Anahtar Deliği 24.10.2016

Anahtar Deliği 24.10.2016

Anahtar Deliği 24.10.2016
BAŞKANDAN YÖNETİME ‘SUSUN’ TALİMATI

Galatasaray derbisi Trabzonspor yönetimini adeta yeniden diriltti. Başkan Muharrem Usta yönetimiyle görüştü. Derbi sonrası oluşan ahengi kimseye bozmaya kalkmasın dedi. Hatta taraftarlarla asla polemiğe girilmemesi, medya üzerinden savaş açılmaması, muhaliflerin eleştirilerine cevap verilmemesi konusunda ciddi uyarılarda bulunduğunu öğrendik. 
Başkan Aralık ayını hesap ederek hareket ediyor diyebiliriz buna. Başkan uzun süredir bunu yapmalıydı. Doğrusu buydu. Helal Başkan..

3 YILI DOLAN İLÇE BAŞKANLARI NE YAPACAK? 

AK Parti’de kongre ateşi yandı. Delege seçimleri ve ardından ilçe kongreleri başlayacak. Şimdiden kulisler hareketlendi. Son aylarda öne çıkan siyasetçiler Hasan Dilekoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Uğur Aydın oluyor. Her an teşkilatlarda revizyon olabilir. Güçlü isimler konuşuluyor. Ayrıca ilçe başkanlıklarında 3 yılı dolduran ilçeler var. Bu ilçeler Sürmene, Tonya, Dernekpazarı, Çarşıbaşı, Çaykara.. Bu ilçe başkanları tekrar aday olamayacak. Bu ilçelerin ilçe başkanları belediye başkan aday adayı olacaklar. Yani tam kesin değil ama büyük bir ihtimalle. Bazı ilçelerde belediye başkanları yine AK Partili. Yani AK Parti bazı ilçelerde kendiyle yarışır duruma düşebilir. 
Ayrıca bir nokta daha var. Devam edecek il başkanları ilçe kongreleri başlamadan belirlenecek, devam etmeyecekler Aralık’ta belirlenip yeni il başkanları ile ilçe kongrelerine gidilecek. İl başkanlığı konusunda Trabzon atanacak iller arasında yer alabilir. Alamayabilir de.. Son alınan oy oranından dolayı.. Artıları ve eksileri değerlendirilecek. Ocak, Şubat aylarında ilçe kongrelerini yapılacak. 

SÜRMENELİ OYUNCU EN İYİ KADIN ÖDÜLÜ ALDI

Ecem Uzun’u tanırsınız. Ekranların vazgeçilmez oyuncularından.
Sırasıyla Aliye, Geniş Zamanlar, Pulsar, Gönül Salıncağı ve Ah Kalbim gibi dizilerde önemli roller aldı. Star TV’de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde rol aldı. 
Altın Portakal’da da oynadığı Tereddüt filminden ‘En iyi Kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.
Ecem Uzun’un ailesi Sürmeneli. İstanbul doğumlu oyuncu başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.
Doğu Karadeniz ve özellikle Trabzon film platosu haline dönüşmeye başladı.
Bu coğrafyanın insanları bu dalda da başarılı oluyorlar. Ecem Uzun bunun bir örneği. Ayrıca Maçka’da çekimleri yapılan Kalandar Soğuğu filmi Oscar’a aday gösterildi. Diğer yandan şu anda kentte Sümela’nın Şifresi Temek filminin çekimleri sürüyor.
Güzel şeyler oluyor. Bu bölge farkını ortaya koyuyor.

SOYUNMA ODASINDA NELER OLDU?

Galatasaray derbisine Trabzonsporlu oyuncuların nasıl hazırlandıkları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Maça çıkmadan önce Trabzonlu oyuncular Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu geçtiğimiz sezon oynan olaylı Galatasaray maçını hatırlattı.
Soyunma odasında her yer buz kesti.
Onur da ‘bu maçı almalıyız arkadaşlar. Bu takım Trabzonspor’ dedi.
Trabzonspor 7 kişi kaldığında tribünleri hatırlatan oyuncular,” Bunun bedelini ödetmeliyiz” diyerek arkadaşlarını motive ettiler.
İşte bu motivasyon sahaya yansıdı.
Maç sonrası soyunma odasında konuşulanlar ekranlara yansıdı.
Ne dedi Uğur Demirok; "Deplasmanda olması gerektiği gibi oynadık.Burada kazanmaya alışığız. Bu ilk değil, son da olmayacak. Geçen sezon 7 kişi kaldığımızda burada "Oley" çeken Galatasaray taraftarı, bugün de "Trabzon kümeye" diye bağırdılar. Açıp bir Trabzonspor tarihini okusunlar."
Zeki Yavru da aynı maça dikkati çekip şunu dedi;
“Geçen seneki maçı hatırlıyoruz. 7 kişiyken 'Oley' çekmelerini unutmadık. Trabzonspor'un çıkışını sürdüreceğiz”.
Soyunma odasındaki bu motivasyon derbi maça yansıdı.
Oyuncular böyle kenetlendi.
Önümüzdeki maçlarda da böyle motive olup çıkmalılar.

O DEMİRLER KALDIRILACAK!

Trabzon’un en ünlü tarihi çarşısı Kemeraltı’nda profil demirler kuruldu. Dükkanlar tarihi dokusuna uygun elden geçecek. Bazıları bu profil demirlerin orada kalacağını düşünüyor. Kalmayacak. Dış cephe onarımı için oraya konuldular. Mağazalarda işi yok! Sonrasında demirler kaldırılacaktır. 
O çarşı düzenlendiğinde güzel bir görüntüsü olacağını umuyoruz. İnşallah projeye uygun ve eksiksiz yapılır. Denetlemelerini belediye yapar!
Umudumuz bu yönde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler