Anahtar Deliği - Cora ve Örs toplantıya damga vurdu! - 28.07.2022

Alkışlar Olcay Saral’a, Kapıları kapattı, başkanları dinledi! Akşener Cumhurbaşkanı olur mu? Ben bu kenti sakinleştirmeye geldim!

Anahtar Deliği - Cora ve Örs toplantıya damga vurdu! - 28.07.2022

CORA VE ÖRS TOPLANTIYA DAMGA VURDU!


Trabzon’da iş dünyası temsilcileri, Milletvekillerinin katılımı ile turizm konusunda Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptılar. İktidar Milletvekili Salih Cora ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili arasında ilginç bir diyalog gülüşmelere neden oldu. Gazeteci Ali Savaş, Hüseyin Örs’e; “Meral Hanım, Koray Bey’i evinde ziyaret etti. Hayrola partide bir sıkıntı mı var” diye sordu.

Hüseyin Örs de cevaben “Rutin bir ziyaret. Genel Başkanımız dönem dönem bu tür ziyaretler gerçekleştirir” dedi. Bunun üzerine lafa giren Salih Cora, “Meral Hanım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması konusunda Koray Bey’i ikna etmeye gitmiştir“ diye esprisi yaptı. Örs de Cora’ya “Sizin Cumhurbaşkanı adayınız belli. Bırakın bizi. Bizden ne istiyorsunuz. Cumhurbaşkanı adayımızın kim olacağı konusunda istihareye mi yatıyorsunuz” diye karşılık verdi.


Toplantı bitiğinde de Salih Cora, “Bu toplantı, Hüseyin Örs’ün AK Parti’ye geçiş toplantısıydı, katılımınızdan dolay hepinize teşekkür ediyorum” diyerek espriyi patlattı.

ALKIŞLAR OLCAY SARAL’A


Ofspor’u uzun yılardır başarılı bir şekilde yöneten Kulüp Başkanı Olcay Saral, “%100 Ofsporluyuz” kampanyası kapsamında kulübe bağış topluyor. Ofspor’u ciddi borç batağından kurtaran ve ligde her sezon yarışmacı bir takım oluşturan Saral, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Kulübün gelir-gider tablosunu her sezon bitiminde şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşan Olcay Saral, Türkiye’nin en dürüst Kulüp Başkanlarının başında geliyor.

2022-2023 Futbol Sezonu öncesinde Oflu iş insanlarını ziyaret eden Saral, “%100 Ofsporluyuz” kampanyasıyla kulübe maddi destek sağlanması için gayret gösteriyor. Olcay Saral’ı, Ofspor’u ayakta tutma adına göstermiş olduğu özverili çabalarından dolayı tebrik ediyoruz.

KAPILARI KAPATTI, BAŞKANLARI DİNLEDİ!


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Orta ve Doğu Karadeniz İl ve İlçe Başkanlarını Ankara’da topladı. Korumaları dahil, partinin bütün kurmaylarını salondan dışarı çıkaran Akşener, toplantıyı tek başına gerçekleştirdi. Ankara Bilkent Otel’de dört saat süren toplantıda, bütün katılımcıların hepsine söz hakkı veren Akşener, teşkilatların görüşlerini tek tek not etti. Akşener Parti İl ve İlçe Başkanlarına “Arkadaşlar ben size bir ev yaptım. İsterseniz bu evin kapı ve camlarını kırarsınız, isterseniz de üzerine bir kat atarsınız” ifadesini kullandı. Seçime kadar parti teşkilatlarında teşkilat yönetimlerinde değişikliğe gitmeyeceğini belirten Akşener, “Milletvekili adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının görevlerini erkenden bırakmasını istiyorum. Çünkü seçim sürecinde teşkilatlarımızın iç meselelerle uğraşmasını istemiyorum. Herkes seçime odaklanıp, çalışmalarını bu yönde ilerletmeli” şeklinde ifade kullandı. Milletvekili adaylarını belirlerken bütün teşkilatlarda ön seçim yapacaklarını anlatan Akşener, milletvekili adayı olmanın zorlaşacağı vurgusu yaptı. Kasım ayı içerisinde erken seçim olma ihtimalinin yüksek olduğunu ve bütün teşkilatların hazırlıklarını şimdiden yapmalarını isteyen Akşener, kurmaylarına sandık başkanlarınızı belirleyin talimatı verdi.

AKŞENER CUMHURBAŞKANI OLUR MU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Ankara’daki Orta ve Doğu Karadeniz İl ve İlçe Başkanları Toplantısı’nda katılımcılardan biri, “Altılı masa, Cumhurbaşkanı adayı olarak sizin isminiz üzerinde mutabakat sağlarsa tavrınız ne olur?” sorusunu sordu. Bu soru karşısında Akşener, önce şaşırdı, sonra da cevap verdi; “Masada böyle bir karar alınırsa, sorumluluktan kaçmam” yanıtını verdi. Daha önceleri ben başbakan olacağım söylemlerinde bulunan Akşener’in bu son çıkışı, iktidar cephesinde nasıl yorumlanacak daha şimdiden merak konusu!

BEN BU KENTİ SAKİNLEŞTİRMEYE GELDİM!


Dün akşam Çay TV’de Halil İbrahim İleli’nin sorularını yanıtlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilginç bir açıklama yaptı. Zorluoğlu, “Trabzon’da kavgalara, fitneye ve fesada son verelim. Kapılar arkasındaki dedikodu odaklarını yok edelim. Yoksa bu şehirdeki projeleri hayata geçiremeyiz. Başarı, huzurlu bir ortam sağlanabilirse gelir. Huzurumuzu kaçırmaya fitne ve fesat tohumları ekmeye kim teşebbüs ederse onlarla amansız bir mücadele vereceğiz. Bu konuda oldukça kararlıyız. Bu kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Ben, bu kenti sakinleştirmeye geldim” ifadelerini kullandı.

PANDEMİDEKİ CEZA MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

Serbest Mali Müşavir Zeki Kantarcı, 2020 yılında Akçaabat Derecik Mahallesi’nde Jandarma tarafından sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesiyle, idari para cezasına çarptırıldı. Kantarcı, bu konuyu mahkemeye taşıdı ve mahkeme cezanın iptaline hükmetti. Emsal teşkil edecek olan bu karar, pandemi döneminde sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesi ile para cezasına çarptırılan herkesi ilgilendiriyor.
Akçaabat Sulh Ceza Hâkimliğinin verdiği kararda;
şu ifadeler kullanıldı; “Anayasamızın temel hak ve hürriyetleri sınırlanması başlığını taşıyan 13. Madde şöyledir. Temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. Bu sınırlamalar anayasanın sözüne ve ruhuna demokratik toplum düzenin ve laik cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz. 13. Maddeye göre temel hak ve hürriyetler sınırlandırılırken sınırlar kanunla yapılmalıdır ve sınırlama ve hürriyetler ancak kanunla sınırlanabilir hükmü haiz olduğu halde maske takma mecburiyeti, sokağa çıkma yasakları, şehirlerarası seyahat yasakları, sosyal mesafe yasakları vs. gibi yasakların kanuni bir dayanağı yoktur. Bu tedbirlerin de kanunla öngörülmeleri gerekmektedir. Kanunla öngörülmemiş bütün tedbirler Anayasamızın 13. Maddesinde hükme bağlanan ancak kanunla sınırlama şartına aykırı bulunmaktadır. İdareye sokağa çıkma, maske takma, sosyal mesafe ile ilgili açıkça bir yetki verilmediği gibi açıkça bir yetki verilmiş olduğu kabul edilse dahi hiçbir kanunumuzda salgın hastalıklarda maske takma sokağa çıkma yasağı sosyal mesafe mecburiyeti olduğuna dair yâda ilgili idari makam tarafından getirilebileceğine dair hüküm bulunmadığından maske takma sokağa çıkma yasağı sosyal mesafe bulunması zorunluluğu bir kabahat olarak nitelendirilemez ve ihlali halinde idari para cezasına hükmedilemez. Bu mecburiyetlerin ihlali halinde 5326 sayılı kabahatler kanununun 32/2 gereği açık kanuni dayanak bulunması koşulu gerekleşmeyeceği anlaşılmıştır. İdari para cezası tutanağı hukuka aykırı olması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler