Anahtar Deliği 28.09.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 28.09.2020

Buyrun canlı yayına düşüncelerinizi söyleyin

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB)  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı (KFMİB) Edip Sevinç bir birine girdi. 
Medya üzerinden çıkan savaş son sürat devam ediyor.

Sevinç Gürdoğan’a, “Fındık mikro milliyetçilik yapılacak ürün değildir. Birliğimizin Trabzon’da yerleşik üyelerini baskı altına almayı amaçlayan talihsiz açıklamalar hayret ve üzüntüyle karşılanmıştır.” dedi.

Gürdoğan da, ““Birçok Trabzonlu ihracatçının fabrikaları İstanbul, Antalya, Mersin, Manisa, İzmir gibi illerde olmasına rağmen ihracat kayıtlarını Trabzon’dan yaptırırken, Edip Sevinç Trabzon’da fabrikası olan, üretim yapan ihracatçıyı çeşitli senaryo ve baskılarla Trabzon dışına taşımaktadır.” suçlaması yaptı. 

Bu kavganın kaybedeni Edip Sevinç gibi duruyor.

Trabzon için Edip Sevinç’in bir hamlesi var mı?

Bir projesi düşüncesi var mı?

Şimdi bu sorulara cevap vermeli.

Gürdoğan’ı aradık, Haber61’de canlı yayına çıkar mısınız? Gelir misiniz? “ dedik. Yanıtı evet oldu.

Edip Sevinç’e ulaşamadık. Kendisi isterse canlı yayınımıza buyursun. Gürdoğan ile bir moderatör eşliğinde düşüncelerini söyleyebilir.
 

MHP’de Ortahisar ilçe başkanı yine o isim oldu 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar 3. Olağan Kongresi Trabzon Ortahisar Çok Amaçlı Kongre Salonu’nda gerçekleşti.  Tek liste ile gidilen seçimde Ortahisar MHP İlçe Başkanı Murat Gedikli yeniden başkanlığa seçildi.  
Yönetim şu isimlerden oluştu:  Başkan Murat Gedikli, Adem Demirbaş, Ali Ekber Turan, Alper Yiğit Burak Kubalic, Celal Emre Samancı, Emre Karakolcu, Eray Galip Bayrak, Erol Bayburtlı, Mertkan Aydın Miraç Kara, Murat Yüksel, Mustafa Oğuz Okumuş, Nurşen Bekar, Osman Alkan, Ömer Aydın, Pınarcan Alkan, Selahattin Yeşilyurt,Temel Koç, Yılmaz Dübüş, Yılmaz Teke, Yılmaz Yıldırım. Zafer Ergenç.  


Hüseyin Örs parti içi kavganın ne tarafında? 

Kurultayda GİK listesindeki isimleri tasfiye etmeye çalıştığı öne sürülen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a bazı milletvekillerinin bayrak açması konusunda İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü rahatsız etti.
Örs, “1350 delegeye bir adam hükmedebilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Kongredeki delegasyonun tercihine herkes saygı duymalıdır. Kongre demokratik bir ortamda gerçekleşti. Çarşaf liste olmuştur. 187 aday katıldı delegasyon tercihini yaptı. Bazı arkadaşlar seçilememiş olabilir. Bunun Koray Bey ile ilişkilendirilmesi yanlıştır. Sayın Koray Aydın partimizin teşkilat başkanıdır. Partide Koray Bey’e karşı bir hava varmış gibi bir durum söz konusu değil. Vekillerden rahatsız olanlar sosyal medyada bir takım şeyler paylaştı. Bunlar gelip geçer. Partimizin yükselişe geçtiği bir dönemdeyiz.” dedi. 
GİK’e seçilen isimleri de tebrik ederek başarılar dileyen Örs, “ Sayın Koray Aydın, Sayın Yavuz Ağıralioğlu, Sayın Yavuz Aydın, Sayın Şükrü Kuleyin’e başarılar diliyorum. Ben meclisteki çalışmalarımın yoğunluğu olması nedeniyle GİK’e aday olmadım. Seçilen arkadaşların var güçleriyle partimizin başarısı için çalışacaklarına olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.


Var mısın? Sabah 06’da kalkacağız Elimize bir simit bir su alıp gideceğiz

KTÜ’de yapımı yılan hikayesine dönen Çocuk Hastanesi inşaatı durdu.

Hatta bu inşaat durduğunda burada yazdığımızda ‘dedikodu yapmayın’ diye bizi eleştirenler, şimdi ne diyecekler?

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da durduğunu açıkladı. 

Bu yılki ödeneğin bittiğini ve müteahhit firmanın çalışmaları durdurduğunu söyledi.

Hamdullah Çuvalcı’nın Ankara seferleri bu hastaneyle başladı.

Önceliği buna vermesi gerekir.

Acilen bu hastane bitirilmelidir.

Maliye Bakanı ile görüşecek olan Rektör bakalım ne yapacak?

Bunu başarabilecek mi?

Şehir Hastanesi’nin ihalesinin yapılacağı bir kentin Çocuk Hastanesi’nin inşaatı duruyorsa, hiç kusura bakmayın da ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ derler adama!

Çocuk hastanesi için 25 milyon liraya ihtiyaç var.
Bu hastanenin ne kadar önemli olduğunu bilmek isteyen yöneticilerimiz varsa eğer KTÜ Tıp Fakültesi’nin önüne bizimle gelsinler.

Orada taşın üstünde çocuğunun hastaneden çıkmasını bekleyeni, Bayburtlu, Gümüşhaneli, Artvinli, Giresunlu, Trabzonlu hasta yakınları ile görüşsünler.

Eğer bunu yapmak isteyen varsa biz yardımcı olacağız.

Ama sabah saat 06’da kalkacağız.

Dolmuşla gideceğiz.

Elimize bir simit bir de su alacağız.

Zaten gerisini geldiğinde görür!

Çocuk Hastanesi bir an önce bitirilsin!

Bu kentin en önceliği o dur!

Trabzon duydun mu?


Ey sayın Bakan! diye seslenme zamanıdır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon ziyaretinden bir kaç gün geçti.

Hiç burada değerlendirme yapmadık!

Hatta bazı çevrelerden,” Neden susuyorsunuz bireyler söyleseniz yazsanız da görsek” dediler.

Kulak asmadık!
Sabrettik.

Önce şöyle bakalım Bakan beyin sözlerini, yarım yamalak yaptığı toplantıyı kent sindirebildi mi?

Ne demişti demir yolu sorusuna,
“ Trabzon-Erzincan Demiryolu hattıyla ilgili olarak, “Daha önce açıklanan demiryolu hattında değişiklik söz konusu değildir. Ama bizim her noktayla ilgili çalışmalarımız var. Zamanı geldiğinde hepsi yapılacaktır" 

Şimdi yazıyoruz!

Ey sayın bakan!

Ne sözlerinizi bu kent sindirebildi, ne kabul edebildi!

Memleketinizde 3 cümle kurup gittiniz!

Ey sayın Bakan!


Biz sizden demiryolu için ne zaman kazma atılacak beklerken, ağzınıdan çıkıp ne anlama geldiğini bilmediğimiz bir şeyler söylediniz.

Bu kente sırt çevirdiniz.

Ey sayın Bakan!

Bu kentten aldığınız gücü unuttuğunuz hissi verdiniz.

Ey sayın Bakan!


Ankara’da bu kent sizi sallar bilesiniz.

Şimdi yolunuz açık olsun.

Bir dahaki gelmenizde göreceksiniz….

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler