Anahtar Deliği 24.08.2017

Anahtar Deliği 24.08.2017

Anahtar Deliği 24.08.2017
KULÜBÜ İCRAYA VERDİ GERİ GELDİ

Trabzonspor Kulübü Futbol Takımında daha önce hiç yaşanmamış şeyler oluyor Hele de bu şeyler 2010 yılından sonra daha çok olmaya başladı. Trabzonspor Kulübü’nün bir karakteri vardı. Bir al benisi, bir asaleti.. Neydi bunlar.. Asla taviz veremeyeceği noktalardı. Bordo mavi anayasa gibiydi.. Görülmeyen ama ciddi kuralları ve çizgisi olduğunu içeren.. Artık bunlar ortadan kalktı. Trabzonspor’u terkeden, icraya veren dahası herşeyi yapan isimleri bir nedenden ötürü mevcut durumundan ötürü, veyahut Trabzonspor yöneticilerinin  ‘kolaya kaç’ gibi abuk subuk kararlarından ötürü kulübe geri dönüp sanki birşey olmamış gibi hem paralarını kazanıp hemde görevine devam edebiliyorlar. Hiç birşey olmamış gibi. Futbolda görüyorduk  basketbolda da bu oluyor.

Oyuncu Alper Saruhan giderken alacaklarından ötürü kulübü icraya vermesine rağmen geri döndü.

Trabzonspor basketbolda bir de kongre heyecanı var. Başkan Abiş Hopikoğlu kulübün genel menajerine yönetimden eleştiriler ve ‘onu kov’ telkinine rağmen Mal’a ya sahip çıktı ve onu kulüpten göndermedi bu defa ne yaptı onu kov diyenlere genel kurul resti çekti. Kulübün yöneticileri Adnan Bayram, İbrahim Kul Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya da yakın isimler. Genel kurulda listesinde olacaklar mı bakalım..

Yakından takip ediyoruz.

Bu arada Abiş Hopikoğlu’nun genel kurul taktiği sanırız şu olacak; İstanbul’da 3 yönetici daha dahil edecek Trabzon’da muhalif olan seslerle yollarını ayıracak.

İsimler elinde..

Yani kıyamet alameti..

Yani fırtına öncesi sessizlik hakim..

Bir hafta sonra genel kurula 2 hafta kala fırtına kopabilir.

Ahanda size tarih verdik .

TEOMAN YILMAZ’I KİMLER TAKİBE ALDI?

Trabzon’un bir Teoman abisi var. Teoman Yılmaz. Facebook sayfasını Trabzon adına kullanıyor.
Nereye gitse nerde bir eksik varsa hemen yetkilileri uyarmak için facebook sayfasından paylaşıyor, gelen talepleri yine facebook sayfasından paylaşıyor. Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanlarını uyarıyor. İyi de oluyor kent ardına eksikleri yazması bütün gününü sokakta vatandaşların yaşadığı sorunları tespit ederek paylaşması aslında her kentin arayıp da bulmayacağı kadar güzen bir etkileşim yapıyor. Şu sıralar ise çok rağbet görüyor. Herkesin de dikkatini çekiyor. Mesela Ak Parti’den özellikle ilgi alaka geliyor kendisine.. Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Ak Parti’nin Trabzon’da kurucularından Muammer Şahin, sayfasını en son takip edenlerinden bir kaçı oldu.
Trabzon’un Teoaman abisine başarılar dileriz.

ALTUĞ ATALAY YAZDI ALİ ÖZTÜRK CEVAP VERDİ SIRA SİZCE KİMDE?

TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde program yapmaya başlayan Altuğ Atalay, bir süre sonra şu notu sosyal medya hesabından paylaştı:

“ZORUNLU BİLGİLENDİRME: 

Bir süre önce bundan böyle her pazartesi günü TRT Trabzon Radyosu'nda dinleyicilerle buluşacağımı sizlerle paylaşmıştık... 
Ancak biraz önce aldığım telefonla bu kararın değiştirildiğini ve programın daha önce olduğu gibi kurup, Trabzon basınına hediye ettiğimiz ve şimdi de o koltukta başarıyla görev yapan Günebakış Gazetesi'nin Spor Müdürü sevgili Rahman Turan kardeşim tarafından sürdürüleceğini öğrenmiş bulunmaktayım... Kendisine üstün başarılar diliyor, hayırlı olsun temennilerimi yürekten iletiyorum...
Bugüne kadar hiç bir göreve zorla ve birilerinin iliştirmesiyle gelmediğimiz ve gelmeyeceğimiz için kararı saygıyla karşılıyoruz.. Sonuçta onlar istemişti, onlar vazgeçti :))) 
Tabii bu kararın perde arkasında kimin olduğunu çok iyi biliyoruz... 
Ve... inancımız gereği diyoruz ki; "Rızkı veren de alan da Allah'tır..."... Hepimiz sınavdayız....
Ki; Enfal 30 da der ki; "Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır"...
İşte bizim devrimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de O'nadır... O bildiği gibi yapar... Yarına bırakır ama yanına bırakmaz!...
İyi ve mutlu pazarlar... Kadıköy'de hepimize bol şanslar!….”

Bu notu paylaştıktan sonra Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk, bu nota cevap olarak dün köşe yazısında şunu yazdı:

Basının içinde yaşanan bir küçük hikâye

 günebakış gazetesi Spor Müdürü Rahman Turan, 7 yıldır TRT Trabzon Bölge Radyosu’nda haftada bir spor programı yapıyor. Karadeniz Gazetesi Spor Müdürü iken başladığı programı günebakış’ta görev yaptığı 6 yıldır  başarıyla sürdürüyor. Bize göre Trabzon basınında da en başarılı spor gazetecilerinden biridir. Objektif, samimi ve sporu siyasallaştırmadan program yapan bir gazetecidir. Sezon başında, yani Konya maçı öncesinde Rahman Bey’e, “Artık senin yerine gazeteci Altuğ Atalay program yapacak.” tebligatı iletilir. Bir diğer ifadeyle  Rahman Turan’ın 7 yıldır yaptığı TRT Radyosu’ndaki programına programcı olarak Altuğ Atalay oturtulur. Bu karar veya tasarruf bize göre yanlıştı. Nitekim 1 hafta sonra yanlıştan dönülerek Rahman Turan yeniden programlarına döner. Biz düşündük ki gazeteci arkadaşımızın yerine talip olanlar veya oturanlar sessizce geçiştirir. Ama hak getire… Sessiz sedasız iş bitirdiler. Yanlıştan dönülünce de feryat ettiler. Bu haksızlığın ve yanlışın  sürdürülebilir olduğunu göremediler. İki gündür gazetenin biri bir yandan, Altuğ Atalay diğer yandan, sanki Altuğ Atalay’ın TRT’de program yapması engellenmiş gibi feryat figan ediyor. Altuğ Atalay’a Rahman Turan’ın programı verilirken, “O arkadaşım başarılı bir gazetecidir. Bana yeni bir spor programı açarsanız kabul ederim.” deseydi ve engellenseydi bugün konuşmaya hakkı olurdu. TRT’nin kendisiyle program yapmaktan vazgeçtiğini yazıyor da kendisinin kimin yerini aldığını yazmıyor!.. Haktan, hukuktan ve adaletten bahsediyor. Yetmiyor, Kur’an’dan ayetler yolluyor. Bir arkadaşımız attı da haberdar olduk. İsim vermeden şahsımızı ve TRT’yi hedef hâline getirip okur yorumlarına açıyor. Altuğ Atalay’a fazla bir şey yazmayacağız. Sadece şu kadarıyla yetineceğiz. Madem Kur’an-ı Kerim’e başvurdun ve ve haktan bahsediyorsun!.. Önce kalbini yokla. Kur’an, işine geldiği zaman başvurulacak bir ölçü ve mihenk değildir. Hayatın kendisidir. Hayata bakışını Kur’an’a göre şekillendirir ve Müslüman’a düşman olmaktan vazgeçersen bir anlamı olur. Hani camide birlikte saf tuttuğun insanlara dışarıdan tepeden bakmazsan… Dostlarına ve insanlara Kur’anî ölçülerle yaklaşırsan ve bu ölçüyü tercihlerine yansıtırsan Enfal sûresinin ayetlerini hatırlatma hakkın olur. Elbette ki “Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.” Kim kime tuzak kurdu? Kim kimin yerini aldı? Sen mi Rahman Turan’ın yoksa Rahman Turan mı senin yerine oturdu? Yazına yorum yapanlara ve yaptıkları yorumlara bakıp nerede durduğunu anlayabilirsin. 

Altuğ Atalay’ın mesajına bazı gazeteciler de yorum yapmış. Ergun Ata, Cevat Kol, Sezgin Seydioğlu, Kenan Sarı… Dışarıdaki okurları Atalay’ın, günebakış’ın Spor Müdürü Rahman Turan’ın yerine konduğunu bilmeyebilir. Ya siz vicdan sahibi gazeteciler!.. Ergun Ata…Vicdandan bahsedecek en son kişidir. Altuğ’un yaptığı mı vicdanidir ey Ergun Ata!.. Cevat Kol… “Kim kimin ekmeği ile oynuyorsa…” diye devam ediyor. Evet Cevat Kol… Sahi kim kimin ekmeği ile oynadı? Sezgin Seydioğlu… “Allah kimsenin yanına bırakmaz. Altuğ Atalay bir şey kaybetmez.” demiş. Doğru, Allah kimsenin yanına bırakmadı. Kenan Sarı ise “TGC olarak topyekûn savaş” öneriyor. Ona da kolay gelsin!.. Nasıl bir savaş istiyor merak ediyoruz. Rahman Turan’ın yerine oturmaya kalkıp sonra da mağdur edebiyatı yapan Atalay’ı önce vicdan muhasebesine davet ediyoruz. Bu yazıyı, toplumda bir yanlış anlaşılmayı gidermek ve haksızlık yapanların nasıl haklı çıkmak istediklerini ifşa etmek için yazdık. Basının kendi içinde yaşanan bir küçük hikayeyi anlattık!
 
İşte Ali Öztürk’ün bu yazısına Altuğ Atalay, şöyle göndermede bulundu: “İsim vermeden yazdığımız yorumu birisi üzerine alıp durumdan vaziyet çıkarmış... Normal Demek adres doğruymuş...Mademki konu sütunlara yansımış ordan yaparız izahı...Ama şu kalp işi var ya; bakın o çok doğru... Hayatı gıybetle geçenlerin sığındığı limandır her zaman sözde başkalarının kalbini sorgulamak..Biz saf tuttuklarımızı da iyi biliriz, saf tutanların asıl hangi niyette olduklarını da.... Ama bunu sorgulamak haddimiz değildir...Zira Kuran'ı kimin nasıl yaşayıp, yaşamadığının sorgusu kula düşmez...Kendini kulla Allah'ın arasına koymanın karşılığı da dinimizce malumdur... Siz olabilirsiniz ama biz onlardan olmayız... Allah muhafaza!…”

TRT’de başlayan kriz gazete köşelerine taşındı.

Bakalım daha nerelerde devam edecek!
 
O ATAMAYI GÜMÜŞHANE NASIL KARŞILADI?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ü AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi. Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’le birlikte yedi kişi AR-GE Başkan Yardımcılığına atandı. Bu görev tebliği Gümüşhane’de sevinçli karşılansa da “E biz bakanlık bekliyorduk buna da şükür” diyerek karşılandı. 

PEKİ MHP’DE YAVUZ AYDIN NE YAPACAK?

Koray Aydın Meral Akşener ile aynı yolda gitme kararı aldı ve yeni partiye geçti. Katılım sonrası herkes gözünü Koray Aydın ve MHP Trabzon İl Teşkilatına çevirdi. Yavuz Aydın Trabzon’dan milletvekili adayı idi. O da o toplantıya katıldı ama kadraja pek girmedi. Kendisi, “Ülkemizin bu zor durumunda arkadaşlarımıza destek olmak gerekir” dedi. Detaylı pek konuşmak istemedi. Belkide bazı şeyleri anlatamayacağını düşündü bilemiyoruz ama Trabzon’a gelince detaylı bir açıklama yapacağını söyledi. Yakında o da içini döker. Bakalım nasıl döker ne der?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler