkıyor.

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Bıyıklıoğlu’nu 2011 genel seçiminde aday gösterirken, partisinin Akçaabatlı temsilcilerine sormamıştı. Önümüzdeki dönem ne olacağı da belli değil.

Akçaabatlı siyasetçilerin ortak noktası, önümüzdeki seçim, bu bizim yanı Akçaabat’ın adayı diyeceğimiz bir ismin listede olması.

Muhtemel isimler arasında liste başı Adnan Günnar.

İkinci sırada ise Konya DSİ Bölge Müdürü Akçaabatlı Mustafa Uzun var.

Uzun’un referansını en iyi bilen isimlerin başında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geldiğini ilave ettiler. Konya, Davutoğlu’nun memleketi.

Daha önce adı hiç gündeme gelmeyen, son günlerde ise sürekli basının gündeminde Trabzon milletvekili aday adayı olarak lanse edilen TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’na Akçaabat ekibinin hiç şans vermemesi dikkatlerden kaçmıyor.

FUAT GÖKTAŞ’A KENETLENMİŞLER

Milli görüş tabanının Trabzon’da örgütçü isimlerinden biri de Sultan Göktaş’tır.

Eski milletvekili Kemalettin Göktaş’ın kardeşi olan Sultan, epey zamandır siyasetten uzak durmasına rağmen, siyasi tahlillerinde isabet kaydeden bir isimdir.

Sultan Göktaş, 30 Mart yerel seçimlerinde köyünde muhtar adayı oldu, bir oy farkla muhtarlık seçimini kazandı ve köyüne hizmet vermeye koyuldu.

Göktaş’a göre, AK Parti’de Trabzon milletvekili aday adayı olarak ismi geçenler dışında başka adayların çıkacağını ve mevcut milletvekillerinden hiçbirinin haziran ayı genel seçiminde aday gösterilmeyeceğini söylüyor.

AK Parti Trabzon teşkilatlarını da yetersiz ve başarısız bulan Göktaş’a göre, gelmiş geçmiş en iyi yönetimi A. Metin Genç başkanlığındaki il yönetimi olarak gösteriyor.

Sultan Göktaş’a göre, ağabeyi Kemalettin Göktaş bu dönem milletvekili adayı olmayacak, aile olarak haziran seçiminde tüm ağırlıklarını amcaoğlu olan Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Göktaş’a verilecek.

Fuat Göktaş, önümüzdeki günlerde yenilenecek Samsun il başkanlığı seçimine aday olmayıp, aynı ilden milletvekili adaylığına soyunacak.

20 BİN NÜFUSLU MAHALLE ULAŞIM SIKINTISI YAŞIYOR

En son açıklanan rakamlara göre Karadeniz Bölgesi’nin en büyük mahalleleri sıralamasında 20 bin kişiye yaklaşan nüfusuyla, Ortahisar İlçesi’ne bağlı Çukurçayır Mahallesi geliyor.

Bu kadar insan barındıran Çukurçayır’ın Trabzon Ortahisar ve Büyükşehir belediyelerinden uzun zamandır bir isteği var.

Belediye otobüslerinin mahallelerine çalışmasını istiyorlar.

Bu konuda ne kadar girişip yapsalar da belediye yetkililerinden olumlu bir yanıt alamamanın üzüntüsünü yaşıyorlar.

Mahalleye çalışan halk otobüsü günlük beş sefer yapıyormuş.

20 bine yakın nüfusu barındıran Çukurçayır’a bir tane halk otobüsünün sefer yapması ulaşıma çok büyük katkı yapmıyor.

Mahalleye çalışan halk otobüsünün belediye otobüslerinin yaptığı indirimleri dikkate almayışı da ayrı sıkıntı.

Mahalle halkı dolmuş minibüslere mahkum edilmemiz bize büyük haksızlıktır diyorlar.

Belediye başkanları Ahmet Metin Genç ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun dikkatlerine sunulur.

TİCARİ ARAÇ KULLANAN ŞÖFÖRLERE EĞİTİM ŞARTI

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara ticari araç sürücülerinin eğitimiyle ilgili önemli bir proje üzerinde duruyor.

Projenin amacı; dolmuş, özel toplu taşıma araçları, servis araçları, kamyonet gibi araçların sürücülerini uzmanlar nezdinde eğitime tabi tutmak ve eğitim sonrası yapılacak sınavlarda 80 ve daha yukarı puan alanlara “Ticari Taşıt Tanıtım Kartı” vermek ve bu kartı almayanların, bu tür araçları kullanmasına engellemek.

Başkan Kara, bu projeyi uygulayan bir ilden model almış.

Sözü edilen ilde, bu eğitim verilmeden önce vatandaşların ticari taşıt sürücülerinden memnuniyeti yüzde 15 iken, eğitimden sonra yapılan ankette vatandaş memnuniyeti yüzde 90’lara çıkmış.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nun eğitim projesine, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Kalkınma Ajansı ve KTÜ destek veriyor.

Uygulamaya, Turizm hareketlerinin en yoğun yaşandığı, pilot ilçeler Maçka ve Çaykara’dan başlanacak.

AK PARTİLİ YÖNETİCİNİN VEKİL ADAYLARI LİSTESİ

Haydar Revi yönetiminin etkin isimlerinden birine, Haziran genel seçiminde Trabzon’da kimleri milletvekili adayı görmek istersiniz sorduğumuzda, bir kağıda ilginç isimlerden oluşan bir liste yazarak bize uzattı.

Listede kimler var, kimler yok.

Mevcut milletvekillerinden üçünü sildi, listeye bir tek Erdoğan Bayraktar’ı ilave etti.

Bayraktar’ı yeni dönem de milletvekili olarak görmek isteyen il yöneticisi, listenin başına eski il başkanı Adnan Günnar’ı yazdı.

İkinci sıraya Erdoğan Bayraktar’ı, üçüncü sıraya Muhammet Balta’yı, dördüncü sıraya Şeref Malkoç’u yazdıktan sonra, beşinci sıraya Konya DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun’u, listenin en dibine de sürpriz bir isim olarak Eyüp Aşık’ı yazdı.

Yaptığı bir sıralama değildi.

AK Parti milletvekili listesinde görmek istediği isimlerdi.

Yazılan altı kişilik listede yer alan isimlere baktığımızda, merkez hariç şehir dengesinin gözetilmiş olduğu ortaya çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler