Anahtar Deliği 28.03.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 28.03.2017
TMMOB TARAF DEĞİL!

TMMOB Trabzon Şubesi geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun davetiyle programa katıldıklarını duyurdu. Daha önce Trabzon Barosu gibi odaya siyaset karıştırdılar eleştirileri gelmeye başlamıştı. Bizde buna dikkat edip neler konuşulduğuna bakmıştık. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı bu eleştirileri kabul etmedi. Yaylalı, hem hayırcıların hem evetçilerin tüm programlarına davet edildiklerini, özellikle de bu programlara katıldıklarını ifade ederek,”Zorlu Grand Otel’de yapılan CHPli vekil ve başkanlarımızın programına da katıldık. Orada ev sahibi sayın bakanımız Süleyman Soylu yani Ak Parti idi. O nedenle kürsüde etiket bulunuyordu. Bu etiketi odamız daha önce kullanmıştı. O nedenle oradaydı. Her davete katılıyoruz. Bundan farklı manalar çıkarılmaması gerekiyor” dedi.

Başkan Yaylalı bu konuda çok haklı. Biraz düşününce diğer tüm programlara da katıldıklarını takip ettik.


CHP MİTİNGİ NEDEN ERTELENDİ? 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’daki miting programı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programıyla çakışınca ertelendi. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör konuya ilişkin açıklaması şu şekilde; "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 03.04.2017 Pazartesi günü saat 14,00'da Trabzon Atatürk Alanında gerçekleştirmeyi planladığı miting, Trabzon Valiliğince aynı günde Sayın Cumhurbaşkanının Atatürk Alanında toplu açılış ve miting programının bulunduğu gerekçesiyle alan tahsisi yapılamadığından, 08.04.2017 Cumartesi günü saat 13,30' a ertelenmiştir. Bu güzel ve büyük buluşmada Trabzon halkıyla bir arada olmaktan mutluluk duyacağız."


KTÜ’DE PERSONELLERİN HALLERİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yaşanan FETÖ operasyonları sonrası otorite boşluğu görüyoruz. Özellikle daire başkanlıklarından personellerin mesai saatlerine bile uymadıkları şikayetleri artmaya başladı. Bu konuda KTÜ Senatosunu ve KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ı uyarmak istiyoruz. Amacımız karalamak yada bağcıyı dövmek değil. Lakin buradaki başıboşluk gerçekten artık rahatsız etmeye başladı. Bir daire başkanlığına sabah saat 08.00'da gittik. Bu şikayetleri gözümüzle görelim dedik. Baktık saat 09.00 olmuş memurlar personeller elleri cebinde yavaş yavaş bürolarına girmeye başlamışlar. Gördüğümüz manzara karşısında üzüldük. KTÜ yönetiminin gerekeni yapacağına inanıyoruz.


TRABZONSPOR AĞIR BİR YÜKÜN ALTINA MI SOKULDU?

Trabzonspor Kulübü, Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yıllık 11 Milyon TL'ye 15 yıllığına kiralalık olarak devralındığını açıkladı. Bu kira bedeli ve açıklama zamanlaması bize tuhaf geldi. Diğer büyük kulüplere yapılan ayrıcalıklar ortadayken neden Trabzonspor ağır yükün altına sokuldu ki? Bakın daha geçen gün 350 milyonluk vergi borcu Galatasaray’ın bir kalemde silindi. Bu konuda koyu Trabzonsporlu İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Enerji Bakanımız sayın Berat Albayrak ne düşünüyor? Çok merak ediyoruz. Acaba haberleri var mı? Neden böyle bir ağır yükün altına Trabzonspor’u soktular?


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler