Anahtar Deliği - Uzungöl’de muhteşem sanat etkinliği - 28.08.2022

Tonya’da festival coşkusu, Osman Beşel’i yakından tanıdık, Yomra’da doğal gaz için son aşama, Genç ABD’deki Türk minikleri unutmadı! Şenol güneş her yerde!

Anahtar Deliği - Uzungöl’de muhteşem sanat etkinliği - 28.08.2022

TONYA’DA FESTİVAL COŞKUSU


Türkiye’de tereyağının başkenti olarak bilinen Tonya’da festival coşkusu yaşanıyor. 19. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali, muhteşem görüntülerle başladı. Geleneksel hale gelen, Osmanlı Salnameleri’yle övülen katkısız ‘Tonya Tereyağı’ adına gerçekleştirilen festivale ilgi oldukça büyüktü. Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından gelen Tonyalılar, festivalde buluştular.

Davul, zurna ve kemençe eşliğinde geniş halkalar oluşturan Tonyalılar horona doymadılar. Yöresel sanatçıların sahne aldığı etkinlik, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Bugün de çeşitli yarışmaların yapılacağı festivalde, birçok yöresel sanatçı türküleriyle Tonya halkını coşturacak!

OSMAN BEŞEL’İ YAKINDAN TANIDIK


Dün Tonya’da 19. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’ni takip ettik. Haber61 olarak festivali canlı yayınladık. Bu sayede de Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ile yakın diyalog kurduk. Samimiyeti ve nezaketi bizleri son derece etkiledi. Bilgisi, birikimi, duruşu ve üslubu ile tam bir devlet adamı kimliği taşıyor. Özellikle dikkatimizi çeken kortej yürüyüşü içerisinde horon halkasından hiç ayrılmadı.

Giydiği yöresel kıyafetler içinde horon oynama disiplinini kortej yürüyüşü bitinceye kadar sürdürdü. Havanın sıcak ve nemli olmasına rağmen horon halkasındaki birçok kişi şapkasını çıkardı, terini sildi fakat Beşel, istifini hiç bozmadı. Sakin, sabırlı ve güzel bir üslupla organizasyonu sevk ve idare etti. Vatandaşlara belediye başkanlarından memnun olup olmadıklarını sorduk. Herkes ağız birliği etmişçesine Beşel’in beyefendi, dürüst ve çalışkan yapısından bahsetti. Belediyedeki çalışma arkadaşları da Beşel’den çok memnun. Bu festival sayesinde Tonya Belediye Başkanını da yakından tanımış olduk. Günün sonunda iyi ki tanımışız dedik.

YOMRA’DA DOĞAL GAZ İÇİN SON AŞAMA


AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, doğal gaza kavuşmayı bekleyen Yomra ilçesi sakinlerine müjde verdi. Ayvazoğlu, “Kaşüstü doğal gaz bağlantı hattı tamamlanıyor. Yomra ilçemizde vatandaşlarımızla iletişim halinde süreci başından beri takip ettiğimiz doğal gaz çalışmaları ile ilgili istişare ettiğimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez'den doğal gaz bağlantı hattının tamamlanmasının müjdesini aldık. İki ay içerisinde inşallah Kaşüstü bağlantı hattı tamamlanıyor. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GENÇ ABD’DEKİ TÜRK MİNİKLERİ UNUTMADI!


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ABD’de yaşayan miniklere Trabzonspor forması gönderdi.


Amerika Georgetown Dalaware şehrinde Diyanet ateşesi olarak görev yapan Mikail Keskin, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten, River Soccer Clup futbol takımı minikleri için forma talebinde bulundu. Başkan Genç bu talebi geri çevirmedi ve Amerika’da yaşayan Türk miniklere formalarını gönderdi.

UZUNGÖL’DE MUTEŞEM SANAT ETKİNLİĞİ


Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de açıldı.
Dün gerçekleştirilen açılış törenine Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü Akif Ümüzer, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ve Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı Metin İnan,
Uzungöllü genç turizmci Mehmet İnan ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


Çaykaralı fotoğraf sanatçısı Mustafa Arslan tarafından büyük bir itina ile hazırlanan 78 tablo ve resim, tabiat turizmi etkinlikleri çerçevesinde sanatseverlerle buluştu. Tamamı Uzungöl ile ilgili olarak hazırlanan ve her birine çok büyük emekler verilen eserler sanatseverlerden tam not aldı.

ŞENOL GÜNEŞ HER YERDE!


A Milli Takım ve Trabzonspor’un eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, yaptığı gezi ve ziyaretlerle dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Yakın dostlarıyla birlikte hemen hemen Trabzon’un bütün ilçelerini ziyaret eden Güneş, sürekli halkın içinde zaman geçiriyor. Eskiden halkla beraber olmadığı ve diyalog eksikliği ile eleştirilen Güneş, bütün bu tabuları yok etmişçesine, Trabzon ili dışına da taşarak adeta bölgenin nabzını tutuyor. Vatandaşlarla sohbet edip, çay içiyor. Bol bol fotoğraf çektiriyor.
Güneş dün de Gümüşhane ili sınırları içerisinde bulunan Kadırga Yaylası’nda idi. Yaylada bulunan Trabzonspor’a gönül vermiş taraftarla sohbet eden Şenol Güneş, Trabzonspor'un Kopenhag maçında elemesine tepki gösteren taraftarlara, "Öyle oldu, böyle oldu. Şimdi Galatasaray maçına bakacağız. Trabzonspor'un işi zor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler