Anahtar Deliği - Başbakan es geçmedi. 27.4.2015

Başbakan Ahmet Davutoğlu cumartesi günü Erzurum’da idi, Pazar günü de Gümüşhane mitingini düzenledi.

Anahtar Deliği - Başbakan es geçmedi. 27.4.2015

BAŞBAKAN ES GEÇMEDİ

Cumartesi-Pazar günü Trabzon şehir merkezi olağanüstü koşulları yaşadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu cumartesi günü Erzurum’da idi, Pazar günü de Gümüşhane mitingini düzenledi.

Trabzon’da Başbakan Davutoğlu’nun bir geceliğini de olsa ikamet etme istasyonu oldu.

Geçmişti AK Parti’nen mitinglerinde Gümüşhane ya unutulurdu, ya da son anda programa koydurulurdu.

Bu kez Davutoğlu Genel Başkan ve Başbakan olduktan sonra, öncesi de var, Gümüşhane Belediyesi’ni AK Parti Ercan Çimen’le kazanınca bu ilin milletvekillerinin sözleri geçmeye başladı, Gümüşhane seçim programlarında, Başbakan’ın gitmek için can attığı özel iller arasında yer almaya başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon mitingi de 22 Mayıs’ta gerçekleşecek, neredeyse bir ay var.

O tarihte Trabzon’un milletvekili dağılımı noktasında yorum yapmak daha da kolaylaşacaktır.

VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Dünya liselerarası futbol şampiyonu oylan Erdoğdu Anadolu Lisesi için tören anlamında gereken neyse yapıldı.

Vaatler verildi, sözler birbirini kovaladı.

AK Parti Teşkilat Başkanı olan Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu adeta şov yaptı şampiyon takımı Trabzon’da kucaklarken.

Soylu’da sözler verdi, vaatlerde bulundu, partisi ve iktidarı adına, şampiyon takımın ödülleri verilecek mağdur edilmeyecek dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Türkay Gümüş tuttuğunu koparan bir isimdir, şampiyon takıma verilen sözlerin yerine getirilmesi için gerekeni yapacak, Soylu’nun da diğer söz verenlerin de yakasını bırakmayacaktır.

TEPKİ HAKLI OLMALI

HDP’nin Trabzon’da milletvekili adaylık süreci sancılı olmuştu.

Tepki koyanlar, bu partinin aday çıkarmasının engellemek isteyenler çeşitli girişimlerde bulundular, gerekli önlemler alındı HDP Trabzon’da seçime giriyor.

Hafta içinde milletvekili adayları bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etmek için randevu almışlar, bu sivil toplum örgütlerinin başında da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti geliyor.

Yasayla kurulmuş bir siyasi parti, diğer siyasi partiler hangi haklara sahipse HDP’de aynı haklara sahip, onların da söyleyecekleri vardır.

Bütün gazetelerde ve televizyonlarda sözcüleri konuşuyor, Propaganda yapıyor da Trabzon’a gelince mi yasak kapsamına giriyor.

Tepkinin adresini iyi belirlemek lazım.

SLOGAN TUTTU!

Trabzon’un batı ilçeleri bu zamana kadar yeterince milletvekili seçimlerinde hakkımızı alamadık, bizden milletvekili adayı gösterilmedi diye sürekli yakınıp dururlar.

Bu kez ikinci sırada iki milletvekili adayı var Vakfıkebir AK Parti’den Muhammet Balta, Beşikdüzü MHP’den Yavuz Aydın yer alıyorlar.

Tonya AK Parti’den 6. sırada Salih Cora var, geçen dönem olduğu gibi yine şansı çok düşük, hatta şansı yok gibi.

Batı ilçelerinde kiminle konuşsanız iki milletvekili kesin diyor.

AK Parti’den Muhammet Balta, MHP’den Yavuz Aydın’ın kesin seçileceğine inanıyorlar.

Slogan tuttu da sandığa yansıyıp yansımayacağı belli değil.

TAVŞAN KİMİNE UĞURLU KİMİNE UĞURSUZ

Uzakdoğu’nun ünlü cihaz markalarından birinin Trabzon bayi, AK Parti’de birkaç yıl üst üste aktif yöneticilik yaptı ardından da geri çekildi, tüm ısrarlara rağmen partide aktif görev almamaya başladı.

Öğrendiğimize göre ünlü markanın Türkiye Distribütörü Trabzon bayisinin cirosuna bakmış, iktidar partisinde aktif yönetici olduğu dönem ciroda yaşanan düşüşün sebebini partide bayisini aktif yöneticilik yaptığı dönem işiyle gerektiği gibi ilgilenmediğine bağlamış.

İlginç değil mi?

Bir tarafta iş potansiyelini artırmak için iktidar partisi yönetimlerine kapağı atmak için çırpınanlar mı ararsın, iktidar partisi yönetimlerine girdikten sonra iş potansiyeli artan köşeyi dönenler mi sorarsın.

Ancak, iktidar partisinde yönetici olduğu için iş kapasitesi düşen, yönetimden el çektirilenler de var.

Tavşan kimine uğurlu kimine uğursuz geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler