Anahtar Deliği 28.12.2015

 OF’LU BAKANLARIN GÖREV TAKSİMİ  Geride bıraktığımız hafta içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hafta sonunu birlikte Trabzon’a geçirecekleri ve bir dizi toplantı yapacakları kamuoyu

Anahtar Deliği 28.12.2015

 OF’LU BAKANLARIN GÖREV TAKSİMİ

 Geride bıraktığımız hafta içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hafta sonunu birlikte Trabzon’a geçirecekleri ve bir dizi toplantı yapacakları kamuoyuna duyurulmuştu.

 Of’lu iki bakandan Trabzon Milletvekili olan Süleyman Soylu Trabzon’a geldi, İstanbul Milletvekili, aynı zamanda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak ise İstanbul’da Kasımpaşa Trabzonspor arasında oynanan ilk yarının son karşılaşmasını şeref tribününde Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile birlikte seyretmeyi tercih etti.

 Enerji Bakanı Berat Albayrak, Muharrem Usta’nın başkanlığı döneminde Trabzonspor ile yakından ilgileneceğini ve kulübe destek olacağını atmış olduğu ilk adımla göstermiş oldu.

 TURİST SAYISINDA ARTIŞ!

 TURİST SAYISINDA ARTIŞ!

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu hafta sonunu yine Trabzon’da geçirdi.

 Bu sefer gündemi hayli yoğundu.

 Toplantı üstüne toplantı yapan Bakan Soylu, Trabzon’da devam eden ve yeni yapılacak yatırımlarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu, toplantıların birinde de şehrin turizm potansiyeli masaya yatırıldı.

 Uzungöl Turizmi son yıllarda giderek potansiyelini artırıyor.

 2015 yılının kasım ayı sonu itibarı ile resmi verilere göre bu süre zarfında 410 bin turist Trabzon’a gelmiş.

 Bilindiği gibi Arap ülkelerinden gelen turistler sırf Uzungöl’e değil, Trabzon’un ve Doğu Karadeniz’in doğasına, yaylasına, suyuna, kısacası taşına toprağına bayılıyorlar.

 Bakan Soylu’nun son toplantısında Trabzon turizmiyle ilgili önemli kararlar alınmadıysa bile Uzungöl turizminde yaşanan ve işletmelerin idarelerinden kaynaklanan eksikliklerin giderilerek, önümüzdeki turizm sezonuna küçük sorunlardan arınılmış olarak girilmesinde fayda var.

 İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

 İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

 Trabzon’a yapılmakta olan ve yapılacak olan kamu yatırımları arasında, söz verilen en önemli yatırımlardan birinin ikinci devlet üniversitesinin kuruluşu olduğunu özellikle vurgulamak isteriz.

 KTÜ daha yakın geçmişte üç-dört tane bölge şehirlerine kurulan üniversiteleri bünyesinden çıkarmasına rağmen, 60 bin civarında öğrencisi, binlerce öğretim üyesi, işçi ve memur çalışanıyla birlikte misyonunu fazlasıyla yerine getirmenin gayreti içinde.

 KTÜ’nün varlığı Trabzon halkını mutlu ediyor.

 Şehre de inanılmaz katkısı oluyor.

 Bir de bilimsel başarı ortalamasında çıtayı yükseltse ve kuruluş misyonuna uygun düşen başarıyı yakalasa, ilk üçe girse şehrimizin insanını daha da mutlu edecek.

 İkinci devlet üniversitesi Trabzon’un hakkıdır, 2016 yılı yatırım bütçesine girmesi gerekir.

 Seçim dönemi hem Bakanımız Süleyman Soylu hem de miting konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu söz verdiler.

 Şehirdeki doğu batı dengesini gözetmek adına ikinci devlet üniversitesinin şehrin batı yakasına kurulmasında fayda var, bekliyoruz!

 CHP KONGRESİNDEN SÜRPRİZ ÇIKMADI

 CHP KONGRESİNDEN SÜRPRİZ ÇIKMADI

 CHP Trabzon il kongresi cumartesi günü gerçekleştirildi.

 Kongre esnasında yaşanan gelişmeler ile kongrenin sonucu sürpriz olmadığını gösterdi.

 Biz de bu sütunda CHP Trabzon il kongresine çok adayla gidilmesine rağmen, il başkanlığı yarışının Güzide Uzun ile Turgay Güngör arasında geçeceğini, Ortahisar ile Akçaabat ilçe örgütleri kongrede işbirliği yaparak destek verdiği Güngör’ün daha şanslı olduğunun altını çizmiştik. 

 Yanılmadık.

 CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör oldu.

 Güngör eski merkez ilçe başkanı ve halen Ortahisar Belediye Meclis Üyesi.

 Seçim kaybetmesine rağmen Güzide Uzun’un almış olduğu hatırı sayılır oy bundan sonra da parti içinde mutlaka dikkate alınmalı.

 Çünkü, Güngör burun farkıyla kazandı.

 SÖZ MÜ SÖZ!

 SÖZ MÜ SÖZ!

 Hizmete girmesi yılan hikayesine dönen Akyazı kompleksinde yapımı devam eden Stadyum’un ne zaman tamamlanacağı ve hizmete gireceği özellikle Trabzonspor fanatiklerinin merak ettiği önemli yatırımlardan birisi.

 Yapımına başlandıktan sonra hizmete açılmasıyla ilgili olarak çeşitli tarihler verildi, ancak verilen tarihler geçmesine rağmen stadyum inşaatı halen devam ediyor.

 Bakan Süleyman Soylu son gelişinde tarih verdi.

 Dedi ki, Akyazı’daki stadyum 2016 yılının Haziran ayında tamamlanarak hizmete açılacak.

 Bakanın bu açıklaması ne anlama geliyor?

 Yeni stadyumumuz 2016-2017 futbol sezonuna yetişecek demektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar