Anahtar Deliği 24.12.2015

TRABZON’A DEV HASTANE Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Cuma günü Trabzon’a gelecek, başta Vali Abdil Celil Öz olmak üzere sağlık teşkilatı bürokratlarıyla bir araya gelerek kurulacak şehir hastanesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirecek. Ş

Anahtar Deliği 24.12.2015

TRABZON’A DEV HASTANE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Cuma günü Trabzon’a gelecek, başta Vali Abdil Celil Öz olmak üzere sağlık teşkilatı bürokratlarıyla bir araya gelerek kurulacak şehir hastanesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirecek.

Şehir hastanesinin Trabzon’a kurulması kesinleşti, Akyazı dolgu alanına yapılacak, projesi hazırlık safhasında.

600 yataklı olarak projelendirilmesine rağmen inşaat bu projeye göre değil, 1000 veya bin 200 yatak kapasitesine göre başlayacak.

Bu konuda Bakan Soylu’ya gerekli bilgi verildi.

Soylu’da şehir hastanesinin bin yatak kapasitesi ve üzerinde yapılması için ilgili bakanı ve başbakanı bilgilendirdi, onayı da aldı.

 

“SOYLU VE EKİBİ!” 2. SAYFADA

SOYLU VE EKİBİ!

Ak Parti Trabzon milletvekilleri kendi aralarında bir karar alarak dönüşümlü olarak Trabzon il teşkilatında nöbet tutup, vatandaşla birebir görüşme kararı aldı.

Önce bayan Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu nöbet tuttu ardından da uygulamanın mahsurları ortaya çıktı denilerek uygulamadan şimdilik vazgeçildi.

Bu ne biçim proje, neden hızlı başladı, neden erkenden hız kesti, kamuoyu da bu konuda merak ediyor.

Bakan Süleyman Soylu’nun önderliğinde AK Parti Trabzon milletvekilleri Ankara’da ağırlığını koydu, ekip anlayışında çalışma grubu oluşturuldu.

Ekibin sekreterliğini Milletvekili Salih Cora yürütüyor.

Tayin, terfi işleri, belediyelerin talepleri, yatırım projeleri dahil tüm talepler il teşkilatından veya başka kanaldan Salih Cora’da toplanacak, Cora’da ekibi bilgilendirecek, nihai karar verilecek ve ilgili birime Bakan Soylu tarafından iletilecek, dolayısıyla, Trabzon adına golü Soylu atmış olacak.

Böylece geçmişte yaşanan Bakan belediye başkanı sürtüşmeleri, il teşkilatıyla milletvekillerinin ters düşmesi, vekillerin kişisel olarak bakanlardan talepte bulunması, iş takibi gibi meseleler tek elden ve nihai olarak Bakan Soylu’nun son noktayı koymasıyla bitecek.

Anlayış güzel ama bu hiyerarşi dışında kalan AK Partililer bu yapıya ne kadar tahammül eder veya sadık kalır, bunu zaman gösterecek.

 

“AMANSIZ YARIŞA İKİ GÜN VAR” 3. SAYFADA

AMANSIZ YARIŞA İKİ GÜN VAR

CHP Trabzon il kongresine iki gün kaldı.

Dolayısıyla seçilmiş ilk bayan CHP Trabzon il başkanının seçilmesine ramak kaldı denebilir.

Güzide Uzun seçilmesi halinde seçimle gelmiş ilk il başkanı olarak CHP’nin tarihine geçmiş olacak.

Beş adayın yarışa girdiği il seçiminde yarış Güzide Uzun ile Turgay Güngör arasında geçmesi bekleniyor, parti kulislerinden yansıyan tahminler bu şekilde ve Güngör’ün daha şanslı olduğu konuşuluyor.

Güzide hanım da iddialı olduğunu her vesile ifade ediyor.

Güngör’ü, milletvekili adayları Ahmet Kaya ile Ali Türen Öztürk destekliyor,

Güzide hanım da bu isimlerden yana dertli.

 Bilindiği gibi Ahmet Kaya Ortahisar, Ali Türen Öztürk ise Akçaabat ilçe örgütünün sözcüsü, iki ilçe örgütü il kongresinde birlik yaptığı söyleniyor bu doğru Uzun ile Güngör’ün yarışı kıran kırana geçer.

 

“BİTİRİM İKİLİ” 4. SAYFADA

BİTİRİM İKİLİ

Bakan Süleyman Soylu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç arasında çok sıkı bağ oluştu.

Bu oluşumun mazisi de fazla derin değil.

1 Kasım seçim dönemi öncesi, Süleyman Soylu milletvekili olarak Trabzon seçiminin öncülüğünü yapıyordu, Başkan Genç’le sıkı diyalog kurdu ve tercihinde hiç yanılmadığını gördü.

Seçimin ardından Soylu’nun bakan yapılması için Başkan Genç bayağı kulis attı, girişimlerde bulundu.

Soylu’da bakan olduktan sonra Genç’le diyalogunu daha sıkı hale getirdi, bir dediğini iki etmiyor, bu ikili Trabzon’la ilgili gelişmeleri sürekli kritik yaparak adım atıp karar almaya başladılar.

 

“MHP SORUNUNU MAHKEME ÇÖZER!” 5. SAYFADA

MHP SORUNUNU MAHKEME ÇÖZER!

MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın, 1 Kasım genel seçiminde sandıkta kaldı, milletvekili seçilemedi.

Aydın’ın milletvekili seçilememesinin sebebi Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran seçiminden sonra uyguladığı politika oldu.

7 Haziran seçiminde 80 milletvekili kazanan MHP’nin milletvekili sayısı 1 Kasım seçimi sonunda 39’a düşerek Bahçeli’nin büyük kaybına yol açtı.

1 Kasım seçiminden sonra kurultayı topla çağrısı yapanlar arasında Koray Aydın’da var, Aydın üçüncü kez genel başkan adayı.

Ancak tek başına Bahçeli’yi devirecek güçte görünmüyor.

Diğer genel başkan adayları Meral Akşener ile Sinan Oğan’ın desteğini alması veya muhalefet üç adaydan birinde birleşmesi gerekecek ama MHP’de tüm yollar parti MKYK’sının olağanüstü kurultay kararı almasına bağlı.

Muhalefet ne kadar imza toplarsa toplasın Bahçeli’nin muhalefetin imzasına ve çağrısına uyarak MKYK’da tüzük değişikliği kararı almaya yanaşmayacağı muhakkak.

Mahkemeye giderse ne olur bilinmez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler