Anahtar Deliği - Trabzonspor’un birleştirici ruhu - 29.08.2022

Galatasaray maçı sonrası kim ne dedi? Tonya güzel bir festivale imza attı, Uysal, Ak Parti Trabzon teşkilatına yüklendi, Kebapçı Selahattin Trabzon’da, Siyasi partilerde il başkanları değişecek mi?

Anahtar Deliği - Trabzonspor’un birleştirici ruhu - 29.08.2022

GALATASARAY MAÇI SONRASI KİM NE DEDİ?

Trabzonspor’un Galatasaray ile kendi evinde oynadığı ve golsüz eşitlik sonrası puanları paylaştığı maç sonrası, değişik yorum ve eleştireler yapıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hedeften asla kopmadan yolumuza devam ediyoruz. Belki bir puan aldık ancak hırsımız, inadımız ve şampiyonluk inancımız devam ediyor”

Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalioğlu “Bu maçın en iyi oynayanı da, kazananı da hakemdi” yorumunda bulundu.

Trabzonspor Divan Kurulu üyesi Şükrü Kuleyin “ben bu kadar eksikliğe rağmen takımızdan memnunum”

Trabzonspor eski yöneticisi Nevzat Aydın, “çok kötü bir maçtı, çokta kötü oynadık. Cornelius’a acıdım, her hava topunu aldı. İki tane son derece önemli maçta, 180 dakika tel gol atamadık”

Spor Yorumcusu Erdal Hoş,” Trabzonspor kendisinden önceki üç şampiyonun yaşadığı süreci yaşıyor. Sakatların iyileşmesi ve transferlerin takıma dâhil olması gerekiyor”

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,

Top bizde iken diziliş ne?

Top rakipteyken diziliş ne?

Bu takım ne oynuyor?

Konuştum mu, batan birileri vardı.

Annaymisin uşaklar?

Siz portakal da vitaminken biz türbinlerdeydik!

Ben hep Trabzonsporluydum. Hiç kimse aidatımı ödemedi, hiç bir yönetim içinde şovenizm yapmadım. Siz, ağabeyleriniz sayelerinde ordasınız. Ben her zaman tribünde olacağım.

Ama protokol ama kale arkasında!

Ama her zaman Trabzonsporlu!

TONYA GÜZEL BİR FESTİVALE İMZA ATTI

Türkiye’de tereyağının başkenti olarak bilinen Tonya’da festival sona erdi.

19. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde yarışmalar düzenlendi. Başta tereyağı olmak üzere, en iyi Jersey ırkı düve ve inek püskülü yarışması yapıldı. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını tamamlayan yöre halkı, folklorik kıyafetlerini giyerek yarışmanın yapılacağı alana geldi. Tereyağlarını ve ineklerini süsleyerek olağanüstü güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden olan yöre insanı, yarışmaların sonuçlarını büyük bir heyecan içinde beklediler.

Dereceye giren üç yarışmacı, para ödülü ile ödüllendirildi. Fakat Belediye Başkanı Osman Beşel, hem gelecek seneler içinde yapılacak festivallere teşvik etmek hem de katılım masraflarını karşılamak için belli miktarda paraları da yarışmaya katılan bütün üyeler takdim etti. İki gün boyunca takip ettiğimiz organizasyon oldukça güzeldi.

Doğasıyla, insanlarıyla, gelenekleriyle, otantik kıyafetleriyle Tonya’dan güzel bir izlenimle ayrıldık. Yöre kültürünü yaşattıkları için ve gösterdikleri misafirperverliklerinden ötürü emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

UYSAL, AK PARTİ TRABZON TEŞKİLATINA YÜKLENDİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Trabzon’a geldi. Kurmayları ile birlikte Parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye gündemini yorumladı, iktidara yüklendi. Uysal, konuşmasına devam ederken bir anda eleştiri oklarını AK Parti Trabzon yöneticilerine çevirdi. Uysal, “ “Ortada siyasi bir teşekkül yok. Maalesef yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya örgütlenmiş, kamu kaynaklarını nasıl yağmalarız, Trabzon’da il, ilçe yöneticilerine bakın, Ankara’da siyasi temsilcilerine bakın üstüne gitsek kimlerin hangi işlerle meşgul olduğunu yerel gazete taramalarıyla siz de bulursunuz.” İfadelerini kullandı. Uysal’ın bu sözlerinin AK Parti’nin Trabzon teşkilatında nasıl karşılık bulacağı merakla bekleniyor.


TRABZONPOR’UN BİRLEŞTİRİCİ RUHU

Trabzon’un iktidar ve muhalefet Parti milletvekilleri sahaya indiklerinde birbirlerine acımasız eleştirilerde bulunuyorlar. Fakat Trabzonspor maçlarında aynı protokolü paylaştıkları için uyumlu bir görüntü sergiliyorlar. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, dün oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçını İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar ile birlikte izlediler. Vekiller bu ortamlarda siyasetin sert üslubunu yumuşatarak, muhalif görüşlerini espriyle karışık atışmalarla geçiştirdiler.

KEBAPÇI SELAHATTİN TRABZON’DA

Bir dönem Fatih Terim ile yasadığı kavga nedeniyle oldukça gündem olan ve kebapçı Selahattin olarak bilinen İş insanı Selahattin Aydoğdu, hafta sonu Trabzon’da görüldü. Dün oynanan olan Trabzonspor-Galatasaray maçı nedeniyle bu durum şehirde ilgi uyandırdı. Çünkü Selahattin Aydoğdu aynı zamanda bir Galatasaraylı. Aslen Mardinli olan fakat küçük yaşlardan bu yana Adana’da yaşayan Selahattin Aydoğdu, 1992 yılından bu yana kebapçılık yapıyor. Adana’da açtığı ilk işletmenin ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şubeler açan Selahattin Aydoğdu, Adana Demirspor’un da bir dönem başkanlığını yaptı. Aynı zamanda Galatasaray kongre üyesi olan Selahattin Aydoğdu’nun daha önce TFF yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

Ancak sanılanın aksine Aydoğdu bir düğün merasimi için Trabzon’a gelmiş. Yeğenini Trabzonlu Aygün ailesi ile evlendiren olan Aydoğdu, Trabzon’da TFF eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacikerimoglu'nu da ziyaret etti. İkili birlikte düğün törenine de katıldı.

Araklı esnaflarından Yakup Aygün'un oğlu Halit Aygün’le Bedia Aydoğdu yapılan düğünle dünya evine girdiler. Genç çiftlerin nikâhını Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi kıydı. Düğüne katılanlar arasında AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu' da vardı.

SİYASİ PARTİLERDE İL BAŞKANLARI DEĞİŞECEK Mİ?

Trabzon’da bulunan bazı siyasi partilerde il başkanlığı değişikliğine gidileceği konuşuluyor. Özellikle Gelecek Partisi İl Başkanı’nın performansında memnun olmayan genel merkez yönetiminin bu konuda il başkanı arayışı içinde olduğu belirtildi. Demokrat Parti de il başkanlığında değişilik konusu, yüksekselse konuşulmaya başladı. Genel Başkan Gültekin Uysal’ın partiyi gençleştirme girişimi içinde olduğunu herkesçe biliyor. Parti için 20 yıllık bir planlama yapan Uysal, genç isimleri parti teşkilatlarına yerleştirerek, eski isimleri bir şekilde kırıp dökmeden saf dışı bırakmak istiyor.

Doğru Yol Partisi’nden bu yana demokrat çizgisinden vaz geçmeyen ve demokrat partide de ciddi emekleri olan Ali Akar’ın yerine genç bir il başkanı arandığı kulislerde konuşuluyor. Ekonomik anlamda güçlü, halkla diyalogları iyi olan ve liderlik özelliği bulunan bir ismi partinin başına getirmek isteyen Uysal’ın Trabzon’da bazı isimlerle temasa geçtiği fakat olumlu sonuç elde edemediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler