Anahtar Deliği 28.02.2026 – Trabzon CHP’nin sessizliği tartışılıyor

Trabzon CHP, konuyla ilgili neden açıklama yapmadı? Şimdi de belediye aracı polemik konusu oldu. Sokak lambaları mahalleye hayat verirken, Ortahisar Belediyesi göz açtırmıyor…
Anahtar Deliği 28.02.2026 – Trabzon CHP’nin sessizliği tartışılıyor

TRABZON CHP BU KONUDA NEDEN SESSİZ KALDI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, en son yapılan CHP Grup Toplantısı’nda, kamu varlıklarının satılmak istendiğini öne sürerek hem ekonomik hem de siyasi açıdan sert mesajlar verdi. Köprüler, otoyollar, milli parklar ve Soma Termik Santrali üzerinden örnekler veren Özel, iktidarın “giderayak satışlar” yaptığını savundu ve yurttaşları sandığa davet etti.
Özel, milli parkların uzun süreli kiralanmasına yönelik hazırlık yapıldığını iddia etti. Abant Gölü Milli Parkı, Uludağ Milli Parkı, Altındere Vadisi Milli Parkı ve Soğuksu Milli Parkı’nın hedefte olduğunu öne süren Özel, bu alanların 49 ve 99 yıllığına kiralanmasının planlandığını söyleyerek, “Giderayak Abant’ı verecek yandaşa, Uludağ’ı verecek yandaşa” ifadelerini kullandı. Özel, bu adımların kamu yararına aykırı olduğunu savundu.

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı’nın da içinde yer aldığı Altındere Vadisi’nin kiralanacağını iddia eden Özel’in bu açıklamasından sonra gözler Trabzon CHP örgütüne çevrildi. CHP kurmaylarının bu konuda bir açıklama yapması beklenirken, konuyla ilgili olarak kimsenin ağzını bıçak açmadı.

Trabzon’un en önemli turistik merkezinin kiraya verilmek istenmesine CHP Trabzon örgütlerinin söyleyeceği bir söz yok mudur?

Sessiz kalındığına göre, Genel Başkanları Özgür Özel gibi düşünmedikleri sonucunu çıkarmak pekâlâ doğal bir yorum olabilir. CHP Trabzon örgütleri, öyle anlaşılıyor ki Altındere Vadisi’nin kiralanmasına sıcak bakıyor. Öyle ya; ses çıkarmamak, onay vermekle aynı anlama geliyor.

Eğer öyle değilse, CHP’li arkadaşlar konudan haberdar değiller demektir!

Büyük ihtimalle Genel Başkanlarının grup toplantısında ne söylediğini dinlememişler…
Her iki seçenek de olayın vahametini artırıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Şemdinli Belediyesi’nce yaptırılacak spor salonuna aktaracağı parayı 15 gündür ısıtıp ısıtıp kamuoyunun önüne koyan CHP kurmaylarının, Altındere Vadisi özelleştirmesi ile ilgili olarak ta iki çift sözü olmalıydı…

Ne yazık ki, “kimsenin ağzını bıçak dahi açmadı…” Takdir kamuoyunun!
chp-amblemo
***

BELEDİYE ARACI ÜZERİNDEN SERT POLEMİK!

AK Parti’nin önceki dönem Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, sosyal medya hesabında Ortahisar Belediyesi’ne ait minibüsün renklerini eleştirdi.

Ortahisar Belediyesi’nin kendisine özgü renkleri bulunduğunu belirten Çebi, minibüste bu renkler yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin renklerinin kullanılmasını basitlik ve acizlik olarak yorumladı.
Çebi’nin bu sözlerine CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz çok sert bir üslupla cevap verdi. Peki, Çebi ne dedi?

“Kamu malı olan belediye aracı, CHP’nin kurumsal renkleri ile siyaset yapıyor. Ortahisar Belediyesi’nin değil de CHP’nin aracı gibi boyatılmış.

Ortahisar Belediyesi’nin kurumsal renkleri, CHP’li meclis üyelerinin de oy verdiği ambleminde olduğu gibi mavi-beyazdır. CHP kimliğini hiç bırakmadılar.” Haluk Batmaz da Çebi’nin bu paylaşımı sonrası açtı ağzını, yumdu gözünü:

“AKP’nin görevden azledilmiş ilçe başkanı Selahattin Çebi, görevde olduğu dönemdeki gibi iftirayı, yalanı ve fitneyi bırakmamış; bir yıldan fazladır ihtiyaç sahiplerinin ayağına giderek ihtiyaçlarını karşılayan mobil marketin renkleri üzerinden fitne-fesat işine girişmiştir.

Görevden azledilmiş ilçe başkanı; okumuş, diploma sahibi bir insansın. CHP Tüzüğü’nü zahmet edip okusan, kurumsal rengimizin al bayrağımızdaki kırmızı ve ay-yıldızdaki beyaz olduğunu görecektin. Cahil desem cahil değilsin; iftiracı, müfterisin.

Senin bu saçma sapan çıkışının sebebi o market arabası değil; halefinle arandaki çekişme ve kaybettiğin koltuğu geri alma gayretinde olduğun, sağır sultanın dahi bildiği bir gerçektir.
Müfteri Selahattin, atadığınız İçişleri Bakanı’yla gençlik kollarınızın yaptığı etkinlikte arena arıyorsan, önce oraya bak. Parti-devletini dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde uyguluyorsunuz; önce ona bak. Ortahisar’ın hakka dokunan işlerini, içinizdeki siyasi kavgaya alet etme. Her belediyenin kurumsal kimliği vardır. Kullanılacak renkler bellidir. Bu kadar aciz, basit ve buradan siyaset üretmek hiç yakışmıyor.”
chp-halk-d
***
YENİ SOKAK LAMBALARI MAHALLEYE HAYAT VERDİ

Trabzon Fatih Mahallesi ve Ayasofya Caddesi’nde uzun zamandır sokak lambası sorunu yaşanıyordu. Vatandaşların bu konuda serzenişleri vardı. Bazı sokak lambaları yanmıyor veya yeterince ışık vermiyordu. Eski ve işlevini kaybetmiş sokak lambaları, modern ve aydınlatması yüksek lambalarla değiştirildi. Fatih Mahallesi’nde bu lambalar sayesinde akşam saatlerinde ortam bir anda değişti. Mahalle sakinleri gecenin her saatinde rahatlıkla sokağa çıkabiliyor.
Zifir karanlıktan kurtulan vatandaşlar, yeni sokak lambaları sayesinde kendilerini daha güvenli hissettiklerini vurguluyor. Tabi ki, emeği geçenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmiyorlar.
aydinlatma
***
ORTAHİSAR’DA GIDA DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI

Trabzon’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte denetimler sıkılaştırıldı. Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla sahadaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Edinilen kulis bilgilerine göre, özellikle Ramazan öncesi artan gıda tüketimi göz önünde bulundurularak denetimlere ağırlık verildi. Marketler, fırınlar, tatlı ve pasta imalathaneleri, börek üretim noktaları ile kasap işletmeleri tek tek kontrol ediliyor. Ürünlerin son kullanma tarihinden hijyen koşullarına, üretim alanlarından fiyat etiketi düzenine kadar birçok başlık titizlikle inceleniyor.
Belediye kaynaklarından alınan bilgilere göre, Ahmet Kaya’nın talimatıyla halk sağlığını riske atabilecek hiçbir uygulamaya tolerans gösterilmiyor. Kurallara uymayan işletmelere ise gerekli yasal işlemlerin gecikmeden uygulandığı ifade ediliyor. Yetkililer, Ramazan boyunca denetimlerin artarak devam edeceğini belirtirken, vatandaşların da karşılaştıkları olumsuz durumları belediyeye bildirmeleri çağrısında bulundu.

anahtar-deligi-ortahisar

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.