Anahtar Deliği 27.08.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 27.08.2020

Başkan Ağaoğlu ‘yok’ diyor onlar illa satıldı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Uğurcan'a da, Sörloth'a da teklifler var. Ancak teklifler realist olmaktan son derece uzak. Değerini bulmayan hiçbir oyuncuyu göndermek zorunda değiliz. İfade edilen rakamlar bizim için realist olmayan rakamlar." diyor.
Ama her gün başka biryerde başka bir köşede futbolcuların adı geçiyor ve satılıyor! Bu nasıl oluyor anlamış değiliz. Şu anda anlaşılacağı üzere iki oyuncuya gelen teklifler yetersiz. Başkan Ağaoğlu’nun istediği teklif henüz hiçbir takımdan gelmedi! Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray da bu oyunculara teklif getiremediler.
Zaten limitleri yetmez! Bu nedenle satıldı iddialarına aldırış etmiyoruz. 

AK Parti’den ilginç dolar mesajları

AK Parti Trabzon İl Yöneticileri dün ilginç mesajlar yayınladılar. Bunlar dolar mesajlarıydı.
“Benden söylemesi; 
dolarlarınızı satın TL alın
Sonra ahlanıp vahlanmanıza bakar gülerim.” Mesajlarını çeşitlendirip her yere koydular. İl Yöneticileri Hasan Dilekoğlu ile Halil İbrahim Demirtaş bu mesajları ilk başlatanlar oldu. Bu mesajların altına olumlu veya olumsuz eleştiriler geldi.
Neden böyle mesajlar yayınladılar anlamadık!
Sorduğumuzda da, “Yakında göreceksiniz” cevabını aldık!
Sosyal medyadan mesaj vererek doların düşmeyeceğini biliyoruz lakin herhalde bildikleri birşey var. 
Bu arada Hasan Dilekoğlu’nun adı Ortahisar İlçe Başkanlığında geçiyor.
Ama sorduğunda, “Hayır” diyor. En son yapılan temayülde adı kulaktan kucağa dolandı. Kabul etmiyor ama nasıl temayülde adı geçiyor? Bu bir taktik de olabilir.  


O geçmiş olsun dedi diğeri mesajı çaktı

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun geçmiş olsun mesajına AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, nasıl cevap verdi?
Ali Babacan’ın korona testinin pozitif çıkmasını duyuran ve geçmiş olsun dilekleri yayınlayan Ayşe Sula Köseoğlu, “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Sn. Ali Babacan'a ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Cenab-ı Allah’tan şifa diliyorum. 

Umarım tez zamanda sağlığına kavuşur.. “ ifadelerini kullandı. Bu mesaja Uğur Aydın, “Düşmanımda olsa hasta hastadır, evet geçmiş olsun. Ama inşallah bu vesile ile düşünme bulacak yaptığı hatayı anlayacaktır. Çıkışının kime yaradığı, kimlere hizmet ettiği, bu davanın vazgeçilmezinin Erdoğan olduğunu anlar. 
Boyunun ölçüsünü almadan vazgeçer.” mesajını yayınladı. 
Ayşe Sula Köseoğlu’nun bir partiye henüz transfer olmadı ama kulislerde olacağı konuşuluyor. Belkide Deva Partisi’dir. Bilemiyoruz. Ama partisinden bazı mesajlarına yanıt gecikmediği görülüyor.

Böylesini ilk kez gördüm dedi cevap gecikmedi

MHP Trabzon’da il kongre sürecine dair en çarpıcı eleştiri Levent Ustabaşı’ndan geldi.
”MHP Trabzon'da öyle bir kongre süreci sürdürüyorki pes doğrusu! Daha sandık kurulmadan İl Başkanı, Ortahisar Başkanını kutluyor, O diğerini. 
Kimsenin delegeye bir şey sorduğu yok! 
Delege ne diyor diyen yok. Teşkilatın nabzını ölçelim, fikrini tartalım desen hiç yok. Genel merkez "o olacak" diyor bitiyor. Temayül falan da yok. Kapalı kutu gibi bir siyaset anlayışı var. MHP'nin Trabzon'da kurmaylarına, yıllardır bu partiye emek vermişlere danışanı falan da görmedim. Nasılsa genel merkez atadı yeter deniyor. İki tanede sosyal medyadan 'seni seviyorum' mesajı verdik mi oldu bu iş.. Bir de  omuz omuza fotoğraf tamam. Ben Trabzon'da yıllardır tüm partileri olduğu gibi MHP'yide takip ederim, böylesini ilk kez gördüm.  İzledim. 
"Yapıyorlar da sen takip etmiyorsun görmüyorsun" diye ortaya çıkacak olan varsa buyursun anlatsın.. Dinlerim keyifle..” ifadeleriyle gündeme getirdi. 
MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Kerim Eroğlu, bu eleştiriye cevap verdi. 
Ve dediki; “Levent ben il başkan yardımcısı olarak bütün kongrelerde yer alıyorum, divan başkanları MHP il önceki il ilçe başkanları teşkilat olarak ilk kez bu kadar birlik ve beraberlik içindeyiz ..”
Beşikdüzü’nde en son yapılan kongrede salona seçilen listedeki yöneticilerin tamamı bile sığmadı.
İl yönetimi bazı konularda eleştiri alıyorlar. Bu eleştirilere kulak kapamamaları gerekiyor. Daha kapsamlı programlara imza atmalılar ve artık delegesi dinlemeleri gerekir. Eleştiriler yükseliyor. Bizde görüyoruz takip ediyoruz. 

Öğrenciler heyecanlı onlar daha heyecanlı

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların ilan edilmesinin ardından öğrenciler, ÖSYM’nin web sayfasına yoğun ilgi gösterdiler.
Bir de Şalpazarı’nda ayrı heyecan vardı. 
Çünkü ilk kez bölüm açılan Şalpazarı İlçesi, ilk öğrencilerini karşılayacak. 
Verilere göre, Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’na bu yıl verilen İtfaiye ve Sivil savunma Programcılığı bölümü tamamen  dolduğu görüldü.
Yapımına 4 yıl önce başlanan Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksek okulu 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Eğitim-Öğretim vermeye başlayacağının duyurusunun ardından öğrenciler tarafından tercih edilerek İtfaiye ve Sivil savunma Programcılığı bölümü tamamen doldu.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “İlçemize açılan Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksek okulu İtfaiye ve Sivil Savunma bölümleri yüzde yüz tercih edilmiş olup öğrenci kapasitesinin tamamı dolmuştur. İlçemizdeki Şalpazarı Meslek Yüksek Okulumuzu tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve Hoş geldiniz diyorum. Şalpazarı Belediyesi olarak öğrencilerimizin başarılarının destekçisi olacağız. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Made in - Yılmaz Okumuş ; Laz Marks isyanla doğdu!



Ünlü yönetmen Yılmaz Okumuş, Laz Marks kitabını okurların beğenisine sundu. Kitabıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Marx, Trabzon'da doğsaydı ne olurdu fikrinden yola çıkıp Laz Marks'ı yarattım. Marx'ın bütün düşüncelerini, Trabzonspor, hamsi, Fadime ve kuymağı da içine kattığı örneklerle anlatıyor. 
Bugüne kadar bütün yazdığım çizdiğim işlerdeki gibi bir Trabzonlu karakter daha yarattım. Tursun'un İskelesi ile Gırgır mizah dergisinde, Yasemince'deki  Hamsiye ve Emret Komutanım'daki Laz Cemal ile televizyonda, Sümela'nın Şifresi Temel, Moskova'nın Şifresi Temel, Oflu Hoca-3, Bizum Hoca 1 ve 2 ile sinemada, Evli ve Zavallı ile tiyatroda ve şimdi de Laz Marks ile kitap olarak okurların karşısındayım.”

Kitaptan iki örnek;
Olikarşi
Olikarşiyi anlatiyrım ama bizum uşaklarda nato kafa nato mermer. Burdan girup nah şurdan çikay. Pekiii, bilimsel dilden ödün verıp, sizun anliyacağunuz dilden anlatayim. Olikarşi demek, Fener’un, Cimbom’un ve Peşuktaş’un aralarına hiçbir takumi sokmamalari gibi bir şeydur. 
Güya bular 1903, 1905 ve 1907’de kurulmiş, o yüzden tarihi ve kökli kuluplermiş.
Aha buriya yazayrım. Tirabizonsipor 1867’de kuruldi ama nufusa geç yazdurulduği içun kuçuk gösteriy.
Bizum buralar köylük yerlerdur, bebeler nüfusa biraz geç yazdirilur. Tirabizonsipor yakinda 155. yaş günuni kutliyacak, oğa göre. Beyuğunuzun karşusinda bacak bacak ustine atmayun. Naklen yayin pastasından daha fazla pay istemayun, ayiptur la.
La birakun da biraz Anadoli takumlari sebeplensun... Vijdansuzlar!
İdris, Avarel gibi etrafuna bakinacağuna beni dinle. Haburiya sizun için konişiyirım. 

Uşağun adini doğri koyun

Kainat İbrahim epeyidur işsuz idi. Toplumsal üretime emeğiylan katilamayinca, bari uşak üreterek katilayim dedi ve bi uşak daha dünyaya geturdi. Kainat İbrahim’un bu 3. uşaği oldi. Bir anlamda het – trik yapti. Neysa, bu tutturdi, “Bu haftaki Tirabizonsipor – Fener maçinda Fener’e goli kim atarsa uşağa onun adini koyacım.” La etma İbrahim, ya maç sifir sifir berabere biterse, uşağa Sifir adini mi verecesın? Ya Fener kendi kalesine gol atarsa? Tirabizon’da bir tane Gustavo’nun dolaşmasi ne kadar sağlukli olur. Daha da kötusi, top hakeme çarpup Fener’un kalesine girersa kuçucuk uşağa Ali Palabuyuk mi diyeceksun? İnsan öz evladina buni yapar mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar