Anahtar Deliği 25.12.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 25.12.2019

SALİH CORA VE LEVENT USTABAŞI ARASINDA AK PART İL KONGRESİYLE İLGİLİ İLGİNÇ DİYALOG 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dün Haber61 TV’de yayınlanan gündem programına katıldı. Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtlayan Sahih Cora, AK Parti Trabzon İl Kongresi ile alakalı soruyu da yanıtladı. 
Salih Cora, kongrenin seçimle yapılmasından yana olduğunu belirtti. Ama sonrasında ise bazen seçimli kongreler küskünleri çoğaltır diyerek yine kafaları karıştırdı! Ne demek istedi?

KONGREYE MÜDAHALE ETMEM

Ustabaşı ile Cora arasındaki kongre diyaloğu şöyle gelişti; Anahtar Deliği 25.12.2019

“İl Başkan adayınız var mı?” sorusuna Cora, “Bu manada müdahalemiz söz konusu olamaz” dedi. 
Ustabaşı, “peki kafanızda bir il başkan adayı ismi var mı?” diyerek yeniden soruyu yeniledi. Cora ise tekrar, “Kesinlikle böyle bir yaklaşımımız söz konusu olmaz” şeklinde cevap verdi. 

5 YILDIR VEKİLİM SORUN YAŞAMADIM 

Ustabaşı yine soruyu yenilemesi üzerine şu cevabı verdi;
“Ben şahsım adına bir milletvekili olarak, karışmamayı, müdahale etmemeyi, ısrarcı bu konuda olmamayı düşünüyorum. Ben kendi görüş ve düşüncelerimi ilgili yetkili yerlere, bana sorulursa söylerim. Onun dışında hiçbir şeye karışmam.
Kim il başkanı olarak ön görülüyorsa biz onunla çalışmaya devam ederiz. Hiçbir problem yoktur. Bizim bu konularda sadece il değil ilçelerdeki duruşumuzda budur. Her bir AK Parti’nin ilçe başkanlığını yapmaya namzet bir kardeşimiz bizim için değerlidir. Sahada hiçbir ilçe başkanımla problem yaşamadım. 5 yıldır milletvekiliyim. Hiçbir il başkanımla problem yaşamız bir kardeşiniz değilim. Dolayısıyla bunların hepsinin gereksiz siyasi mücadele alanları olduğunu düşünüyorum. ‘O il başkanı bana yakın olsun!’ ‘O ilçe başkanı bana uzaktır yakındır!’ yaklaşımlarıyla siyaset yapmam. Siyaseti milletimiz için yaparım. Şehrime yatırım kazandırmak için yaparım. Her bir vatandaşımızın sorunun çözülmesi için yaparım. Buna ayak uyduran il başkanımla daha çok verim alırız, ayak uydurmayanlarda da daha çok çalışma sorumluluğu hissederim. Yaklaşım tarzım budur. “

SEÇİMLİ KONGRE İSTERİM AMA KÜSKÜN İSTEMEM

Bu cevaplar üstüne yine tatmin olmayan tecrübeli sunucu bu sefer, “AK Parti’nin il kongresi seçimli mi olmalı?” diye sordu.
Şunları söyledi; 
Ben genel olarak kongrelerde çok adaylı yarışların yapılması taraftarı olan birisiyim. Bu partimize dinamizm katar. Güç katar renk, katar ahenk katar. Demokratik kültürün olgunlaşmasına katkı sağlar. Parti olarak partimizin içerisinde başka partilerin doğduğu veya oluştuğu veya ayrık otların oluştuğu bir dönemde, kongrelerde yarışların aynı zamanda küskünlüklere neden olabileceği gözönünden bulundurmalıyız. 
Bu konuda dikkatli olmalıyız. 
Kucaklayışı yaklaşımı esas almalıyız. Hiçbir teşkilat mensubumuzun kırılmasına izin vermemeliyiz. Bu manada kongre öncesinde istişarelerle birlik ve beraberlikle süreci yönetmemiz gerektiğinin taraftarı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. 
Bizim delege modelinde de bunu esas aldık. Bizim geçmişten bugüne kadar kim varsa onların delege olmasında öncü davrandık. Sen delege ol dedik. Ben kongreyi kazanayım diye belli mahallelerin, belli bir grupların, delege yapılacağı bir, yaklaşım ortaya koyan ilçelere müdahale edildi. 
Daha kucaklayıcı bir yaklaşım ortaya konuldu. 
Trabzon’da biz Haydar Revi başkanımızla güzel çalışmalar yaptık. 5 yıldır il başkanlığımızı yapıyor. Birçok seçime girdik. Hakkında hiçbir şaibesi olmayan il başkanımızdır.  Dürüst beyefendi bir kişidir. 5 yılın sonucunda kendisi karar verecek. 
Zaten çalışmaya karar verdiği zaman, yeniden il başkanlığını düşündüğü zaman çok fazla bir sorun çıkacağı kanaatinde değilim.
Ama eğer derse ki biz 5 yıl il başkanlığı yaptık, bundan sonra bir 3 yıl daha bizim için yorucu olur, o zaman yine kendisiyle ve milletvekilleriyle istişare ederek karar verilir.
Ben bir isim de söylemem onu söyleyeyim. Sahadan hangi isimler çıkmışsa ben kanaatlerimi, onlarla ilgili görüşlerimi bildiririm. Siz ne çalışma yaptınız, bana söyler misiniz? derim. Diyecek ki şu ismi bu ismi duyduk. 4-5 isim teşkilatlarda öne çıkıyor diyecekler bende görüşümü söyleyeceğim. Bu tip kavgaların geçmişte, farklı siyasi parti dönemlerinde çok ciddi zararlar vermiştir, yaralar verdiğini düşünen birisiyim. İl yöneticiliği, SKM başkanlığı yaptım, uzun yıllar teşkilatlarda çalıştım şunu gördüm; Milletvekilleri olarak bu işlere ne kadar çok müdahil olunursa o kadar çok milletvekili zarar görür. Kanaatini söylesin kim takdir ediliyorsa onunla çalışılsın.
Haydar Revi il başkan adayı olacağı zaman bende il başkan adayı olarak Ankara’ya gitmiştim. Bana sorulduğunda “sen il başkan adayı olmak istiyor musun?” sorulduğunda, “Evet il başkan adayı olmak için geldim” demiştim. Ama vekillik nasip oldu bize. Dolayısıyla her şey nasiptir. 
Bu uzun cevabın ardından Ustabaşı,” Yani müdahale etmeyeceğim, delegeleri telefonla aramalar falan yapılmasın öyle mi?” sorusuna Cora (gülerek), “Eski dönemdeki siyasi hamleler böyle olmamalı, hiçbir vekil arkadaşımızın da buna tenezzül edeceğini düşünmüyorum.” diyerek karşılık verdi. 

BU MUTLULUĞUNU BİZDE PAYLAŞALIM İSTEDİK

Opr. Dr. Yusuf Ziya Yamak, 1992 yılından bugüne Trabzon’a görev yapıyor. 
Trabzon Numune Hastanesi’nin genel cerrahi uzmanı, Ordu’dan Trabzon’a geldi.Anahtar Deliği 25.12.2019
Trabzon’da her yerde adı vardır.
Kentin sevilen hatırı sayılır doktorlarındandır.
Defalarca siyasete girmesi noktasında teklifler alsa da uzak durmayı tercih etti.
Geçenlerde personeli kendisine sürpriz yaptı.
Bir mum bir de pastayla..
Evet hocamızın doğum günüydü.
Bu jesti ve mutluluğu sosyal medyada paylaştı. 
Yaşını sorduk ama söylemedi.
Bizce 30 larında hala..
Dinamikliği, sempatikliği, babacanlığı ile….
İyi ki var…
İyi ki doğdun doktor…

ORMAN YANGINLARININ NEDENLERİ VE KATIR TEPSİN HEPİNİZİ!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde örtü yangınları çıktı.
Bu yangınlar havaların sıcak seyretmesi ile çıktı.
Çoğu böyle..
Nem oranı yüzde 11lere kadar geriledi.
Toprak kurudu. 
Diğer taraftan Vatandaş sıcak lodos rüzgarlarını görünce, rüzgardan faydalanıp otunu, dikenini yakmak istedi.
E bu alevler büyüdü büyüdü yangına dönüştü.
Konuyla alakalı Sürmene ve Arsin’de 2 kişi gözaltına alındı, ifadelerini verdiler. Sonra serbest bırakıldılar. Biri bahçemi temizlerken sigara yaktım, sonra sündürmeden atınca yandı dedi.
Diğeri de aynı şekilde otumu yakacaktım dedi. 
Ayrıca çoğu şikayetleri elektrik direklerinin bahçelerden, ağaçların içinden geçtiğini, bu nedenle çıkan kıvılcımların kuruyan havayla aleve dönüştüğü yönünde aldık.

Anahtar Deliği 25.12.2019
Öte yandan dün Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu aradık.
Yangınları bize bu şekilde özetledi.
PKK’nın ateşin çocukları adlı kolunun olduğunu, kundaklama yaptıklarını duyurdular..
Sosyal medya hesaplarından…
Bu konuda ne diyorsunuz diye sorduk..
Vali bey de öyle bir şeyin olmadığını söyledi. 
Hatta dediki, “Jandarma Genel Komutanımızda bizimle, zaten örgütün bitme noktasına geldiğini bu nedenle de propaganda aracı kullanmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara alet olmayın.”
Üstüne "Bölücü terör örgütünce bu tür üstlenmelerin propaganda amaçlı yapıldığı bilinmektedir." diyerek İçişleri Bakanlığı uyardı.
Orman Genel Müdürü de aynı şekilde kundaklama olamaz dedi.
KTÜ’den 2 Profesör de.
Buna rağmen birileri ‘PKK kundaklama yaptı’ ‘Katarlılar için yaktılar Karadeniz’ ‘Katarlı Araplar satın alacak yanan yerleri’ diye söylentiler yayanlar var!
Allah sizi bildiği gibi yapsın!
Katır tepsin hepinizi!

DAHA ÇOK BÜYÜMEK İÇİN ULAŞMANIZ GEREKEN NOTU BIRAKTIK

Bölgenin nabzını tutan Haber61, yeni yıla yine birinci sırada giriyor.
Haber61 TV ekranları…
Haber manşetleri…
Güncel haber programları…
Maç öncesi ve sonrasındaki çekimleri…Anahtar Deliği 25.12.2019
Özel röportajları…
Haber61 TV’nin sosyal medya ve tv kanalları…
2 milyon ara yüzü geçen sayfa tıkları…
15 kişilik renkli haber mutfağı…
30’dan fazla yazar ve yorumcu kadrosuyla…
2020 yılına muhteşem bir giriş yapacak.
Bu arada bölgenin tanıtımı, markaların oluşması, bölgeden yükselen değerlerin dünyaya açılması ve daha fazla kitlelere ulaşması noktasında…
Reklam, tanıtım, PR çalışmaları, profesyonel ekiple binlerce kişiye ulaşımı sağlayan kampanyalara başladı. 
Bu kapsamda Haber61’de markasını, ismini, firmasının adını, firmasının kampanyasını görmek isteyenler, adresimiz, “Gülbaharhatun mahallesi Yavuzselim Bulvarı Irmak Apt. No:142/A Ortahisar/Trabzon info@haber61.net “
Buradan bize ulaşmanın yanı sıra
 05324567141 WhatsApp numarası üzerinde her türlü ulaşım ve bilgiyi tecrübeli sosyal medya uzmanlarımız ve medya danışmanlarımızdan alabilirsiniz…
Haber61’le daha çok büyüyün...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler