Anahtar Deliği 26.12.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 26.12.2019

AK PARTİ’DEN GELECEK PARTİSİ’NE ‘YAPRAK OLDUNUZ’

AK Parti teşkilatları, Gelecek Partisi’nden ‘ağacından kopup yaprak olanlar’ diye bahsediyorlar.

Bunu en son AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş yaptı.

AK Parti’den Gelecek Partisi’ne geçen Yeşim Karabağ’ı hedef aldı.

Demirtaş, “

“AK Parti Çanakkale eski İl Başkanı Yeşim Karabağ, Milletvekili adayı gösterilmeyince ağacından kopup savrulan yaprak oldu. İçimizde senin gibi yaprak olup rüzgarda savrulacak olan insanlardan temizlenmek ümidiyle..” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun partisi Gelecek de Trabzon’dan kimler var? Halan gizli..

Halen netleşmedi..

Halen kapalı kapılar ardındalar!

Yakında çıkarlar..

ÖZGÜR ÖZEL’İN KATILACAĞI KONGREDE SON GELİŞME

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Akçaabat CHP İlçe Örgütünün 37. Olağan kongresine katılmak için Trabzon’a gelecek. İlçe kongresi cumartesi günü saat 10’da Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezi Kültürpark’ta gerçekleşecek.

İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu’nun aday olmayacak.

Düne kadar 5 aday vardı.

Musa Hacıoğlu’nun destekleyeceği Mustafa Bak favori adaydı.

Diğerleri Akif Yılmaz, Ömer Uzun, Bayram Turhan, Cengiz Bölükbaşı idi.

Bayram Turhan aynı zamanda il başkan yardımcısıydı.

İl Başkanı Güzide Uzun Turhan’ı destekliyordu.

Dün akşam üzerine doğru aldığımız duyumlara göre Mustafa Bak başkanlığında tek listeyle seçime girme kararı alındı.

Şu anlık böyle kongreye saatler kala ne değişir bilemiyoruz.

Mustafa Bak aynı zamanda CHP’nin Akçaabat Belediye Başkan adayı idi.

Yalnız son yerel seçimlerde ittifaktan İYİ Parti’ye verilmişti.

Akçaabat’ta Ali Türen Öztürk’ün ağırlığı vardır. O kongreye çok müdahil olmayacak gibi duruyor.

Bu yıl başı Trabzon’da her mekan dolacak. Her restoran, eğlence merkezi, kendisine göre programlarını yaptılar. Ünlü sanatçılar Kıbrıs’ı tercih ettiler. Trabzon’un bazı ünlüleri de Kıbrıs’a bu nedenle gidecekler.

İTTİFAKTA SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

MHP’nin kurulduğu günden beri milli duruşundan sapmadığını ifade eden MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti ve MHP ittifakını değerlendirdi.

İl Başkanı Tarım şunları dedi;

“MHP ve AK Parti dayanışması bu gün çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde çözüm bekleyen sorunların halledilmesi ancak bu ittifakın güçlü kalabilmesiyle mümkündür. MHP kurulduğu günden beri milli çizgiden 1 santim ayrılmamıştır. Bugün AK Parti’nin de aynı misyonu yakalayıp aynı minvalde siyaset üretmesinin kimleri rahatsız ettiği ortadadır. Bu eksenden sapılmadığı müddetçe halledilemeyecek sorun yoktur. Bu meseleler bizim ülke olarak uzun yıllardır irade koyamadığımız mevzulardır. Arzu ve isteklerimiz çok iyi anlaşılmıştır ki, Türkiye’de iktidar olmak düşüncesinden ziyade mevcudu düşürmek ve Türkiye’yi yönetilemez hale getirmek amacıyla 4 bilinmeyenli denklem kurulmuş, hiç benzemezler bir araya getirilmiştir. Buna iki yeni parti daha eklenmiş, kirli ilişkileri alenen ortaya dökülmeye başlanmıştır. Ne korkumuz ne de kuşkumuz vardır. Çünkü biz vatan kitabını en son sayfasına kadar okuduk. Yol diye Cumhuriyeti, onur diye bağımsızlığı seçtik. Başkaları gibi hainlik ve fitne fesat profesörlüğü kitabını okumadık, yanından da hiç geçmedik. Suriye’de yapılanlar, Akdeniz’deki uygulamalar, S400 alımları, yerli silahımızla savaşabilmeyi yakalamamız, üretilen deniz altıları, Meclis’te koruduğunuz teröristlerin içine düştüğü durumlara şaşı bakanlar MHP’yi anlayamazlar. Bu günkü iş birlikçilerin hepsi tanıdıktır. Türk’e giydirmek istedikleri kefeni kendilerine giydirmek Ülkücü hareketin boynunun borcudur. Bağımsız son Türk devletini korumanın başka da yolu yoktur.”

Şimdi Cumhur ittifakının son durumunu AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’den bekliyoruz.

Bir basın açıklaması yapar ve kongre sürecini de değerlendirir diye umuyoruz.

TRABZON’DAN KISA KISA

* Söğütlü ve Yıldızlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesinden Kaşüstü Numune Hastanesine kadar giden otobüs istediler.

* CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Uzungöl’deki yıkımlarla ilgili dün bir basın açıklaması yaptı. Uzungöl Platformu, açıklamanın ardından Milletvekili Kaya’yı Uzungöl’e davet etti. Ankara’da olduğunu belirten Milletvekili Kaya, “Sizlere karşı yapılan ve zulme dönüşen yıkımlarla ilgili basın açıklaması yaptım. Konuyu takip ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabi Varlıklar Genel Müdürü ve daire başkanı ile görüşme talebinde bulundum. Cevap bekliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler