Anahtar Deliği 28.03.2016

YENİ YÖNETİM ESKİ YÖNETİME RANDEVU VERMEDİ Mİ? Trabzonspor kongresi sonrası olağan olarak 1461 Trabzon’un yönetimi de değişti. Bu değişim sonrası kulübün giderleri, mali sıkıntılar, kadroda teknik değişimler derken bu güne kadar 1461 yönetimi elinden gele

Anahtar Deliği 28.03.2016

YENİ YÖNETİM ESKİ YÖNETİME RANDEVU VERMEDİ Mİ?

Trabzonspor kongresi sonrası olağan olarak 1461 Trabzon’un yönetimi de değişti. Bu değişim sonrası kulübün giderleri, mali sıkıntılar, kadroda teknik değişimler derken bu güne kadar 1461 yönetimi elinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Yani süreye ihtiyaçları var. Ama nedense daha yeni bismillah diyen bir yönetime karşı enteresan bir karşı tutum sergileniyor. Bunlar kimler ve neden yapıyorlar biliyoruz! Lakin diğer konulardan ziyade bir de eski-yeni kavgası çıkarmak isteyenler var. Neymiş efendim yeni yönetim 2 aydır eski yönetime randevu vermiyormuş! Neymiş efendim bu nasıl tutummuş?

1461 Trabzon Başkanı Bekir Aktürk konuyu duyunca, “Yahu ne diyorsun? Sahi bunu mu yazdılar dediler” diye şaşkına döndü! Kim olsa şaşırmaz mı? Aktürk,” Bizim eski yeni ayrımımız olamaz. Şaban Başkanla görüştük. Fırsat bulup zaten bir araya geleceğiz. Hiçbir sorun da yok aramızda. Burası Trabzon. Her gün yüz yüze bakıyoruz. Böyle şeyleri çıkaranlar ayıp etmenin ötesine geçiyor” dedi.

Bekir Başkan haklı.

Zorunuz nedir beyler?

 

“2. ÜNİVERSİTE TRABZON’UN BATISINI HEYECANLANDIRDI” 2. SAYFADA

2. ÜNİVERSİTE TRABZON’UN BATISINI HEYECANLANDIRDI

“Trabzon’un batısı üvey evlat mı?”

Maalesef Trabzon’da her dönem bu soruyu ortaya çıkaran durumlar oluşturuldu.

Çünkü siyasi iradelerin tümü kentin doğu yakasından güçlendi ve çıktı.

istisnalar hariç!

Öncelikli hizmetler, büyük yatırımlar, farklı projeler, şehircilik, ulaşım ve alt yapı konularının tümünde Merkez ve Of arasına imtiyaz verildi.

Yani başkentte siyasi iradenin doğusu ağır bastı.

Batının lobisi hafif kaçtı.

Olan bu!

Şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2. üniversite için bastırdı ve YÖK’ten onayını çıkardı.

Bu konuda kentin batısı, “Bu defa bizi unutmayın” diyor.

Bakın Ak Partili Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “2. Üniversitenin kurulması için Akçaabat’ta alt yapısıyla her şey hazır” diyor.

Bir de yerini de söylüyor.

Türkmen, “İlçemizde yerler için alanlar var. Boş arsalarımız da var. Eğitim Fakültemiz bir üniversite için çok müsait. Düzköy yolu üzerinde eski TEKEL binaları var. Orada gayet geniş alanlar var. 45 bin m2 kapalı alan söz konusu.. Binaları hazır orada. İlave hazineye ait yerler de var. Üniversite kuruluş kanunu çıktıktan sonra hemen faaliyete geçebilir. Alt yapı olarak birçok üniversiteden iyi durumdayız. Batı’daki diğer ilçelerde MYO’lar var yeni fakülteler açılabilir. Bakan beyle de konuştuk sıkıntı yok iş yürüyor. ” dedi.

Başkan Türkmen ‘iş tamam’ dercesine konuştu.

Bozulmaz umarım.

Arından Ak Partili Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz da aynı doğrultuda sözler söylüyor.

Başkan Yılmaz, “Trabzon’un ikinci devlet üniversitesi Akçaabat’a kuruluyor. Artık ilçemiz hakkı olan fakülte ve meslek yüksekokulunu istiyor. Bu konuda sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük desteği var. Mutlaka ilçemize fakülte kurulacaktır” diye konuştu.

Evet.

Bizde eğitimde, sağlıkta ve diğer alanlarda batı unutulmasın diyoruz.

Hem kentin geleceği açısından da bu çok önemli.

Trabzon hem sağa hem sola aynı oranda açıldığında marka şehir olma yolunda önemli adımlar atmış olacaktır.

 

“TRABZONSPOR TRABZON’UN GELECEĞİ Mİ?” 3. SAYFADA

TRABZONSPOR TRABZON’UN GELECEĞİ Mİ?

Ak Parti Beşikdüzü’nde toplandı.

Mart ayı Danışma Meclisi’ni burada yaptı.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu öyle sözler söyledi ki; bu sözleri biri duysa, “Muhalefet esti gürledi” denir.

Bakın başkan neler dedi; “Biz Karadenizli olarak bu ülkeyi yönettik, bu ülkeyi kalkındırdık. Ama bu siyasetçilerimiz bölgemizdeki göçü önleyemedi. Bu Karadeniz bu Trabzon bu Beşikdüzü göç vermeye devam etti.  Başka bölgeler kalkınırken işsizlik burada arttı. Geçmişe yönelik birçok söz vermişler. Demir yolları, limanlar, üniversiteler… Beş bin, on bin işçilerin çalışacağı fabrikalar. Ama hiçbirisi olmamış. Her geçen gün bitmiş, her geçen gün tükenmiş… Siyasetçi iki şeyi almış Trabzon’da hep öne çıkarmış. 30 yıldır siyasetçilerimizin bir numaralı gündem maddesi Trabzonspor olmuş. 2016 yılında Trabzonspor’u Trabzon’un geleceği görmekten vazgeçelim. Şehir Hastanesi’ni Trabzon’un geleceği olarak görelim. Biz demir yolunu Trabzon’un geleceği olarak görelim. Biz turizmi, bir istihdamı Trabzon’un geleceği olarak görelim”

Başkan Bıçakçıoğlu Trabzon’un asıl gündeminin Trabzonspor olmadığını söylerken Trabzonspor düşmanlığı yapmıyor!

Bunu iyi anlamalıyız ve dediklerine aynen katılmalıyız.

Haber61 bu hassasiyetleri ve Trabzon’a yatırımların hep takipçisi olmuştur

Bölgemize ve Trabzon’a yapılacak her türlü katkıya destek vermeye hazırdır.

Başkana ve sözlerine sahip çıkalım. Ak Parti iktidarına kendi içinden böyle cesurca sözler söylediği için kendisini kutluyoruz.

Artık yüzleşme vaktidir!

 

“O SÖZLERİ KTÜ’LÜ HOCAYI YAKTI” 4. SAYFADA

O SÖZLERİ KTÜ’LÜ HOCAYI YAKTI

KTÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr Şule Yüksel Öztürk Özmeni, Ensar Vakfı’ndan bir öğretmenin yaptığı taciz olayıyla ilgili yorumu başını yaktı.

Bakanın, “Bir taciz olayı yüzünden koca vakıf suçlanmamalı” açıklamasına istinaden Doç Öztürk, “Çocuğumu AKP’ye oy verenlerden uzak tutmalıyım” diye göndermede bulundu. Bunun üzerine hakkında üniversite yönetimi flaş karar aldı. Hemen Öztürk’ü görevinden aldı. Arından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Ak Parti teşkilatlarından da büyük tepki var.

Öztürk haddini gerçekten aştı.

Bu kadar pervasızca bir cümle nasıl kullanabilir!

Helede bir akademisyen.

 

“NİHAT BİRİNCİ HAKLI MI?” 5. SAYFADA

NİHAT BİRİNCİ HAKLI MI?

MHP’nin tepedeki kavgası Trabzon’u da kasıp kavuruyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye bayrak açan eski bakan Koray Aydın’a Trabzon’da ki yakın isimler görevden alındı. Yani bütün il teşkilatı. Ardından İl Başkanlığına Nihat Birinci ve ekibi getirildi. Şimdi de ilçe başkanları görevden alınmaya direniyor. İstifası istenen MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, “Benden görevi bırakmamı isteme cesaretini hiçbir Allah’ın kulu kendinde bulamaz. Başkan görevi bırak diyecek kadar da yürekli olamaz” diye çıkıştı.

Başkan Bekar duygusal davranıyor.

Halbuki il başkanı ve teşkilat görevinden alındığında etik olan istifasını anında sunmasıdır. Böyle olmalıdır!

Koltukta kalmak için diretmek şık değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler