Anahtar Deliği 29.01.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz 29.01.2018

Anahtar Deliği 29.01.2018
CAMİ PROJESİNİN TARTIŞMASI BİTMİYOR!


Trabzon’un molozu mevkiinde projesine başlanılan Şehir Camisi ve sosyal donatı alanları, temeline kazıklar çakılırken tartışması da bitmiyor. Her gün yeni bir iddiayla uyanıyoruz. Bugün de Hasan Kurt Kuzey Ekspres Gazetesi’nde, caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’dan onay alınarak başlandığını ileri sürdü.

“Başkan Gümrükçüoğlu startı, Bilal Erdoğan ile görüşmesi sonrası vermiş… Protokol cami için şok iddia!” başlıklı haber iddia üzerine kurulu.

“Büyükşehir Belediyesi ve AKP Trabzon teşkilatı kulislerindeki iddiaya göre” diye başlıyor.

Detayında..

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bill Erdoğan, yurt açılışı için bir süre önce Trabzon’a gelmişti. Erdoğan Trabzon gezisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüştü. Moloz’daki cami inşaatına işte bu görüşmeden sonra start verildi. Külliyeye ve Büyükşehir belediyesine yakın kaynak, ‘Gümrükçüoğlu, Efendim Moloz mevkiinde çok güzel bir cami, külliye ve çevre düzenleme projesi hazırladık. Trabzonlu hemşerilerimiz tam destek veriyor. İşte projenin detayı ve görseli. Bu projeyi mutlaka hayata geçirmemiz gerekir demiş.” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın Gümrükçüoğlu’nu dinledikten sonra, “Bu proje bu kadar güzelse, kamuoyu destekliyorsa başlayın” dediğini öne süren kaynak, “Başkan bu görüşmeden sonra cami projesini başlattı. Hafriyat işini de sürpriz bir isme verdi. Hafriyat kaldırma işini kim, kaç paraya aldı. İşi alana hafriyat boşaltma parası TRABEL’den mi veriliyor.  Başkan bunu da bir açıklasın” dedi. Arsin sahil dolgu alanındaki 150 m2lik restoran alanının 4 bin m2’ye çıkarıldığını da öne sürerek, “Bu alan ihale şartnamesinde 150 m2 olarak gösterildi. Kır düğünü mekanı olarak gösterildi.  Şu anda alan 4 bin 42 Alan büyütüldüğü için ruhsat da verilemiyor.” Derken Gümrükçüoğlu’nun bu iddialara ne cevap vereceği yanıt bekliyor.”

Bu hafta da böyle devam eder.

Öte yandan Cami projesiyle ilgili bazı görsellerde ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi caminin sosyal alanları içinde yer alan kütüphanesi. Kütüphane içinde bilgisayar odası ve gençlerin çalışma alanları görülüyor. 
Şehir Camisi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ağzını bıçak açmıyor. Konuşmuyor. Dinliyor. Yakında bir açıklama yapar diye bekliyoruz. Çünkü şehrin Bakanı, Trabzon Milletvekili. Yani ona sorulmadan kimse bir çivi bile çakamaz!
Herhalde bir bildiği vardır. Bu tartışmalara son nokta koyulmalı. Ya bu inşaat devam etsin yada proje durdurulsun. Tartışmalar şehri yormaya başladı.

Anahtar Deliği 29.01.2018


DERBİ BİTTİ KONGRE KULİSLERİ PATLADI

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı bitti ama kulisler fokur fokur.

Çakır çukur.

Takur tukur.

Hemde ne fena..

Önümüzdeki kongrede Celil Hekimoğlu, Muharrem Usta, Mehmet Yiğit Alp aday.

Kimine göre bu isimlerin dışında bir ‘abi’ modeliyle Faruk Özak başkan adayı.

Mehmet Yiğit Alp ve ekibi Trabzon’da derbi maçta bir araya geldi. Hekimoğlu ise ‘aday değilim’ sözünü tekrarlasa da ekibi durmuyor. Fırıl fırıl çalışıyor. Mehmet Yiğit Alp basketbol başkanlığı dönemindeki kare asını değişti.

Bir kaç yeni eklemeler yaptı.

Yakında bazı isimleri veririz.

Güçlü iddialar ortaya atılıyor. Daha önce birleşemeyen Alp ve Hekimoğlu bu önümüzdeki olası Trabzonspor kongresinde güç birliği yapabilir. Alp de Hekimoğlu de ekiplerinden fedakarlık yapabilir. Bu birleşme olabilir.
Muharrem Usta buna karşı ne yapacak? 

O da güçlü bir şekilde devam etmek istiyor. Yeni transferler ve yeni gelir kaynakları oluşturduktan sonra Trabzon’dan güçlü bir kaç ekibi listesine katacak. Karşısına çok ciddi oluşumlar çıkacak. Buna karşı eski köklü yöneticilerden bazılarını listesine alacak. Şu anda harekete geçti. Basın ve medya konusunda Muharrem Usta, aynı ekiple devam edecek. 

Yine basın danışmanlığıyla ciddi adımlar atacak. Ahmet Çubukçu Muharrem Usta ile devam edecek mi? Evet edecek. Çubukçu çevresine, “Yoruldum” dese de yine de ‘ben varım’ diyor. Ali Rıza Egemen Çubukçu kontenjanından devam edecek. 

Derbi maçta kulisler hep bunları konuştu. Görüyor sunuz değil mi? Daha bitmedi durun.

Trabzonspor’da divan başkanlık seçimi var. Bu seçimde Şükrü Kuleyn  aday olabilir. Mevcut Başkan Ali Sürmen adayım dedi. 

Divan seçimlerinde taraflar biraz daha belli olur, mat olan renkler biraz daha canlanır.

Biraz daha herkes engini belli eder.

MAÇKA’DA NELER OLACAK?

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yarın sabah saat 10’da Sümela Otel’de basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda 4 yılını değerlendirecek. Gündemde Sümela’ya teleferik, Sümela’nın yeniden açılması konuları da var. Maçka’da alt yapı konusunda yeniden revizyona girildi. Çünkü ciddi problemleri vardı. Koray Koçhan yeni projeler ve çalışmalarıyla ilgili her soruya cevap verecek. Toplantıya katılmak isteyen ve aracı olmayan gazeteciler Trabzon Gazeteciler Cemiyet önünde belediyenin aracıyla alınacak. Koray Koçhan’ın toplantısına büyük ilgi bekleniyor. 

FARABİ’DEKİ EKSİKLER VE SORUNLAR BÜYÜYOR

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde ilginç şeyler oluyor. Bir çok konu önümüze geliyor. Hasta yakınları şikayetlerini artırdı. Bu konularda neler yapılmalı? Bu konular neler? KTÜ yönetimi mutlaka sadece Farabi hastanesiyle ilgili medya ile bir araya gelmeli soruları almalı ve cevaplamlıdır. Hastanede uzun zamandan veri yetersiz olan Holter cihazı sıkıntı yarattığını öğrendik mesela.. 24 saatliğine halter takılması gereken hastalara en yakın 20-25 gün sonraya randevu verildiği ifade ediliyor. Kalp ritmini kaydetmeye yarayan taşınabilir elektro kardiyografi cihazı olan halterler hastanede 10 tane olduğu ama bunun hastalara yetmediği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak hastane yönetimi kendilerine bu servise böyle bir yazılı istek gelmediğini gelmesi haline halter sayısını yükseltebileceklerini söylediler. Öte yandan Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr Merih Kutlu’nun bu konuda ise hasta yönetiminden hala daha bir isteği bir talebi olmaması düşündürücü.. 

Trabzon Sağlık İl Müdürü Mustafa Yılmaz Farabi hastanesinden geldi. Bu konuyla mutlaka ilgilenir diye düşünüyoruz.

AVNİ AKER’İN YERİNE HANGİ İSİM VERİLECEK!

Avni Aker’in yüzde 50’si yıkıldı. Yerine park yapılıp yapılmayacağı muamma. Hala tartışması sürüyor. Geçen hafta bir kaç mimar ofisinde çizilen bazı tasarımlar ortaya saçıldı. Bu projelerde ikiz kuleler görülüyor. 20-30 katlı iki kuleden oluşan binalar görülüyor. İçinde tiyatro binası, kültür binası ve alış veriş merkezleri bulunuyor. Tepkiler büyüyünce Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, açıklama yaptı. “Doğmamış bebeğe don biçmeyin” diyor. Hal böyle olunca bu proje nereden çıktı? Diye soruldu. Başkan da “kafalarına göre yaptılar” dedi. “Herkes yapabilir” diye ekledi. Halbuki Başkanın haberi olmadan Avni Aker yerine proje yada tasarım yapılması ne kadar geçerli bir durumdur ki? Başkan inandırıcı bulunmadı. Şimdi yeniden bir basın toplantısı düzenleyecek diye duyduk. Yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeşil alan park ve şehir merkezi yapılacağını söylemişti. O söz hala seçim vaatlerinde var. Bundan başkası kabul edilemez. TOKİ’ye olan borç çok da önemli değil. TOKİ nasılsa her yerden bunu çıkarıyor o da hizmet için kuruldu. Trabzon’un en iyi noktasını mahvedecek hali yok.

Park mı olacak yoksa başka şeylerde içine girecek mi? Diye tartışırken şimdide bu parka ne ad verileceği yani isim tartışması başladı.

İsmi Avni Aker parkı kalsın diyenler oldukça fazla. Bu hafta çeşitli isim önerileri gelir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler