Anahtar Deliği 29.12.2015

ÇİMENTO FABRİKASI NE ZAMAN TAŞINIYOR? Trabzon Çimento Fabrikası’nı ilk özelleşme sırasında Uzan ailesi satın almıştı. Uzan ailesi taahhüdünü yerine getiremeyince fabrika yeniden devletin eline geçti ve 2005 yılında yeniden özelleştirme İdaresi tarafından

Anahtar Deliği 29.12.2015

ÇİMENTO FABRİKASI NE ZAMAN TAŞINIYOR?

Trabzon Çimento Fabrikası’nı ilk özelleşme sırasında Uzan ailesi satın almıştı.

Uzan ailesi taahhüdünü yerine getiremeyince fabrika yeniden devletin eline geçti ve 2005 yılında yeniden özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldı.

Bu kez de Çimento Fabrikası’nı Erzurum Aşkale Çimento’nun sahipleri satın aldı.

10 yılın sonunda mevcut fabrikayı yerinden kaldırıp taşımayı taahhüt etmişti satın alanlar.

On yıl 2015 yılı sonu itibarıyla doluyor.

Çimento Fabrikası’nın sahipleri önceleri fabrikayı başka yere taşımamak için çok direnip aracılar aradılarsa da Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun fabrika yerinden kaldırılacak tutarlılığı karşısında, fabrikayı taşımak için çalışma başlattılar.

İlk aşamada çalıştırdıkları 86 işçiye ya Gümüşhane fabrikamıza gidersiniz ya da işinize son veririz alternatiflerini sunarak kapıya koydular.

İşçiler de haklı olarak kış kıyamet günü kapıya konulup işlerinden olmanın çaresizliğiyle kapı kapı gezip işe yerleştirilmek için çareler arıyorlar.

Çimento Fabrikası’nın en yetkili patronu Lütfi Yücelik, işçilerine sahip çıkmalı, onları sokağa bırakmamalı, yeni kuracağı fabrikada onlara iş vermeyi garanti ederek, gerekirse Gümüşhane’deki fabrikada çalışmalarını sağlamalı.

 

“TONYA TEŞKİLATI SES GETİRDİ!” 2. SAYFADA

TONYA TEŞKİLATI SES GETİRDİ!

CHP Trabzon il başkanlığı kongresi geride bıraktığımız cumartesi günü 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılmasına rağmen, kongrede oy kullanma hakkı olan delegelerin dışında partililerden pek fazla katılım olmadığı gözlemlendi.

Kongrede İl Başkanı seçilen Turgay Güngör ile az bir oyla il başkanlığını kaybeden eski il başkanı Güzide Uzun arasında kıran kırana yarışa sahne olurken, Tonya ilçe teşkilatının tavrını koyup il kongresinde oy kullanmaması belki de kongreye damga vuran en önemli gelişme oldu.

Trabzon’da CHP’nin etkin olduğu 1980 öncesinde partide ağırlığı olan ilçelerin başında gelen Tonya, merhum Ahmet Şener’i milletvekili çıkarmış ve bakaın yapmıştır.

Bu açıdan Tonya teşkilatının son yapılan il kongresinde çok adaylı yarışlarla parti bölünüp parçalanıyor, böyle olursa il kongresinde oy kullanmayacağız açıklamasını günler öncesinden yapıp, bu kararlılıklarını kongreye taşımaları ses getirdi.

 

“SOYLU’NUN BAKAN YARDIMCISI TEŞKİLATTAN” 3. SAYFADA

SOYLU’NUN BAKAN YARDIMCISI TEŞKİLATTAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun bakan yardımcısı kim olacak sorusu Trabzon’da bayağı gündem oldu.

Ve bakan yardımcılığı makamına Trabzon’dan bazı isimleri de yakıştıranlar oldu.

Bakan yardımcılığına ismi geçenlerden biri de Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan olmuştu.

Konu hakkında Yıldırımhan’dan bilgi aldığımızda, aynı ilden bakan ve bakan yardımcısına partimiz sıcak bakmıyor. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun bakan yardımcısı, başka bir ilden eski milletvekili olabilir yanıtını vermişti.

Gelişmelere bakılırsa Bakan Soylu’nun yardımcılığına Ankara’dan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiş, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi bir ismin atanacağı bilgisi Trabzon’a yayıldı.

Demek ki, Yıldırımhan, AK Parti’nin içini biliyor, muhtemel gelişmeler hakkında sağlıklı bilgi alıyor ve sağlıklı yorumlar yapabiliyor.

Soylu’nun bakan yardımcısı Trabzon dışından olacak, eski milletvekillerinden biri olabilir demişti.

Trabzon dışından, seçim kazanamayan Ankara milletvekili adayı bu göreve yakın.

Bakan Süleyman Soylu gibi yardımcısı da Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi.

 

 

“ESKİ BAKAN İŞİNE DÖNDÜ” 4. SAYFADA

ESKİ BAKAN İŞİNE DÖNDÜ

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, AK Parti Trabzon eski milletvekili Erdoğan Bayraktar aslen Of’lu.

TOKİ Başkanlığı ve Bakanlığı dönemlerinde Trabzon’a önemli hizmetleri oldu.

AK Partililer kendisinden çok memnun olduğu dönemde, bir kazaya kurban gitti ve 17 Aralık darbe girişimine kurban verilen 4 eski bakan arasında yer aldı.

Haksızlığa uğradığını söyleyip, hakkında açılan mahkemelerden beraat etmesine rağmen, bakanlık görevinden istifaya zorlandığı gün, gidiş o gidiş.

Eski bakan Bayraktar, siyasete ara vermek zorunda kaldıktan sonra işine döndü, kendisini arayıp hal hatır soran ve neyle meşgul olduğunu soran dostları ve sevenlerine politikaya ara verdim, yıllar sonra işimin başına aktif bir şekilde dönüş yaptım diyor.

Bayraktar’a özel işlerinde başarılar dileriz.

 

“SÜPER LİG’DE TRABZONSPOR AĞIRLIĞI” 5. SAYFADA

SÜPER LİG’DE TRABZONSPOR AĞIRLIĞI

Süper Lig takımlarını çalıştıran teknik direktörler arasında üç büyük takımın eski futbolcularının ağırlığını görmek moda haline gelmişti.

Geçmişte elde etmiş olduğu şampiyonluklarla dört büyükten biri olma özelliğini bileğinin hakkıyla kazanan Trabzonspor’da bu sezon İstanbul’un üç büyük takımını bu özelliğiyle sollamış durumda.

Trabzonspor’da Sadi Tekelioğlu, Beşiktaş’ta Şenol Güneş, Kayserispor’da Tolunay Kafkas ve Osmanlıspor’da Mustafa Reşit Akçay ve bu dört isim de halis muhlis bordo mavili formanın aşığı. Trabzonspor’un adamları.

Bu sayının eksilmesi değil artması Trabzonspor camiasını mutlu eder, bordo mavi markaya katma değer katar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler