Anahtar Deliği 29.11.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 29.11.2020

EROĞLU ÇİFTİ 20 GÜN ARAYLA GÖZYAŞINA BOĞDU

Yıllardır İstanbul’da ikamet eden, Trabzonlu iş kadını Sibel Eroğlu Özcan’ın babası Ahmet Salih Eroğlu vefat etti.
Aynı zamanda Trabzonspor’un eski yönetim kurulu üyelerinden (Faruk Özak’ın başkanlığı döneminde)Hamdi Özcan’ında kayınpederi olan 88 yaşındaki Eroğlu, 2006 yılında yaşadığı trafik kazası neticesinde geçirdiği felç nedeniyle, evinde tedavi altındaydı.

Anahtar Deliği 29.11.2020
Bir süre önce böbrek yetmezliği nedeniyle, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede Corona kapan ve tedavisi sırasında Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden eşi Şengül Eroğlu da, 20 gün önce Bahçeçik Mezarlığı’nda sessiz sedasız defnedilmişti.
14 yıldan beri felç nedeniyle evinde tedavi ve bakım altında tutulan Ahmet Selim Eroğlu’ da, 80 yaşında hayatını kaybeden eşinden 20 gün sonra, İstanbul’da yaşadığı aynı evde hayatını kaybetmesi sevenlerini yasa boğdu.
Bahçeçik’de ki Belde Camii’nde, öğlen saatlerinde kılınan cenaze namazından sonra, Bahçeçik’deki aile kabristanlığında eşinin yanına defnedilen Eroğlu’nun cenazesine, başta eski devlet bakanlarından ve Trabzonspor’un eski başkanlarından Faruk Nafız Özak katılırken, Eroğlu’nun yakınları da cenazede hazır bulundular.
3 kız, 1 erkek evladı ve Levy Roberts adlı tek torunu vardı. Eroğlu çifti Istanbul’a yerleşmeden önce, Trabzon’da yaşadıkları dönemde Arafilboyu’nun eski sakinlerindendi.

İSTİFASINI YÖNETİMİYLE BİRLİKTE SUNDU

AK Parti Trabzon’da kongrelerini tamamlamaya çalışıyor lakin olmuyor. Araya kısıtlamalar giriyor. Yada başka bir şey oluyor. Mesela Of’ta genel merkezinin önerdiği ismin dışında isim aday olunca kongre iptal edildi ve atama gerçekleşti. 
Aynısı Çarşıbaşı’nda meydana geldi. 
Çarşıbaşı’nda kongre ertelendi henüz bir tarih verilmedi. 
Dün yeni bir gelişme oldu. 
İlçe Başkanı Hakan Kocaman ve yönetim kurulunun tamamının istifası istendi. Bu gelişme AK Parti kulislerine bomba gibi düştü.
Bir kaç iddia ortaya atıldı. 
Bunlardan biri, “Bilerek bu hamle yapıldı genel merkez Hakan Kocaman’ı atayacak ve hazırlık yapıyor”
Diğeri ise Hakan Kocaman dışında bir atama yapılacağı yönünde. Hakan Kocaman’ı arayıp, “İstifanızı verdiniz mi?” Diye olayı teyit ettik. Kocaman “Evet istifamızı verdik” dedi. 
Lakin “Ne olacak peki?” “Neden böyle oldu?” diye sorular sorduk hiçbirine cevap vermedi. 
“Genel merkezimizin takdiridir” diyerek sorularımızı geçiştirdi. 
 
‘LÜTFEN BUNLARI YAZIN’ DEDİ BİZDE YAZDIK 

Sağlık alanında önemli kuruluşlardan biri Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’dir.
Bölgenin yıllardır ‘Şehir Hastanesi’ konumundadır.
Önemli ameliyatlar yapan, sağlık hizmeti veren KTÜ Tıp Fakültesi güçlü, tecrübeli kadrosuyla büyük ameliyatlar gerçekleştiriyorlar. 
Geçtiğimiz günlerde bir hasta yakınıyla karşılaştık.

Anahtar Deliği 29.11.2020
Hastanenin önünde sohbet ettik.
KTÜ Tıp Fakültesi ekibine dua ediyordu.
Nedenini sorduk.
“Allah onlardan razı olsun. Babam Hipofiz tümör ameliyatı olması gerekiyordu. Virüs var diye zaten bir yere gidemiyoruz. KTÜ Tıp Fakültesi’ne geldik. Babamın sigortası falan yok. Benden yararlanıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi biriminde hizmet veren Prof. Dr. Ertuğrul Çakır’a gittik. Bizimle ilgilendi. Ameliyatımızı yaptı. Sağolsun. Biz bu ameliyatı gidip İstanbul’da, Ankara’da Bursa’da özel bir yerde yaptırsaydık bir sürü para verecektik. Devletimizden Allah razı olsun. Babamın hayatını kurtardılar. Para vermek yetmez bir de virüs falan diye belkide bizi bekletecektilerdi haftalarca… Hocamız bizimle hemen ilgilendi. Titiz bir şekilde bir baba sıcaklığıyla yaklaştı. Ben burayla ilgili yazılanları medyadan okuyunca üzülüyorum. KTÜ Tıp Fakültesi bu bölgenin can damarıdır. Bizim halimize düşmeyen anlayamaz” dedi.
Bir de son olarak şunu ekledi, “Lütfen bunları yazın” 
 “Tabi ki geçmiş olsun” dedik yanından ayrıldık. 
Son yıllarda böyle bir sohbete şahitlik etmek bizi de sevindirdi.
Güzel hizmetler veren KTÜ Tıp Fakültesi’ni kutluyoruz, hocamıza selam gönderiyoruz. 

CHP’NİN GÜNDEMİ BAKIN NEREYE KAYDI 

Rize’nin Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve 7 belediye meclis üyesi hakkında ilçedeki “Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi”nin isimlerinin “100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirilmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Bu konu CHP’nin en baş gündemine oturdu! 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, isim değişikliği nedeniyle belediye başkanı ve 7 meclis üyesine soruşturma açılmasından onur duyduklarını belirterek, “Fındıklı Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize parkın ismini Atatürk Parkı diye değiştirdikleri için soruşturma izni verildi. Bu onur bize yeter. Daha önce yapmış olduğumuz açıklamada ‘Atatürk adını kamuya zararlı gören anlayışa teslim olmayacağız.’ demiştik. Aynı kararlılığı ve iradeyi sürdürüyoruz. Biz mesajı aldık. Ama bilinsin ki Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyet'inde ‘Atatürk’ isminin hukuki olarak suç kabul edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu soruşturma izni sadece Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimiz için verilmemiştir. Hepimiz için verilmiştir.” dedi.
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da yakın zamanda kısıtlamalar bittiğinde Fındıklı’ya heyetiyle birlikte giderek Ercüment Şahin Çervatoğlu’nu ziyaret edecek.

VAZGEÇİLMEYEN İSMİN YİNE KILICI KESKİN! 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon ziyaretinde atladığımız bir nokta var.
Bu ayrıntıyı biz nasıl atladık harbiden pes…
Bize de bir İYİ Partili hatırlattı.
Meral Akşener Koray Aydın’dan vazgeçmiyor.
Koray Aydın da Trabzon’da Ali Sağır’dan vazgeçmiyor.
İşte bu ayrıntı cidden önemliydi.
İYİ Parti’de Ali Sağır krizi hiç bitmiyor ama Koray Aydın, buna aldırış etmiyor.
Son ziyarette de bu görüldü.
Ali Sağır’ın kılıcı keskin!
Tıpkı genel merkezde Koray Aydın’ın olduğu gibi..
Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile bir görüşme yaptığı Trabzon teşkilatlarıyla alakalı bilgi aldığı öğrenildi.
İYİ Parti Trabzon’da önümüzdeki günlerde bazı isimler öne çıkarsa şaşırmayın. 

TRABZON LİSESİ CAMİASI BİR ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

Trabzon Lisesi Emekli Beden Eğitimi öğretmenlerinden Ahmet Yamak, hayatını kaybetti. 
Trabzon Lisesi camiasını yasa boğdu.
Birçok başarılı öğrenci yetiştiren Yamak’ın cenazesi bugün. 
AK Parti eski merkez ilçe başkanlarında Ergin Aydın’ın kayınpederi olan Yamak için duyuru yayınladı.
Aydın duyurusunda, “Kayınpederim, Ahmet Yamak Allah’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenaze namazı bu gün saat 14.00 de Karşıyaka mah. Fatmahatun camiinde kılındıktan sonra Beşikdüzü sayvancık köyü mezarlığına defin edilecektir.
Allahım rahmetiyle muamele eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah.” dedi.
Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.

Anahtar Deliği 29.11.2020

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler