Anahtar Deliği - İstişarenin ürünü Maraş Caddesi! - 27.06.2022

Maraş Caddesi bir istişare ürünü olarak halkın hizmetine sunuldu.

Anahtar Deliği - İstişarenin ürünü Maraş Caddesi! - 27.06.2022

TARİH BUNUN HESABINI SORACAK!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise "Bu şehrin altyapıya uzun yıllardır ihtiyacı vardı ve bu giderildi. Maraş Caddesi yıllardır konuşuluyordu. Uzun Sokak geçmişte araç trafiğine kapatılmıştı. Güzel de olmuştu. Burası da güzel yapıldı. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Tabii ki çalışmak lazım, çalıştığın zaman da sonuçlarını alıyoruz. Nihayetinde bir tane Trabzon’umuz var, başka yok. Baktığınızda merkezde 3 caddemiz var. Uzun Sokak, Kunduracılar ve Maraş Caddesi. Buralara insanları çekebilmenin yolu olmalıydı ve o da buydu. Altyapıdan sonra bu şekilde düzenlenmesinin fevkalade olumlu olacağını düşünüyorum. Trabzon’umuza hayırlı olsun. Tabii ki Trabzon’da güzel çevre değişiklikleri, güzel değişiklikler var. Boztepe’nin altındaki şehrin kalbine hançer gibi saplanan viyadükler olmasa daha iyi olurdu. Tarih onları da bunları yapanları da yazacak. Trabzon’a yapılan güzel şeyleri alkışlıyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir halkız. Bizim genimizde bu var. Haksızlığa asla tahammülümüz yoktur ama en kötü 10 dakika herkes sabrettiği zaman bizim ne kadar iyi insan olduğumuzu herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

Aktürk'ün Haber61 Genel koordinatörü Atakan Kadıoğlu'na yaptığı özel açıklamanın videosunu buradan da sizinle paylaşalım.

İşte o açıklama:

BÜYÜKAYDIN’IN HAKLI SİTEMİ!

Önceki dönem Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Yılmaz Büyükaydın haklı sitemde bulundu. Duruşu, bilgisi, tecrübesi ve temsiliyeti ile iyi bir idareci olan Yılmaz Büyükaydın, yakın çevresine Trabzonspor Divan ve Yönetim Kurulu’nun TFF Genel Kurulu sürecinde yaptığı açıklamalarla kendisini incittiğini söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nda çalıştığı dönemde, bütün kulüplere karşı adaletli bir yaklaşım sergilediğini dile getiren Büyükaydın, Trabzonspor konusunda da aynı hassasiyet içinde oldum. Trabzonspor Divan ve Yönetim Kurulu beni yok sayarcasına sadece bir aday üzerinde diretmesi hiç de şık olmadı. Bana göre yapılması gereken, ismini açıklamadan bizim bir adayımız var. Bu konuda tavsiyemizi TFF Başkan adayına ilettik denilmesi gerekirdi” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Büyükaydın bu konuda çok haklı. Neticede kendisi TFF’de ömür boyu yöneticilik yapacak değil. Belki bu dönemde kendisi isteğiyle yönetimde yer almayacağını açıklayacaktı. Ama insanda vefa olmalı. En azından bir teşekkürü bile kendisine çok görmek, Büyükaydın’a yapılabilecek en büyük saygısızlık olur!

TFF eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu yarın basının karşısına geçiyor. Hacıkerimoğlu’nun, TFF genel kurul sürecinde kamuoyu ve basından gelen müthiş ilgi ve alakaya teşekkür etmek maksadıyla, bu toplantıyı gerçekleştireceği öğrenildi.

İSMAİL İNAN YENİ GÖREVE ATANDI!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ’de Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi Müdürlüğü’ne, İsmail İnan’ı getirdi. Geçtiğimiz dönem, Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği yapan İnan, aynı zamanda Trabzonspor Divan Kurulu Genel Sekreteri ve Trabzon ASKF Başkan Yardımcısı görevlerini yürütüyor. İnan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KÜÇÜKALİ’NİN FARKLI BİR TARZI VAR!

Trabzon AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ile Maraş Caddesi’nin açılışında karşılaştık. Kendisine bu kadar aktif ve sahada olmana rağmen sosyal medyanı neden aktif olarak kullanmıyorsun diye sordum? Kendisi de, “Ben siyaseti halk için yapıyorum. Önemli olan sosyal medya yoluyla değil, bire bir vatandaşa ulaşabilmek. Görev sürem boyunca da kendime bunu şiar edindim. Bu konuda bana da gelen talepler var. Bundan sonra bu yöntemi de harekete geçirebilirim. Ama halktan kopuk siyaset benim tarzım değil. Daha çok hemşehrilerimle birlikte olup, onların sorunlarına çözüm arayacağım. Partimizi zirvede tutabilmek için elimden geleni yapacağım” dedi. Sefa Küçükali, genç ve dinamik bir siyasetçi. Ağırbaşlı ve reklamı hiç sevmiyor. İnandığı doğruların peşinde gidiyor. Belli bir duruşu var. Günümüz siyasetçi çizgisinden uzak, mantık ve bilime inanıyor. Yalanla, yalakalıkla ve kandırma ile siyaset döneminin bittiği görüşünde. Özeleştiri yapabiliyor. Bu yönüyle Sefa Başkan seviliyor ve takdir ediliyor.

İstişarenin ürünü Maraş Caddesi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayalaştırılan ve restore edilen Maraş Caddesi'nin açılışına gittik. Haber 61 TV’den organizasyonu canlı yayınladık. Halkın nabzını tuttuk. İnsanları memnun ve mutlu olduklarını gördük. Yabancı turistlerin de yüzlerinin güldüğünü fark ettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in samimi ve içten konuşmalarını dinledik. Onlar da heyecanlarını ve bir işi mutlu sonla tamamlamış olmanın verdiği gururu bizlere hissettirdiler. Muhalif siyasilerle de röportajlar yaptık. Onlar da proje yapılmadan önce görüşleri sorulduğu için Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler. Yani Maraş Caddesi bir istişare ürünü olarak halkın hizmetine sunuldu. Ülke siyasetinde de bu istişarenin yaşanması halkımızın en büyük arzusu.

DİVAN BOYKOT MU EDİLDİ?

Trabzonspor Divan Genel Kurulu yapıldı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya ilginin azlığı dikkat çekti. Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman ve kızı Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez toplantıya katılanlar arasındaydı. İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Fikret Çiçek göze çarpan isimler oldu. AK Parti’de toplantı öncesi gelen bir isim, İl Başkanının nerede oturacağını güvenlik görevlisine sordu. Gidiş o gidiş. Sonra da gelen olmadı. Trabzon’dan hiçbir belediye başkanının katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Genel Kurul kulislerinde toplantı boykot mu edildi yorumları yapıldı.

AYVAZOĞLU NEYİN SÖZÜNÜ VERDİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Akkan ve Öğretmenevi Müdürü Mehmet İsmail Topal ile Çarşıbaşı Öğretmenevi’nde bir araya geldi. İlçede Milli Eğitim alanında ihtiyaç duyulan talepler ve Çarşıbaşı Öğretmenevi’nin ihtiyaçları, tadilat ve bakım onarım için gereken ödenek ile ilave ödenekle ilgili istişarelerde bulunuldu. Ayvazoğlu, “Çarşıbaşı Öğretmenevi’ni ilçemize yakışır şekilde modernize edeceğiz” diye söz verdi.

ZORLU, SALİH CORA’YA NE SORDU?

Trabzon CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon Şehir Hastanesi’nin ihalesinin iptal edilmesiyle alakalı olarak, Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya yüklendi. Zorlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; “Sayın Salih Cora’ya söyleyelim; devlet ihalelerinde anlaşma olmaz. Süresinde bitmiyorsa teminat yakılır ve ihalelerden belirli süre ile men cezası verilir. Tekrar aynı firmaya da verilmez. Ne konuda anlaşamadınız? Bütün aynı durumdaki müteahhitlerle anlaşmaya çalışıyor musunuz? Yoksa koruma altında mı bu firma? Bana tavsiye kararnamesi falan demeyin! Bekliyoruz yeni ihaleyi. Devletimizi ne kadar zarara uğratacaksınız göreceğiz.”

GÜNEŞ’İN DURUMU NE OLACAK?

Bahattin Güneş, 2.Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor geçtiğimiz sezonun devre arasında 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Sezon bittiğinde Afyonspor yönetimi Güneş ile devam etmeme kararı aldı. Fakat, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Güneş’in gelecek sezon ile ilgili olarak alacağını talep etmesi olayı çıkmaza soktu. Güneş’in Afyonspor yönetimine, “sözleşmeden doğan maddi yükümlülüklerinizi yerine getirin sözleşmemsi fesih edeyim” dediği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon devre arasında 1461 Trabzon’dan ayrılan Bahattin Güneş, birçok kulüpten teklif almış, Afjet Afyonspor’u tercih etmişti.

TRABZONLULAR YİNE COŞTU!

Gebze’de bulunan Beşköy Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Trabzonluları piknikte buluşturdu. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan Beşköylüler, Gebze Pelitli köyü Mesire alanında yapılan piknikte, birbiriyle hasret giderdiler. Birçok Karadenizli sanatçının sahne aldığı organizasyonda kemençe eşliğinde oynanan horonlar ile hemşerilerimiz, bol bol stres attılar!

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar