Anahtar Deliği 30-06-2017

Anahtar Deliği 30-06-2017

Anahtar Deliği 30-06-2017
ORTALIK BİRAZ KARIŞACAK

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin kardeşi Halil İbrahim Revi’nin Sürmene’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmesi siyasi değerleri, etik kuralları alt üst etti. Ak Parti kulisleri de böyle ‘halka hizmet etmek kendine hizmet etmektir’ anlayışından rahatsız durumda.. Son yıllarda nedense böyle konularla alakalı Ak Parti Trabzon İl teşkilatları ve yöneticileri anılmaktan öte geçemiyorlar. Şimdi konu şu, buna İl Başkanı Haydar Revi ne diyecek? Nasıl bir açıklama yapacak? Başarılı olduğu halde türlü nedenler üretilip eften püften gerekçeler sunup müdür yapılmayan onlarca yüzlerce eğitimci de tepkili.. Öte yandan haber61 bu detayı gündeme getirir getirmez ciddi şekilde tartışmalar alevlenirken yöneticiler ve idareciler hakkında yeni bilgiler de gelmeye başladı. Gelen bilgilere göre Haydar Revi’nin eşi de bir anda çalıştığı hastanelerde yönetici ve müdür olmuş! Ortalık hafiften biraz karışacak söylemedi demeyin! İl Kongresi öncesi bu fırtınanın ayak sesleri.

BAŞKAN USTA ALİ RIZA EGEMEN’İN ELİNİ SIKMADI MI?

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın verdiği iftar yemeğinde Ali Rıza Egemen ile karşılaşmaları bir kaç yerde yayınlandı. Bu karşılaşmada Başkan Usta ile Ali Rıza Egemen arasında bir elektriklenme olduğu iddia edildi. Hatta iddiaya göre Başkan Usta Ali Rıza Egemen’in elini uzatmasına rağmen tutmamış. Geç geç yaparak Ali Rıza Egemen’i terslemiş. Daha önce Egemen istifa ettiğini tweet atmış sonrasında ikna edilerek silmişti. Egemen bugün sert bir çıkış yaptı. Bu haberlerin yalan olduğunu belirterek, “çok yalancısın. İspat etmeyen şerefsizdir müfteridir.” diyerek haberi yazana seslendi. 
Bu arada istifa eden yöneticilerden Suat Şen, Trabzonspor Kulübü’nden elini çekmedi. Fırsat buldukça Asbaşkan Ahmet Çubukçu ile bir araya gelerek hayati kararlarda fikrini söylüyor. Bundan diğer yöneticilerin rahatsız olduğu gelen bilgiler arasında..
 
GÜLCEMAL’E SU SPORLARI 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Beşirli - Faroz arasında gerçekleştirdiği "Gülcemal dolgu" alanında olimpik (yelken, durgun su kano parkuru, rüzgar sörfü, akarsu kanosu vb parkurları) ve olimpik olmayan aynı alanları kullanabilecek (deniz kanosu, rafting, kite board, kürek sörfü vb) "su sporları merkezi" kurulması istendi.

Su Sporları Merkezi isteğini KTÜ BESYO müdürü Doç. Dr. Fatih Bektaş ve YELKEN Kulüpleri adına, Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Gürhan Zengin hazırladıkları dosyayı dilekçeleri ile BB Başkan Yrd. Cengiz Solak'a ve BB Meclis üyesi ASKF Başkanı Cahit Erdem'e ilettiler.

Cengiz Solak Öneri için teşekkür etti. Cahit Erdem meclisde konuyu takip edeceğini belirtti.

KTÜ BESYO müdürü Fatih Bektaş ise yaptığı değerlendirmede; Trabzon Su Sporları Merkezinin oluşmasına fikir ya da proje desteği vermeye hazırız. Spor Kenti Trabzon adına önemli bir girişimdir. Su Sporları Merkezi Spor yapanlar kadar Trabzon için bir yaşam alanının yaratılması açısından da önemli görüyorum, dedi.

Bu fikirleri büyükşehir yetkilileri değerlendirecektir diye düşünüyoruz. Bu kentin sudan daha fazla uzaklaşmasına müsade etmemeleri gerekiyor.

MERYEMANA’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Meryem ana Restorasyon ve Taş Düşme ihalesi yapıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt “Meryemana Manastırı taş düşme ve restorasyon ihalesi yapıldı. Yüklenici firmalar çalışıyorlar. Bizim teknik ekiplerimiz kendilerini izliyor. Biz ve bakanımız hatta Başbakanımız takip ediyor. En kısa zamanda bitirip ziyarete açacağız” diyor.

ÇETİN OKTAY KALDIRIM BİK’DE

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’ndan Elazığ Valiliği’ne atanan Çetin Oktay Kaldırım uhdesinde bulunan Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütecek deyim yerinde ise iki kol ardında üç karpuz birden taşıyacak.

CAHİT TURAN O PROJEYİ SORDU

Karayolları eski Genel Müdürü Cahit Turan tüm dini Bayramlarını Trabzon’da geçiren ender bürokrattır. Büyükşehirdeki Bayramlaşma sırasında yanına oturan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e ilk olarak eko park projesini sormuş ve kamuoyunda bu kadar konuşuldu, tartışıldı. Hala bitiremediniz mi demiş. Emekli olsa da şehirdeki projeleri harfiyen takip eden Turan gibi bürokrat her ile Allah nasip eder inşallah.

AKDENİZ’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR        
     
AK Parti il eski Başkanı Ali Rıza Akdeniz “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında Başbakanlığı döneminde şehre söz verdiği yatırım adası ve şehir hastaneleri projelerinin önleri açılmıştır. Kendisine müteşekkiriz. Bunu ne olursa olsun bir başka siyasiye mal etmek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a haksızlık olur. Buda 1990 yıllarda bir başka partide onun ile yola çıkan arkadaşları olarak bizleri üzüyor” diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler