Anahtar Deliği 28.10.2016

Anahtar Deliği 28.10.2016

Anahtar Deliği 28.10.2016
BUGÜN SÜLEYMAN SOYLU TRABZON’DA

İçişleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, bu sabah Trabzon’a gelecek ve bir dizi ziyaretler ile açılışlara katılacak. Her hafta sonu özellikle dikkat ediyor. Trabzon’u es geçmiyor. Yoğun olsa da memleketine vekil seçildiği Trabzon’a özellikle geliyor, bürokratları dinliyor. Sorunlar varsa not alıyor. Başkentte çözmeye çalışıyor. Ajandasını elinden bırakmıyor. Herkesi her kesimi dinlemeye çalışıyor. Lakin Trabzon’daki ekibi bu ilgi alakasına layık oluyor mu? Bugünlerde sorgulanıyor sıkça! Ak Parti Trabzon İl Yönetimi kısır çekişmelerle Bakan Soylu’nun bu özverisine hiç yakışmayacak şekilde hareket ediyorlar. Onu yönlendirip kentle ilgili doğruları paylaşıp kentin önünü açmak için söylenecekleri söylemiyorlar. Masaya yumruğunu vurup, “Bakan beyin talimatı var bu sorunlar çözülecek.” diyemiyorlar. Mesela Akyazı’daki Trabzonspor stadyum projesi gibi.. Kanuni Bulvarı, Çömlekçi, gibi.. Bunların yanında sosyal ve alt yapı sorunları davar. Bunlarla ilgili de iktidarın Trabzon’daki temsilcileri ağırlık koyamıyorlar. Bazı şeyler bürokratlarında elinde kalıyor. Böylece keyfi hareketler yaşanıyor. Vurdumduymazlık had safhaya ulaştı! Bakan Soylu Trabzon için çırpınırken bu vurdumduymazlık şımarıklıktan öteye geçmiyor. Bakan Soylu’nun çırpınışlarından kimse ders çıkarmıyor! 

HEP BU İŞLER TRABZONSPOR’UN BAŞINA GELİYOR

Hakem Deniz Ateş Bitnel!
Galatasaray - Trabzonspor derbisinde verdiği kararlarla bordo mavilileri çıldırtan adam!
O derbi sonunda Galatasaraylılar bile ‘yok artık’ demişti.
Salih Dursun yere düşen kırmızı kartını ona doğrultmuştu.
Temiz futbol gönüllüleri ellerinde kırmızı kartlarla sokağa dökülüp, “Yeter artık” demişti.
Şimdi son sözleri de olay oldu!
“Bana ve Trabzonspor’a o maçta oyun oynandı” dedi.
Hatta daha ileri gidip, “Yan hakemleri bile maçtan bir gün önce gördüm” dedi.
Bu açıklamaları bu köşede işledik.
Bu açıklamaları bir sohbette söylediğini belirtip, kıvırdı.
Röportaj vermedim dedi.
Röportaj yayınlandığı gece hiç sesini çıkarmadı.
Belliki bir telefon bekliyordu.
Birileri ona sahip çıkmadı “Bana sahip çıkın yoksa herşeyi konuşurum” mesajı da vermiş olabilir.
Kimilerine göre günah çıkartıyordu.
Lakin ortada bir iddia var. Ve büyük bir iddia… Bu işin peşini Trabzonspor bırakmaz diye düşünüyoruz. Orada çalınan 3 puan var. Hep bu işler Trabzonspor’un başına geliyor! Nedense! Aldığımız duyumlara göre Trabzonspor yönetimi harekete geçmiş. Doneleri topluyorlar. Dün gece de yönetici Gökhan Saral, sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Mesajı da bu yönde.
Saral şunu yazdı;”
Camiama "Hile"yapanların  Trabzonspor'dan helallik almadan huzur bulmaları ne mümkündür.Hallerine baktığımda,"Ahımızı görüyorum"Ensenizdeyiz”

MUHARREM USTA BAŞARI İSTİYOR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, ciddi bir şekilde kulüp için elinden geleni yapıyor. Oyuncuların paralarını da ödüyor. Ersun Yanal’a herkesin önünde sahip çıkıyor. Yani başkan olarak layıkıyla görevini yerine getiriyor. E böyle olunca da başarı görmek istiyor. Şu ana kadar Muharrem Usta’yı güldüren olmadı! Başkan haklı. Oyuncuların derdi ne? Ersun Yanal takımını idare mi edemiyor? Bu nasıl oluyor? Başkan yönetimce yalnız bırakılıyor sanki. Kimse hatasını kabul etmiyor ve başkanı yalnız bırakıyorlar. Görünen bu! Başkan Muharrem Usta’nın bu kadar emek verirken neden yöneticileri teknik heyeti, oyuncuları görevlerini yerine getirmiyor? Yada getirmek istemiyor? Başkanı rahatlatın beyler.. Başkanın yanında durun! Artık bu ‘bananeciliğe’ bir son verin! 

CHP’NİN PANELİNDEKİ KRİZ VE SONRASI 

CHP Trabzon İl örgütünün Ekim ayı etkinlikleri kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile CHP PM Üyesi İdris Akyüz Trabzon’a geldi. “Türkiye Nereye gidiyor?-Ekonomik-Politik” konulu panele katıldılar. Bir partili panelin sonunda söz almak istediği sırada ufak çapta kriz yaşandı. Konuşmak isteyen partiliye Moderatör Gazeteci Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, “Böyle bir yöntemimiz yok. Soruları yazılı olarak alacağız” cevabını vererek sözünü kesti. İsmi öğrenilemeyen partili ısrarını sürdürerek, “Demokrasiden bahsediyorsunuz burada kimseyi konuşturmuyorsunuz. Konuşmak istiyorum” dedi.
Bunun üzerine Mollamehmetoğlu partiliye söz vererek, “Hayatımda ilk defa böyle bir panele geldim. Ben babadan kalma Halk Partiliyim. Atatürk de benim liderimdir. Konu o değil. Bugün AK Parti bu kadar büyümüşse, AK Parti başımıza bela olmuşsa bunun tek sorumlusu sizsiniz. Siz işinizi doğru yapsaydınız bu parti bu hale düşmezdi. Başörtülü bacılarımın başörtüsüne el uzatmasaydınız bu parti bu hale gelmeyecekti’ dedi.
Bunun üzerine görevliler partiliyi dışarı çıkarmak istedi. Apar topar salon dışına çıkarılan partili için Mollamehmetoğlu,  ‘Arkadaşlar müdahale etmeyin. Arkadaşımızı bırakın. Düşüncesini ifade etti’ dedi.
İsmi öğrenilemeyen partili salon dışına çıkarılırken konuşmasına cevabı CHP PM Üyesi İdris Akyüz verdi. Akyüz, “CHP’nin antidemokratik, özgürlükleri kısıtlayıcı bir parti olduğunu kimse söyleyemez. CHP’de demokrasinin işleyişi Türkiye’de hiçbir partide yoktur. Genciyle yaşlısıyla ayrımcılık yapmayız başörtülü bacılarla ilgili söylenen şeylerin parti yönetimiyle alakası yoktur. Asla bu partide demokrasi işlemiyor, özgürlükler kısıtlanıyor denemez. Bunu söyleyenlere izin vermeyeceğiz. Başörtülü de şortlu da bizim insanımızdır. Biz ülkenin kurucu iradesiyiz. CHP hiç kimseyi ötekileştirmez. Ama Atatürk ilkelerinden de taviz vermez” diyerek sert çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler