Anahtar Deliği - Başkan Genç koltuğu Kanca’ya bıraktı! - 25.08.2022

Kabaktepe Trabzon’a geliyor! İyi Parti’de çetin kansız sesleri, Tonya festivalle coşacak! Trabzonspor’un sahası 8 aydır bekletiliyor! KTÜ’de yaşanan son gelişmeler!

Anahtar Deliği - Başkan Genç koltuğu Kanca’ya bıraktı! - 25.08.2022

KABAKTEPE TRABZON’A GELİYOR!


AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bir dizi ziyarette bulunmak üzere 10 Eylül’de Trabzon’a gelecek. İstanbul’da şubeleri bulunan Trabzon derneklerinin Trabzon’daki temsilcileriyle bir araya gelecek olan İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’na da katılacak. Kabaktepe’nin birkaç gün Trabzon’da kalacağı öğrenildi.

İYİ PARTİ’DE ÇETİN KANSIZ SESLERİ


İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı için eski Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız’ın ismi kulislerde konuşulmaya başlandı. Trabzon Milletvekilliği için aday olmayı düşünen mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin Akşener’in “Milletvekili adayı olacak il başkanları, erkenden görevi bıraksın” talimatına uyarak görevi bırakacağı dile getiriliyor. Bu noktada Trabzonspor eski yöneticilerinden, aynı zamanda bir önceki dönem Trabzon Eczacılar Odası Başkanlığı yapan Eczacı Çetin Kansız’ın adı Trabzon İl Başkanlığı için kulislerde konuşuluyor.

BAŞKAN GENÇ KOLTUĞU KANCA’YA BIRAKTI!


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehir dışındaki işleri dolayısıyla izne ayrıldı. Başkan Genç, izne ayrılmasının ardından koltuğunu Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Kanca’ya bıraktı. Ahmet Metin Genç’in pazartesi günü görevine döneceği öğrenildi.

TONYA FESTİVALLE COŞACAK!


Tonya 19. Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali, 27-28 Ağustos tarihinde Tonya merkezde gerçekleşecek. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, "Tonya tereyağı, bölgedeki en önemli geçim kaynağımızdır. Yayladaki hayvanlarımız yaz aylarında otlaklarda binbir farklı çiçekten oluşan otları yiyor. Besiciler tarafından bu otlar kurutularak kışın da ineklere veriliyor. Böylelikle aynı çayırlarla beslenen hayvanların sütünden yapılan tereyağları hiçbir zaman lezzetini kaybetmiyor. Bu yüzden Türkiye’nin en lezzetli tereyağı Tonya’da yapılıyor” dedi.
Birçok yöresel sanatçının sahne alacağı etkinliklerde, Neşat Aydın ve Zeynep Başkan gibi ülkemizin tanınmış yorumcuları da birbirinden güzel eserlerini seslendirecekler.

TRABZONSPOR’UN SAHASI 8 AYDIR BEKLETİLİYOR!


Trabzonspor Kadir Özcan Tesisleri’nin önünde bulunan sentetik çim sahanın altından geçen TİSKİ isale boru hattı kaynak yerinden patlamıştı. Olaya müdahale eden TİSKİ sahayı onarmış ve gitmişti. Trabzonspor, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden sahanın yapılmasını talep etmiş, Başkan Zorluoğlu kaynak bulunması durumunda sahanın yaptırılacağını söylemişti. Spor Toto ile bu konuda görüşmeler gerçekleştiren Murat Zorluoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan gelecek cevabı bekliyor.

Trabzonspor’un özellikle minik takım futbolcularının antrenman sahası olarak kullandığı alanın ne zaman yapılıp yapılmayacağı ise merak konu. Sahanın onarımının yaklaşık olarak 3 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

KTÜ'DE YAŞANAN SON GELİŞMELER!


Geçtiğimiz aylarda Karadeniz Teknik Üniversitesinin YÖK'ten akreditasyon aldığı haberlerini duymuştuk. Üniversitenin web sitesinde hala daha haberi duruyor. Ayrıca 2022 yılında araştırma üniversitesi seçildiklerinin haberi de duruyor. Peki bu apoletlerin anlamı neydi? Akademik personele ve ögrencilere şu ana kadar yararı ne oldu diye bir soralım dedik. Tabii ki bu gelişmeler KTÜ adına olumlu. Ancak aldığımız cevaplarda mutsuz personelin olduğunu da söyleyelim. Akademik personelin içerisinde üst kadro almak için zamanı dolmuş, sınavlarını vermiş pek çok hocanın kadro beklediği konuşuluyor. Oysa KTÜ araştırma üniversitesi olduğunda kadro sorunu yaşanmayacağı belirtilmişti. Bu durum kadro bekleyen personeli umutlandırmıştı. Özlük hakkı gelen hocaları bekletmek iç huzuru da olumsuz etkiler. Bu durumun, göreve gelmeden önce en çok eleştiren kişilerden birinin rektör olduğu dönemde yaşanması sendikal eleştirileri de beraberinde getiriyor. İdari personelde de benzer sorunlar kulağımıza geldi. Atamaların bir mantığa büründürülmesi beklentisi var. Bir üniversitenin hocaları ve çalışanları küçük bir azınlık dışında mutlu degilse, bu durum ögrencilere de olumsuz yansıyacaktır. Trabzon Üniversitesinde ise kadrolarda nicelik olarak bir sorun olmadığı ifade edildi. Tabi Rektör Hamdullah Çuvalcı hocanın işi kolay degil. Çok büyük bir yapı ve yönetilmesi kolay değil. Ancak üniversiteye talip olan, gereğini yapabilmeli. Kampüste hala daha İbrahim Özen dönemi icraatlarından övgü ile bahsediliyorsa daha sonra görev yapanlar şapkayı önüne koyup biraz düşünmeli. Son olarak KTÜ yönetimine bir öneri; İbrahim Özen hocanın bilgi birikiminden faydalanmakta yarar var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler