Anahtar Deliği - Muhalefetin en büyük rakibi kim? - 29.06.2022

Başta CHP olmak üzere İYİ Parti, Sadet Partisi ve Gelecek Partisi halen daha iç çatışmalarını tamamlayabilmiş değiller.

Anahtar Deliği - Muhalefetin en büyük rakibi kim? - 29.06.2022

HACIKERİMOĞLU DELİLLERİ İLE AÇIKLADI!

TFF' de görev yaptığı süre zarfında yaşananları bir basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyu ile paylaşan Mustafa Hacıkerimoğlu, samimi açıklamalarda bulundu. Kriz çözme noktasında yapmış olduğu müdahaleleri belgeleriyle açıklayan Hacıkerimoğlu, Temsilciler Kurulunun icraatlarından büyük rahatsızlık duyduğunu, Trabzonspor ile Alanyaspor arasında oynanan müsabakada yaşanan hukuk katliamını anlattı. Yanlış raporları yayıncı kuruluşun görüntüleri ile yalanladı ve TFF’nin gerekli yaptırımları uygulamasını sağladı. Trabzonspor’un usulsüz hazırlanan raporlarla nasıl engellenmeye çalışıldığını delillendirerek açık ve net ifade etti.Türk futbolunda Anadolu kulüplerinin yok sayılmaması için nasıl mücadele verdiğini ve yargılama yapılmadan kapanan dosyaları anlattı. Bu düzenin adaleti tesis edemeyeceğini vurgulayarak değişimin kaçınılmaz olduğunu haykırdı. Federasyonun profesyonel çalışanlarının Türk Futboluna değil de farklı odakların amaçlarına hizmet ettiğini tespit ettirdi. Bu uygulamaların Trabzonspor ile ilgili değil tamamen Türk futbolu ile ilgili düzenlemeler olduğunu vurguladı. Futboldaki kronikleşmiş olan, hakem sorununu derinlemesine analiz etti.Hakem camiasının iki oluşumun gölgesinde örgütlendiğini belirten Hacıkerimoğlu; İstanbul grubu ve İzmir grubundan oluşan bu yapı, sürekli olarak kendi amaçlarına hizmet edecek uygulamalarla hakemliği dizayn ediyor. Oysa biz, yöneticilerin talebi hakemliğin adaletli bir şekilde Türk futboluna hizmet etmesinin sağlanmasıdır. Ancak mevcut sistemde hakemler bu iki gruptan birine ait olmak zorunda kalıyorlar. Her MHK oluşumu, performansa bakmadan kendine yakın olan gruba göre atamalar yapıyor. Biz görev yaptığımız sure zarfında, MHK başkanlarından sadece adalet talep ettik! Kurul üyelerinin kişilere değil Türk Futboluna hizmet etmesi gerektiğini belirttik. Mesela Trabzon dan MHK üyesi olan Hikmet Öksüzoğlu'nu ben daha önce tanımıyordum. MHK açıklandıktan sonra tanıştım. Kendisi gördüğüm kadarıyla hep adaletli yaklaşımlarda bulundu. O nedenle Federasyon’da kendisiyle uzun süreli olarak çalışıldı. Türk Futbolunun Öksüzoğlu gibi değerlere ihtiyacı olduğunu belirtti. Kendi döneminde yapılan hakem ve gözlemci çalışmalarının takipçisi olacağını da belirtti.

Anahtar Deliği 29.06.2022

ÜNVER’İN YENİ KULÜBÜ BELLİ OLDU…

1461Trabzon,Trabzonspor, Osmanlıspor, Konyaspor ve Erzurumspor gibi bir çok kulüpte önemli görevlerde bulunan Serkan Ünver, Süper Lig kulüplerinden Giresunspor ile anlaşmaya vardı. Genel Menejer olarak yeşil beyazlı kulüpte görev yapacak olan Ünver’e, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Anahtar Deliği 29.06.2022

Muhalefetin en büyük rakibi kim?

Trabzon’daki muhalefet partileri kendi iç çekişmeleri ile uğraşmaktan, asli görevleri olan iktidarı eleştiremiyorlar. Başta CHP olmak üzere İYİ Parti, Sadet Partisi ve Gelecek Partisi halen daha iç çatışmalarını tamamlayabilmiş değiller. Hem aktif yöneticiler hem de geçmişte partinin değişik kurullarında görev almışlar arasında sürekli güç savaşı yaşanıyor. Topluma umut olması gerekenler, umutsuzluğun baş aktörü konumundalar. Şimdi Trabzon kamuoyu partilerin iç çekişmelerini bırakarak halkın sorunlarına eğilmelerini bekliyorlar.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ NELERDİR?

Trabzon’daki muhalif partiler sürekli Ankara merkezli siyaset yapıyorlar. Genel Başkanları Ankara’da bir açıklama yapıyor. Trabzon’daki muhalefet temsilcileri bu açıklamayı kuyruğundan tutarak bir o tarafa bir bu tarafa çekmeye başlıyorlar. Sorsanız muhalefet yapıyorlar. Türkiye’de Millet İttifakı 6 siyasi partinin asgari müşterekte birleşerek oluşturduğu bir konsensüs oluşturdu. Bazı ilkeler etrafında birleştiklerini ve bu ilkelerin neler olacağını kamuoyuna anlattılar. Şimdi Trabzon’da Millet İttifakı’na mensup siyasi partiler Trabzon için neler yapacaklarını açıklamalılar. Trabzon için geniş çapta inandırıcı projeler hazırlayıp, vatandaşı ikna etmek zorundalar. Her ilçe her mahalle için neler yapacaklarını akılcı ve samimi olarak ortaya koymak zorundalar. Yoksa iki satır demeçle siyaset yapma devri kapanmıştır.

MHK BAŞKANLIĞI İÇİN ADI GEÇİYOR! 2011'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

TFF yeni yönetiminin ardından gözler MHK'ya çevrildi.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yönetiminin göreve başlamasının ardından kurullar da istifalarını sunmuştu.
Bu kurulların en çok merak edilen, Merkez Hakem Kurulu oldu.
MHK'nın yeni başkanının kim olacağı merak edilirken, ortaya atılan iddia bir kesim futbolseveri kızdırdı.
MHK başkanlığı için Ufuk Özerten getirmek isteyenler lobi faaliyetlerine devam ediyor.
2010-2011 şike döneminde şike iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Özerten’in MHK başkanlığı için adının anılması temiz futbol severlerin tepkisine neden oldu!
Sosyal medyada olaya tepki gösteren futbolseverler, yaşanacak olası bir gelişmenin 3 Temmuz sürecine dönüş olacağını iddia ettiler.

Anahtar Deliği 29.06.2022

HACISALİHOĞLU'NDAN YENİ ÖNERİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, tarımı desteklemek gerektiğini söyledi. Hacısalioğlu, “Trabzon’daki bütün belediyelerin bir araya gelerek Trabzon’un geçmiş yıllarda sebze ve meyve ihtiyacını Holamana bugünkü adıyla Beşirli de üretilen sebze ve meyveler karşılardı. Bugün ise böyle bir üretim yok. İleriki yıllarda yaşanacak küresel ısınma ve kuraklık söylemlerinin günümüzde sıkça telaffuz edildiği bu ortamda belediyelerin tarımı destekleyici politikalar uygulaması gerekiyor. Merkez ve ilçelerde seralar kurularak en azından kentin sebze ve meyve konusunda dışa bağımlılıkta bulunması elzem olarak görülüyor. Akaryakıt maliyetlerinin bu kadar arttığı nakliye fiyatlarının dayanılmaz hale geldiği günümüzde Belediyelerin ortak bir proje gerçekleştirerek taze ve meyve üretimi yaparak hem maliyetleri düşürecek hem de halkın taze meyve sebze yemesini sağlayacak. Bu sayede önemli bir istihdam alanında oluşmuş olacak. Türkiye'de bunu yapan Tunceli ve Ankara Büyükşehir Belediyesi var” dedi.

Anahtar Deliği 29.06.2022

YAVUZ SELİM STADI FAALİYETE GEÇMELİ!

Trabzon’da millet bahçesinin yapılmasında sonra bu aklana halkın ilgisi oldukça az. Şehrin nefes alması insanların rahatça gezip eğlenebileceği yer olmasından dolayı güzel düşülmüş. Fakat bu alan atıl duruyor. Trabzon futbol tarihinin ve amatör futbolunu kalbi olan bu alan bir önce faaliyete geçirilmeli. Avni Aker Stadyumun yerine yapılan minyatür futbol sahası nizami hale getirip resmi maçlar oynatılmalı. Bu sayede hem millet bahçesi hareketlilik kazanmış olacak, hem de bölgedeki esnaf ekonomik anlamda refaha kavuşmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler