Anahtar Deliği 27.1.2016

 BURASI DAĞBAŞI MI?  Dün akşam saatlerinde Trabzon şehrinin tam göbeği olan Atatürk Alanı’nda bir taksi içinden sokakta yürüyen bir vatandaşa birkaç el silah sıkılmış. Hedefteki şahıs yaralanırken, plakası belli olan silah sıkılan araç ise kayıplarda.  Sı

Anahtar Deliği 27.1.2016

 BURASI DAĞBAŞI MI?

 Dün akşam saatlerinde Trabzon şehrinin tam göbeği olan Atatürk Alanı’nda bir taksi içinden sokakta yürüyen bir vatandaşa birkaç el silah sıkılmış. Hedefteki şahıs yaralanırken, plakası belli olan silah sıkılan araç ise kayıplarda.

 Sıcağı sıcağına polis ekipleri belki sokakta yürüyen vatandaş hedef alınarak 7 el silah sıkılan araç ve silahı ateşleyen şahıs bulunamamış olabilir.

 Bu tür olayların Trabzon’un şehir merkezinde meydana gelmesinden bu şehrin insanı ne kadar da rahatsız olduğunu bilmeyen yoktur.

 Bu şehir insanının psikolojisini en iyi bilenlerden biri de Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal’dır. Müdür olmadan önce de bu şehrin emniyet birimlerinde üst düzey görev yapmış, Trabzon insanının huzura ne kadar önem verdiğini bilir.

 Sayın Köksal, dün akşam şehrin göbeğinde yaralamaya sebep olan kişi veya kişileri bir an önce bularak adalete teslim etmeli, adalet de kararını şehir halkının kamu güvenliği ve huzurunu göz önüne alarak kararını vermelidir.

 TRABZON’UN ÖNEMLİ SORUNU!

 TRABZON’UN ÖNEMLİ SORUNU!

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta sonu geldiği Trabzon’da katıldığı il koordinasyon toplantısında, yatırımlarla ilgili önemli sözler söyledi, 2016 yılı içinde Trabzon’a yapılacak yatırım tutarının 1,5-2 milyar lira arasında gerçekleşeceğini ifade etti.

 İcranın içinde olan isimlerden biridir, Trabzonlunun hakkını koparma noktasında birinci şahıstır.

 Diğer vekiller de Soylu’nun destekçisidir, yapılacak yatırımlarda Trabzon halkı da arkasında olacaktır.

 Soylu daha net olmalı ve küçük işlere kendisini kaptırmaması lazım.

 Parti nöbetiyle Bakan Soylu’nun ne işi var?

 İl teşkilatı ve diğer vekiller Trabzon’un küçük sorunlarını Ankara’ya getirir, Bakan olarak sana da golü atmak kalır. Büyük projeleri zaten takip ediyorsun.

 Bakan Soylu Trabzon’la ilgili netleşmiş değil.

 Belli ki onun da bazı rahatsızlıkları var.

 Her dönem iktidar partileri içinde Trabzon’un kendi içinde sorunu olmuş, sen ben tartışması, şehre gelmesi gereken hizmetlerin aksamasına yol açmıştır.

 Hiç değilse bu dönem heba edilmemeli!

YAPILACAK O KADAR!

YAPILACAK O KADAR!

 Avni Aker’in yerine hangi proje yapılacak, yapılacak projeden Trabzon insanının kazanımı ne olacak, önce bu açıdan ele almak lazım.

 TOKİ elbette ki bu şehre önemli hizmetler yapmıştır, Avni Aker ve Yavuz Selim sahalarının yeri de Akyazı projesi karşılığında bu kuruma verilmiştir.

 Ancak, TOKİ Akyazı karşılığında aldığı yerlerin ne amaçla kullanılacağına yine Trabzon’un karar vermesi lazım.

 TOKİ Avni Aker ve Yavuz Selim’in yerine konut yapıp para kazanmak istiyor olabilir.

 Trabzon’un da şehir ormanına, yeşil alana ve dahası şehir hastanesine ihtiyacı vardır, söz konusu alana bu hizmetlerin projelerini kondurması lazım.

 Kar edecek şehir olarak TOKİ Trabzon’u mu buldu?

 Her gelen Trabzon’a vursun öyle mi?

 Bu halkın oy verdiği insanlar ne güne duruyorlar?

 Trabzon’a gelip kabuklarına çekilmektense Ankara’da bu şehrin insanının hak ve hukukunu korumak için mücadele versinler.

 Avni Aker’in yerine bin kişilik şehir hastanesi yapacağız diyerek kestirip atan bakan ve milletvekili bu şehir insanının hakkı değil mi?

 TAYYİP BEY’İN İLACI ERKEN SEÇİM

 TAYYİP BEY’İN İLACI ERKEN SEÇİM

 1 Kasım 2015 erken genel seçiminde AK Parti yüzde 49.5 oy alarak tek başına iktidar geleneğini sürdürdü.

 2019’a kadar dört yıl iktidardayız, planlarımızı buna göre yapacağız diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hükümetin kuruluşunun ardından iki ay geçmeden sürekli erken seçim sorusu sorulmaya başlandı.

 Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

  Ankara’da ateş bacayı sarmadan Anadolu haberdar bile olamaz.

 Erken seçim hem de bal gibi olur.

 Anayasa görüşmeleri başlasın, başkanlık modeli biraz daha tartışılsın vatandaş tarafından algılanmaya başlansın, bakmışsınız ki AK Parti erken seçim kararı almış.

 Ve yüzde 60’la yine tek başına iktidara gelmiş, milletvekili sayısı olarak da anayasayı değiştirme ya da millete getirme çoğunluğunu kazanmış.

 O kadar da zor olduğunu sanmayın.

 CHP’nin içindeki karışıklık hiç düzelmedi, MHP’de Devletü Bahçeli’ye karşı iç isyan devam ediyor, HDP erime sürecine girdi, büyük ölçüde oy kaybetti.

 Muhalefet partilerinden kopacak oylar kime gidecek? Elbette ki AK Parti’ye.

 AK Parti, Tayyip Bey’i başkan yapmak için zemin etüdü yapıyor, pundunu buldukları anda erken seçim sandığını getirip işi bitirirlerse kimse şaşırmasın.

 CEMİYETE İKİ ADAY!

 CEMİYETE İKİ ADAY!

 Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimleri renkli görüntülere ve kıran kırana yarışlara sahne olmuştur.

 Önümüzdeki Nisan ayının sonlarına doğru yapılacak olan genel kurula aylar kalmasına rağmen başkan adayları araziye inmiş ve seçim çalışmalarına hız vermiş durumdalar.

 Şu an için adaylığını açıklayan iki isim:

 Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile TRT’den Tahir Orhan.

 Adı başkan adayı olarak geçen üç isim daha konuşulmasına rağmen henüz adaylıklarını açıklamış değiller.

 Daha önce de ifade ettiğimiz gibi ikili bilemediniz zorunlu hallerde üç adaylı yarış Gazeteciler Cemiyeti seçimi için normal, sayının daha da artması basında güç kaybına yol açar ki, çoklu yarışı kesinlikle tasvip etmek mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler